Rozważania transferowe (dyskusja)

Indykaila jak zwykle. 2 lata przed wszystkimi.

4 polubienia

Przecież oni chcą go ściągnąć na wypożyczenie do łatania dziur jak kiedyś Kabaka. Nie mamy w tym momencie żadnego zdrowego prawego obrońcy ani zdrowego zmiennika na śo. Geertruida mógłby za półdarmo załatać obie dziury.

Ogólnie to dobry transfer jeśli rozpatrujemy go w takich kategoriach.

Latem trzeba sprzedać Bradleya i Gomeza i ściągnąć normalnych piłkarzy, którzy nie siedzą pól sezonu na L4.

1 polubienie

Do City Guehi, do LFC Hertrałda :clown_face:

Nie no, spokojnie. Latem ogarniemy jakiegoś Schlotterbecka i Upamecano. Anglików już nigdy nie kupimy. Wczoraj w wyjściowym składzie 0 Brytyjczyków.

1 polubienie

Obudzili się. Jutro zamykają okno.

Geertruida za czasów gry w Feyenoordzie grał na prawdę dobry futbol i myślałem, że Slot go ściągnie do Liverpoolu od razu, bo chłop był kapitanem i gwiazdą po prawej stronie obrony, a u nas wtedy już było jasne, że rok później Trent odejdzie z klubu.

Od tamtego czasu z tego co czytałem grywał raczej na innych pozycjach, w RB jako ŚO, w Sunderlandzie jako DP. Nie wątpie, że Slot ściąga go jako opcje na prawą obronę i jeśli mam być szczery, jeśli będzie grał tak jak w Feyenoordzie to będzie dobra opcja.

Oczywiście liga holenderska odstaje poziomem, szczególnie ostatnio, ale jako wypożyczenie, żeby móc trzymać Szobo w środku pola, lepsze to niż nic.

Slot zbiera swoich żołnierzy, żeby mieć pewniejszą szatnię. Typowy zapchajdziura. Wobec ubogiej kadry może się przydać, ale Maldiniego z niego nie będzie.

Bardzo logiczny ruch. Cele długoterminowe są niedostępne więc robimy najrozsądniejszy możliwy ruch, chcemy ściągnąć zatkajdupę żeby się nie zesrać jak nas za mocno pociśnie. Bardzo uniwersalny średniak. Docelowo PO w razie kontuzji Bradleya i Frimponga. Ale może też zagrać na ŚO (aż się niedobrze robi od tego zdania :nauseated_face: :face_vomiting:) i tak jak wyżej pisano na ŚPD.

1 polubienie

Do uzupełnienia składu okej, ale bez przypadku w Lipsku sobie nie poradził, a w Sunderlandzie ostatnio siedzi na ławce. Transfer pokroju Kabaka czy Caulkera, pół roku będzie a potem o nim zapominamy, no ale lepiej jego obejrzeć niż Endo.

Nie wiem musze sie eksperta zapytac.
@dexter Dobry będzie?

Próba ściągnięcia obrońcy na chwilę przed zamknięciem okienka, chyba gdzieś już to widziałem. Proszę tylko nie wyzywać później trenera Lipska albo Sunderlandu jak Glasnera gdyby się coś ewentualnie wywaliło

1 polubienie

Ja mam tylko nadzieję że to nie będzie tak że Geertruida będzie miał podobnego immunitetu co Gakpo :roll_eyes:

A kto obecnie ma grać na prawej stronie?

I spierdoli se karierę xD

No i bardzo dobrze. Jesteś brytolem że cię to boli? Jak mamy do czynienia z wodogłowiem i Anglicy wolą do Chelsea czy Manu to do nas większe talenty z zagranicy. Proste. A ten Guehi to się jeszcze okaże że jak wszyscy będą zdrowi to będzie grzał ławeczce aż miło. No ale patrząc na jego łeb i pierwsze zdanie to coś może być na rzeczy

1 polubienie

Geerdruida z Wijnaldumem.

9 polubień

Ramsay w poprzednim sezonie był rezerwowym w Wigan i Kilmarnock.

Bardzo rozsądny ruch. Geertruida ma dziewiętnaście występów w reprezentacji Holandii i niedawno zagrał przeciwko Polsce. Ma bardzo duże umiejętności technicznie, co jest na plus, gdy gra się w klubie, który dominuje w posiadaniu piłki praktycznie w każdym meczu. W Sunderlandzie przegrywa rywalizację z Mukiele, który wcześniej był w PSG i gra bardzo dobrze. Co prawda Mukiele mógłby grać też jako środkowy, ale to są decyzje trenera. Czasem w słabszym klubie siedzisz, a idziesz do lepszego i grasz. Na pewno taka opcja do końca sezonu się przyda, bo nie mamy prawego obrońcy, a może się też zdarzyć, że nie będziemy mieli środkowego obrońcy jak z Bournemouth i Karabachem.

2 polubienia

I ci sami kibice, którzy piszą takie bzdury, uzurpują sobie prawo do pisania o trenerze/zarządzie , że się nie znają na robocie. No wgl czemu nie ściągniemy Woodburna i nie wstawimy go za Salaha? Albo Brewstera i myk w miejsce Ekitike

2 polubienia

Klopp pomaga nam nawet jak go nie ma