Rozważania transferowe (dyskusja)

Oficjalnie

Kolejna porcja kilku słów o Lavii od the analyst.

Bassey miał mega kiepski sezon teraz z tego co wiem, Ajax go oddał bez żalu.

Prawda,ale to wciąż młody i dużym potencjałem obrońca

Będę trochę czepialski, ale wstawiałem już w tym temacie ten artykuł razem z tłumaczeniem. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

jak ktos lubi posłuchać i umie angielski to też analiza wczoraj wyszła ciekawa. W każdym razie wiele analityków podkreśla, że bardzo dobrze wychodzi spod pressing, to na pewno u nas się przyda, gdyż potrafiliśmy często głupio tracić piłkę, podczas kontrpressingu rywali.

I

6 polubień

Obrodziło dziś w ogłoszenia. Ciekawe, czy Lavia zdąży na samolot :sweat_smile:

Lipiec się kończy, dużo piłkarzy z LFC odeszło, a przyszło tylko dwóch. Pewnie jeszcze dojdzie Lavia i jakiś tani obrońca, ale to ciągle mało. Może jakieś perły są w akademii?

No filmik pokazuje w skrócie to, o czym pisałem w kontekście Lavii kilka dni temu. Jako DM w drużynie głównie broniącej się jest dobry w agresywnym odbiorze pomiędzy 25-40 metrem od własnej bramki, a inne cechy, które bardziej by pod nas pasowały to już raczej tak ,średnio". Ale skoro go bierzemy to zostaje nam po prostu wspierać i kibicować.

Conor Bradley najprawdopodobniej będzie zastępstwem/back upem dla TAA.

Bradleya nie ma na liście zawodników lecących do Azji, więc pewnie wypożyczenie. Zastępstwem za Trenta pewnie będzie Gomez (zmiana taktyki) oraz być może sztab widzi w hybrydowej roli Bajcetica, czy silnie łączonego z nami Lavie (moje spekulacje).

Edit. Nie lecą też Thiago i Bajcetic, którzy będą kontynuować rehabilitację w Merseyside.

@The_Normal_One_II Ciężko stwierdzić, pozostaje czekać na jakieś oficjalne komunikaty.

1 polubienie

może jakiś uraz? Nie było słuchów o wypożyczeniu.

Matko bosko znów lament… Dużo ale do du*y. Z zawodników, którzy coś wnosili odszedł 1 - Bobby, 2 którzy zajmowali miejsce w wyjściowej jedenastce - Jordan i Flaco, oraz 3 pacjentów szpitala - 2 z ortopedii (Keita i Ox) i 1 geriatrii (Milli).

Przyszło 2 cracków i zaraz przyjdzie jeden z najbardziej obiecujących DMow w lidze. Jak ty nie widzisz przeskoku jakościowego to może sciagnijmy Peszkina, Kryche, Glika, Ballo i kilku innych emerytów. Przecież liczy się ilość co nie?

7 polubień

Czy myśmy powinni realnie liczyć takich średniaków jak Milner, Ox, Keita gdzie z czego tych dwóch nie grało prawie nic przez szpital, a pierwszy przez wiek nic już nie dawał od dłuższego czasu?
Za nich przyszło 2 dwóch co łącznie rozegrali xD niemalże tyle samo minut co nasza cała pomoc.

To jest wszystko racja Panowie, bo odeszło 6 pomocników ( liczę tu już Fabinho) , z których z różnych względów ostatnio żaden nie dawał już drużynie zbyt wiele lub wcale, a przyszło dwóch bardzo dobrych i suma sumarum zespół się wzmocnił. Nie zmienia to jednak faktu, że nawet przenosząc wzmocnienie środka obrony na następny rok ( po wygaśnięciu kontraktu Matipa) to na ten moment na kolejnym obozie nie mamy ANI JEDNEGO defensywnego pomocnika, a za 3 tygodnie startuje liga. Do tego na prawej obronie na chwilę obecną mamy jednego zawodnika, który i tak lepiej czuje się w pomocy. Nie wiem jak Wam, ale mi jest coraz ciężej uwierzyć w słowa Jurgena, że ,musimy im zaufać" jak widzę kadrę na wyjazd do Singapuru

Chodzą słuchy, że Brighton odrzuciło 80 baniek za Caicedo, także Chelsea się może przerzucić na Lavię

To teraz oni nam robią zasłonę dymną?