Sprawy pozasportowe

ok. 170 dziewczynek w wieku 7-12 poniosło śmierć na miejscu w budynku szkoły, która została trafiona rakietą izraelsko - amerykańską. Trump to cynik, egoista i widać że teraz w dodatku zwariował na maksa. Nic się nie różni od Putina. Ma tak samo krew na rękach. Lepiej nazywać zelenskiego clownem i nie wpierać militarnie tylko lepiej być przydupasem natanjahu i prowadzić wojenki na bliskim wschodzie. Brawo USA, to już na pewno stan umysłu

1 polubienie

Sk*rwysyny :face_with_symbols_on_mouth:

Nie macie wrażenia, że te szmaty próbują podzielić “tort” na 3?

Patrz, chyba Cię znalazłem haha

Zarobki może nie najniższe, ale też nie są wysokie. Średnia pensja w naszym kraju (a bardziej należałoby sprawdzić medianę) jest 20-21 w UE, a jeśli chodzi o cene paliw to znalazłem, że w lutym 2026 nasza benzyna była 5 najtańsza w UE (tylko Bułgaria, Malta, Cypr i Czechy mają tańszą benzynę). Jednak jeśli przeanalizować ile litrów benzyny kupimy za średnie wynagrodzenie to zajmujemy około 17 miejsca w UE

1 polubienie

Wywolana przez arabofoba z Izraela i kretyna z Waszyngtonu agresywna wojna odbije sie kazdemu z nas na zawartosci portfela :enraged_face:
U mnie w miescie benzyna juz po 2 !!! Euro :enraged_face:

Nie wiem czy jest sens na te wszystkie statystyki patrzeć.

Międzynarodowy Fundusz Walutowy wyliczył, ze według PPP jesteśmy już bogatsi od Hiszpanów.
Oczywiście na samych liczbach przegrywamy. Moim zdaniem natomiast biorąc pod uwagę nasze strukturalne problemy, presje Rosji oraz brak własnego przemysłu / innowacji to właśnie znaleźliśmy się w pułapce średniego dochodu i bez poważnych reform oraz niezależności możemy zostać mocno z ręką w nocniku. Może i nie będzie to scenariusz z 1939, ale nadal mocno niebezpieczny, jeśli Amerykanie na poważnie osłabną i wyjdą z Europy.

Mimo mojego braku sympatii do tego co się dzieje to jesteśmy pod Amerykanów podwieszeni jak noworodek pod cyca matki, więc lepiej żeby wygrali w tym Iranie.

Podzielam również zdanie części ekspertów (też zagranicznych), że tylko broń jądrowa może nam zagwarantować szeroko idące bezpieczeństwo..