Rozważania transferowe (dyskusja)

A kiedy ten James miał rację?

Btw, o którym okresie on pisze, mówiąc a few weeks ago? Przecież do niedawna grał bardzo dużo. Ostatnie dwa mecze z ławki + poza kadrą na Karabach, gdzie zagrałby w wyjściowym, gdyby nie kontuzja. Ale ta kłótnia nie mogłaby być tuż przed Marsylią, bo określenie kilka tygodni temu nie pasuje.

Byłbym mocno zdziwiony odejściem Jonesa. Byśmy pozbawili się pierwszego rezerwowego środkowego pomocnika, opcję na prawą obronę i gościa ze statusem wychowanka.

@aroLFC podaj dwa przykłady

Był chory więc nie grał więc pełna zgoda.

Tottenham sobie lekko wypytuje o Jonesa i teraz gadka o Interze więc dla mnie sprawa jest prosta.

Jones walczy o lepszy kontrakt. Jego agent rozpuszcza siadła, robi sztuczne zamieszanie być może kluby nawet pytają, ale myślę że nie mamy się co obawiać na ten moment. Jedyna opcja jaka widzę aby Jones odszedł to przyjście Xabiego przejście formacja na 5-2-2-1 i zakup whartona. Wtedy faktycznie na środku robi się ciasno i ktoś może zostać poświęcony.

Jeżeli chodzi o dumfriesa to byłby idealna opcja jeżeli rozważamy angaż Xabiego. Natomaist ma on kontrakt dość długo, a na ten moment jest on kontuzjowany aż do marca. Więc w naszej sytuacji nic się tu nie zgadza

Dumfries to kolejny zawodnik, który większość sezonu spędza w szpitalu.

Jones bardzo blisko Interu. Wypożyczenia z opcją kupna, standardowo.

Ja to jestem lekko podłamany działaniami klubu, mamy kilka pozycji do wzmocnienia a tu prędzej ktoś odejdzie niż przyjdzie :smiley: ok Robbo przesunięty na lato, ale szkoda by było stracić solidnego zmiennika, wychowanka - Jonesa. i to jeszcze w środku sezonu.

Chyba, że sam bardzo chce odejść to sprawa zrozumiała

4 polubienia

Coś tam musiało się grubego zadziać. Wygląda na to, że ostatnia nieobecność Curtisa to jakiś konflikt ze Slotem.

2 polubienia

Jeśli prawda to zajebiście, kwasy w szatni, zawodnicy chcą odchodzić a łysego i tak zaraz nie będzie. Mega

Nieciekawa sytuacja. Nie mamy prawych obroncow, a Curtis mógłby tam od biedy zagrać albo Szoboszlai i Curtis w środku. Hughes ma teraz dużo do myślenia. Ale to nie wina zarządu, że Slot nie potrafi rozmawiać z zawodnikami i stawia klub pod ścianą.

Podobno coś tam na siebie powarczeli ale nie doszukiwałbym się taniej sensacji

A ten Dumfries to nie jest od listopada kontuzjowany? Po co nam 30 latek łapiący regularnie kontuzje? Mam mieszane uczucia.

Tak, wywalmy Jonesa i resztę kochających ten klub, zostawmy najemników i Slota sugerującego na konferencjach, że Liverpool to mały klub.

23 polubienia

Nieźle w pół roku konflikt, Jonesem, Salahem, Robertson też coś swoje narzucał. Oj czuje, że piękne trupy wypadną z szafy jak go zwolnią.

17 polubień

Nie ma co się oszukiwać. Jones jest za słaby na Liverpool, ale to idealna zapchajdziura. Szkoda byłoby stracić tak uniwersalnego żołnierza i chłopaka z Liverpoolu.

Bardziej mnie niepokoi, że to kolejny piłkarz w konflikcie z naszym łysym wizjonerem. Chiesa, Quansah, Robbo, Salah, Macca, a teraz Jones? Źle to wygląda i musi tam być niezły smród w szatni. Pewnie holenderska kolonia dobrze się bawi, ale reszta musi być wkurzona.

Pierwszy do wywalenia jest Slot. Liverpool go przerósł.

4 polubienia

Ej kurde ale Romano mówił, że Inter zapytał. Oglądałem to

Jones jest w czołówce jeżeli chodzi o podania progresywne w top5 ligach. To już bym wolał odpulić Mac Allistera

9 polubień

Też mi się wydaję, że czas Macci dobiega końca, gra głównie z nazwisko i tytuł mistrza świata. Zabrzmi to może nienajlepiej, ale widziałbym Jonesa w 1 składzie co raz częściej. Zrobił postęp, w przeciwieństwie do Elliota.

1 polubienie

Slot niczym Ten Hag zaczyna mieć konflikty z piłkarzami. Jak najszybciej pogonić tego holenderskiego klona.

Jones nie może odejść, tym bardziej na wypożyczenie. Jest pierwszym pomocnikiem z ławki, jak nie on to zostaniemy z Endo. Podobno mało zarabia, widziałem 40k podstawy, nadrabia premiami ale to i tak daleko do kolegów.

Moim zdaniem cały ten konflikt i wypożyczenie to ściema medialna. Czas pokaże. Same liche źródła to piszą, a trafia na podatny grunt bo Arne nie ma już dobrej sytuacji i kibiców.

Jones powinnien zostać. Takich graczy szerokiego składu potrzeba

1 polubienie

Kilka dni temu widziałem że w jakimś meczu na Anfield Slot coś przekazuje Jonesowi, a ten wyraźnie coś mu odpyskowuje - ewidentnie było widać że w czymś się z Arne nie zgadza, także na zdjęciach i filmikach tego nie widać ale od środka tam musi być niezły kwas skoro wychowankowie chcą odchodzić od mistrza Anglii.

5 polubień

Ja rozumiem że Mac ma słabsza formę, ale Jones ogólnie to może za nim buty nosić. Jeśli chodzi o umiejętności i o zdrowie.

Ale trochę się tu odkleiło.

5 polubień

Macca zarabia 150 tysięcy tygodniowo Jones 15 tysięcy, a w obecnym sezonie nie ma między nimi różnicy a jeśli jest to na korzyść Curtisa. Nie twierdzę że jest to zawodnik na pierwszy skład ale jako zmiennik idealny, jeden z niewielu wychowanków, jeden z niewielu HG. Oczywiście jest to zwykła plotka bo żadnego klubu serie A po prostu na niego nie stać, ale jeśli tą plotkę rozsiewają agenci Curtisa bo ma konflikt ze Slotem to plus dla niego

2 polubienia

No to jak zawsze dziennikarze swoje wiedzą od piłkarzy tylko o tym na razie się nie mówi, pewnie wszystko wypłynie jak łysy poleci po sezonie (vide ETH, Amorim w MU, Maresca Chelsea) ale jak czytam że klub jest zainteresowany Dumfriesem z Interu klauzula w lipcu bodaj 25 mln Euro, do tego Vd Ven z Tottków czy van Hecke z Brighton to nie za dużo tych grzybów (holenderskich) w barszczu??? aż mi się przypomina Barcelona van Gaala z 13 tulipanami w kadrze