Rozważania transferowe (dyskusja)

Hughes już nie takich wyciągał. Z Wirtzem też pisano, że się nie da. Isak nie na sprzedaż.

Kluczowe jest załapanie się do LM, jeśli mamy w ogóle myśleć o Olise.

@elnino8 on ma jeszcze rok kontraktu i miejmy nadzieję, że nie będzie ruchów w zarządzie.

@Ziaja jeśli jest klauzula wykupu to Bayern nie ma nic do gadania. Zostanie tylko praca nad zawodnikiem i przekonaniem go do projektu.

1 polubienie

Do Al-Hilal to raczej Olise nie będzie chciał iść

O to tak jak Salah :smiley:

Taaa tylko.. Tylko weź przekonaj Olise do projektu wielkiego Arne.

Tak, to może być wyczyn. Miejmy nadzieję, że wczorajsze informacje się potwierdzą i Xabi zostanie nowym trenerem Liverpoolu

Ja nie wierzę że u góry są takie łby, że zostawia Slota. Po takim sezonie i po takich transferach. Na dodatek zwolnił się Alonso. To będzie dramat jeśli go nie wezmą i zostawia łysego. Po prostu nie wierzę w taki scenariusz a te info że niby ma zostać to PR pierdolenie

3 polubienia

Nikt o zdrowych zmysłach w to nie wierzy, ale co wpadną te wielkie łby to nikt nie wie. Ten człowiek nadal jest na stanowisku XD To daje wielką dozę wątpliwości.

Ceny biletów idą w górę, wiec może tak będziemy finansować kolejne transfery i jednak uda się przebudowac drużynę

Serio wierzycie, że Slot nie zostanie zwolniony w lecie? Przecież jeśli chcieliby, aby został to właściciele/dyrektorzy nie wstrzymywaliby rozmów o nowym kontrakcie. W końcu Slot ma kontrakt do 2027 roku.

Imo temat z Alonso już jest grany od jakiegoś czasu, ale sam Hiszpan nie chce zaczynać kariery w klubie w środku sezonu jako strażak obecnej sytuacji. Źle się to dla niego skończyło w Realu. Tam przypominam przybył przed KMŚ.

Jeśli dostaniemy się LM to wciąż mamy wszelkie karty przetargowe. Czołowa drużyna na świecie, ogrom potencjału i talentu, wspaniała i trudna historia, niesamowita więź z kibicami, bardzo dobra kondycja finansowa. Kilka miesięcy temu kupiliśmy genialnych graczy, a pragnę przypomnieć chociażby Isaka czy Wirtza, którzy mieli inne możliwości, ale chcieli właśnie do nas. Ten sezon jest składową różnych błędów i rzeczy na które nie ma się wpływu. Co nie zmienia faktu, że moim zdaniem Slot nie ma tu przyszłości. W tym momencie Holender gra o swoją renomę, może pokazać innym klubom, że wciąż jest bardzo dobrym menadżerem.

A Olise? Serio uważacie, że chłop się spełnia jeżdżąc między obrońcami w BuLi? Zobaczcie na staty Diaza, gość notuje najlepszy sezon w swojej karierze. Sądzę, że on jeszcze ma coś do udowodnienia w najlepszej lidze świata, a mając u boku Wirtza, Isaka i Ekitike wie, że mógłby więcej (oczywiście z porządnym menadżerem u sterów ;p).

4 polubienia

Wierzę, chociaż zdarza mi się wątpić. To dalej FSG, koniec końców wychodzimy z nimi na duży +, ale potrafią mieć swoje odklejki w prowadzeniu klubu jak m.in. niewystarczająca pomoc na rynku transferowym gdy u sterów był nasz najlepszy trener w historii XXIw w LFC.

Chcę w to wierzyć, ale tu musi być klauzula. Bez niej nie widzę cienia szans na wyjęcie.

Bayern nie sprzeda Olise ponieważ nie ma żadnego argumentu przemawiającego za takim transferem.
A gdyby chłopak chciał “odstawić Isaka” to wierzcie mi ale Bawarczycy potrafiliby go przywołać do rozsądku.

A ponadto w drugą taką “sagę” to się lepiej nie pakujemy.

Przecież każdy tu pisze że jedyna opcja to klauzula, nikt nie mówi że bez niej go ściągniemy. A mając klauzulę Bayern może nas w dupę pocałować.

Inna kwestia czy sam Francuz będzie chciał odejść z bardzo mocnej poukładanej drużyny do Liverpoolu który będzie budowany trochę na nowo. Oby chciał się sprawdzić jak Wirtz

4 polubienia

On nie musi chcieć się sprawdzać jak Wirtz bo już grał w tej lidze i całe życie spędził w Anglii ( nawet się w niej urodził). Wiem wiem w słabszej drużynie niż Liverpool ale mimo wszystko to co innego niz Florian, który chciał sprobować sił w nowej lidze i kraju.

