No dobra, ale jest w Polsce formacja polityczna, która zbudowała by CPK i elektrownie atomowe? PiS miał na to 8 lat i nawet łopaty nie wbili. Za to cała góra cudownie stała się milionerami. A Izerą ktoś jeździł może? A Myślisz, że Konfederacja lepiej by sobie poradziła? Ta Konfederacja, której lider uważa, że ZUS to jakieś konto, podczas gdy jest to ubezpieczenie społeczne? Ta konfederacja, której lider uważa, że bon zdrowotny na 4000 tys byłby lepszy od ubezpieczenia zdrowotnego? Ta konfederacja, której lider nie mając merytorycznych argumentów, zaczął cytować teksty z filmu “Chłopaki nie płaczą”? Ta konfederacja, która nie potrafi złożyć projektu ustawy bez błędów? Ta konfederacja, na której czele stoją rusofile i szury? Proszę Cię
Ja akurat na Tuska nie głosowałem, tylko na lewicę, ale w lewicy doszło niestedy do rozłamu i ta w moim odczuciu bardziej pro-społeczna i pro-pracownicza część niestety do rządu nie weszła. Weszli natomiast jacyś fajnopolacy, mieniący się lewicowcami, Gdule i inne dziwadła, to nawet szkoda strzępić ryja. Oni też raczej nie zrobili by nic produktywnego
Mówimy o inflacji, o CPK, o elektrowni atomowej, o cenach za energie - to nie są rzeczy, które pojawiły się w czasie od 15 października. Inna sprawa jest taka, że moim zdaniem politycy w Polsce (uwaga będzie kontrowersyjnie) zarabiają za mało, dlatego sporo tam krętaczy, którzy chcą wykorzystać posade w rządzie do robienia własnych interesów. Wydaje mi się też, że społeczeństwo nie jest gotowe na to,żeby przyznać, że posłowie i ministrowie powinni zarabiać więcej. Której wykształconej osobie będzie się chciało pchać w szambo jakim jest polityka, jak moga zarabiać więcej w jakimś korpo i to pracując w o wiele bardziej lajtowy sposób…
Z CPK też jest drugie dno - to nie jest wszystko tak kolorowo. Prezesem spółki CPK był Bartosiak (tak ten plagiator, co mu ostatnio tytuł doktora cofnęli), o którym mówi się, że może lobbować na rzecz Chin. Podczas Gdy w całej Europie są trendy, na ograniczenie współpracy z Chinami: Unia Europejska chce zmniejszyć zależność gospodarczą od Chin - Forsal.pl, my chcieliśmy dopuścić, żeby to właśnie Chiny uczestniczyły w budowie CPK - jeszcze gorszy reżim niż Rosja szpiegowstwo technologiczne, dyktatura, atakowanie państw ościennych, prawdziwy chory komunizm, a my chcieliśmy ich tu wpuścić: Projekt Centralnego Portu Komunikacyjnego leci do Chin - rp.pl
I absolutnie nie mówie, że taki projekt nie powinien powstać - jestem za budową zarówno Portu Komunikacyjnego jak i elektrownii atomowych