Masz rację. FSG potrafiło mieć swoje odklejki… liczę w tym przypadku na naukę na swoich błędach. Patrzą głównie przez pryzmat finansów itp. i to wszystko musi się opłacać. Zamiarem było obronienie mistrzostwa i dojście dalej w LM. Raczej nic z tego się nie uda, szczególnie z taką grą. I Slot może sobie mówić, że kontuzje to spowodowały itp., ale każdy wie, że winę za złe przygotowanie drużyny ponosi trener (bezwzględu na to czy były to przygotowania zakłócone przez tragedię klubową). Poza tym jak pamiętam dziennikarze pisali o Alonso jako opcji nr 1. Później był Slot i Amorim. Nie wydaje mi się, że klub który planuje wszystko z wyprzedzeniem nagle miał przestać interesować się swoim priorytetem.

Śledzę BayernSpace od sagi z Wirtzem i rzeczywiście pisał o transferze do nas pierwszy, więc miejmy nadzieję, że informacje z klauzulą też sie potwierdzą. Wcześniej pisał też, że Bayern wcale nie jest w dobrej sytuacji finansowej, a w przypadku odpadnięcia w LM z Realem ta sytuacja będzie tylko gorsza. Dlatego duża sprzedaż swojej gwiazdy może być dla nich bardzo opłacalna.

Mam dziś trochę luźniej w firmie więc pozwól że rozwinę swoją odpowiedź na cały pomysł co do naszego okienka.

Jeżeli chodzi o nasze skrzydła to:

• Yan Diomande jego transfer byłby możliwy za około 70-80m. Mamy świetny kontakty z Red bullem a teraz jak jest tam Klopp to już wql. Do tego sam zawodnik marzy żeby u nas grać. Jeśli chodzi o jego umiejętności jest najgorętszym młodym skrzydłowym Europy. Jest wybitnym dryblerem, obunóżny więc i gra z powodzeniem na obu skrzydłach. 11g/9 asyst w tym sezonie 19lat. Talent piorunujący i musimy pójść po niego.

• Olise szansa na niego widzę w tym że kilku poważnych ludzi już o tym plotkowało. Bayern w ofensywie ma Diaza, Gnabrego, Lennarta, Musiale Olise. Jedyny na którym moga zarobić i nie jest Niemcem to Olise. Jeżeli dodamy do tego że sam francuz mógłby chcieć wrócić do Anglii, a wejście w buty Salah brzmi świetnie. Kwota 130m robi wrażenie, ale nas stać. Osobiście wątpię że się to ziści, ale nie wykluczam.

• Greenwood to jedyny gracz który po za olise może wejść w buty salaha. Tak wiem o jego problemach moralnych i nie będę się nad tym rozwodzić. W mojej ocenie już zapłacil za to. Ktoś uważa inaczej? Rozumiem to. Anglik piłkarsko jest kozakiem. Obunóżny piekielnie szybki i strzał jak z armaty. Zmierza po druga koronę króla strzelców ligi.

• Bowen już od kilku lat czołowa postac ligi. Może grać na każdej pozycji w ofensywie. Myślę że taki gracz byłby bardzo przydatny dla nas. Jasne nie jest to młodzieniaszek ale jako tania opcja na ławkę która może też grać na ataku brzmi świetnie.

Potrzebujemy również kogoś na pozycję Dmf aby Graven raz że mógł występować na 8 czasami, a dwa żeby go też odciążyc bo facet od 2 lat gra wszystko i jest zajechany:

• Wharton powinien kosztować około 60-70 m i uważam go za zdecydowanie najlepszą możliwą opcje. Młody Anglik już ograny i mający kosmiczna lewą nogę.

• Anderson kilka osób również wspomina o świetnie grającym Eliocie. Natomaist dla mnie to rozbiegana 8 i mimo że jest świetny to my takiego profilu nie potrzebujemy, ale to też dobry gracz.

Potrzebujemy również kogoś na prawą obronę gdyż frimpong gra solidnie, ale Bradleya nie będzie do końca roku i licznie na gracza który od 1.5 roku nie gra oraz już wcześniej nie dość że miał mnóstwo urazów to jeszcze poziom prezentował średni:

• Read młody Holender z Feye bardzo utalentowany w defensywie, ale i technicznie ogarnia.

• Palestra Włoch grający dla cagiliari mocno się u nich wyróżnia gazem i technika. Niestety grają oni dość defensywnie więc może być ciężko mu się przestawić.

• Porro gość na już. Jasne słabiutki w defensywie, ale w ofensywie chyba najbliższy w Europie jeżeli chodzi o podobieństwo do trenta. Zapowiada się na spadek tottenhamu, ale nawet jeśli ostatecznie się utrzymają mnóstwo graczy będzie chciało stamtad uciekać. Ma on 2 letni kontrakt i kwota w okolicy 40m powinna wystarczyć.

Zostaje pozycja środkowego obrońcy. Jeżeli Ibou zostanie to mamy kompletna 4. Natomaist w przypadku jego odejścia zostają nam takie opcje:

• Schlotterbeck najlepszy obrońca bundesligi ostatnich dwóch lat. Szybki, świetny w powietrzu, bardzo dobrze wprowadza piłkę. 26 lat ostatni rok kontraktu 60m odejście przesadzone.

• Bastoni opcja pewnie wymarzoną dla wielu. Od jakiegoś czasu mówi się że może zachce odejść. Ja uważam że tak się nie stanie natomiast jeśli to jest to topowa opcja. Wolę jednak Niemca bo podobny poziom, młodszy, pewnej tańszy a do tego Włoch gra większość kariery w 3 z tyłu.

• Van de Ven podobnie jak Porro będzie chciał uciekać z tottenhamu. Jego agent już jakiś czas rozsyła plotki. Facet jest fizycznym freakiem. Ma 194cm biega praie 37km/h !!! A do tego ma bardzo dobry kościec co sprawia że jest szeroki. Do tego może grać na boku z powodzeniem i świetnie drybluje. Kolosalny potencjał, ale trzeba wspomnieć że w Tottenhamie nic nie działa więc i on zawodzi. Stosunkowo często gubi krycie i gra bardzo agresywnie na raz co często go gubi.

• Diomande to diamencik że sportoningu. Świetne warunki fizyczne i technika. Ostatni rok kontraktu, 22 lata i choć ten sezon naznaczony urazami to można byłoby się skusić patrząc na cene. Ta powinna wynosić około 35 m. Raczej opcja na ławkę w której chcemy dać szansę na grę JJ w pierwszym składzie.

• Ordonez gra w Belgii i była jakieś plotki o naszym zainteresowaniu. Widać świetne przygotowanie fizyczne, 21 lat kwotę podobna do tej co za Diomande.

In:

Diomande 70

Olise 125

Bowen 30

Wharton 65

Read 35

Schlotterbeck 60

Razem 385

Out:

Jones 30

Gakpo 60

Chiesa 10

Endo 10

Eliott 15

Gomez 15

Razem 140

Na minusie 245

Jeśli chodzi o tsimikasa to wiadomo że jest on z braku laku. Za rok ruszylibyśmy po Hall z Newcastle bo to kozak.

1 polubienie

Max Eberl zaprzecza jakoby Olise mial klauzule,ktora ulatwialaby jego podejscie przed koncem umowy (2029) choc oczywiscie to moze byc tylko takie “gadanie” aby odstraszyc potencjalnych kupcow.

Greenwood to już od jakiegoś czasu ktoś kogo bym tu widział za Salaha ale wiadomo, że to się nie spełni i gość do końca kariery będzie się obijał w klubach trochę niższego tieru i płacił za to co się stało. Ogólnie sytuacja z nim mega się odbiła na United bo to był jedyny jasny promyk i nadzieja na przyszłość w tamtym czasie u nich. Pamiętam jak za OGS z Rahsfordem chodzili i wyglądało to obiecująco. Śmiem twierdzić, że gdyby u nich został to mogliby nie mieć tak chudych lat jak ostatnie.

Szwaby nie powiedzą prawdy. Zresztą ego Bayernu też na to nie pozwoli bo oni nie mogą pokazać, że Anglicy mogą sobie wyciągać od nich kogo chcą lub wygrywac walkę o talenty z ich kraju ( zeszłe okienko fatalne dla nich pod tym względem)

A kto to jest ten Herr Uli Hess… tfu Hoeness, chop się chyba średnio zna na piłce.
Co on tu wygaduje, że jakiś very bad sezon, walczymy w LM, w pucharze, top5 jest, Slot ogarnia.
No jest wszystko w porządku, jest dobrze, dobrze robią, dobrze wszystko jest w porządku.
Jest git, pozdrawiam całą kaste forumową, dobrych chłopaków i niech się to trzyma. Dobry przekaz leci.

@Ziaja tak na poważnie to, to co mnie interesuje to fakt, że o kimś się mówi.
Mam wrażenie, że transfery w LFC lubią ciszę i często takie długie sagi wałkowane przez media nie dochodzą do skutku. Pewne bredzę bez podstaw ku temu, bez weryfikowania, ale takie mam odczucia, taka 1sza myśl :slight_smile:
Oby tylko sytuacja z Alonso nie podbiła mojego urojenia w tej kwestii, to jest dla mnie priorytetowy transfer na lato, reszta będzie miłym dodatkiem.

Cóż nie powinna nas interesować opinia typa który siedział blisko 3 lata w kiciu za defraudację 28 milionów euro

1 polubienie

Wql te ich wypowiedzi są skrajnie bez sensu. Przecież to oczywiste że jego zakup to meeega ciężka sprawa i raczej się nie uda, ale ten typ od 2 lat urabial wirtz i coś mi chyba nie poszło. I cały bajzel jest o to że podebralismy najbardziej utalentowanego niemca, a im zepchnelismy Kolumbijczyka za kupę siana. Ich to boli.

Newcastle też zarzekalo się że nie sprzeda isaka.

Co mają powiedzieć? “ Tak chcemy sprzedać olise?”

Newcastle im sobie wzięło woltemade.

Kompany to był ich dopiero 6-7 wybór.

Oni na rynku ostatnio są raczej pośmiewiskiem

Transakcja ma minimalne szansę powodzenia ale po zeszłym letnim okienku już nigdy nie powiem że się nie uda.