Za to co Messi? Świetne liczby w lidze francuskiej (IMO na równi, jak nie lepsze od Messiego) i przecież świetne mistrzostwa świata, IMO był lepszy na nich od Messiego, a na pewno nie gorszy. Więc skoro bardziej się chcesz czepiać trzeciego miejsca Kyliana, to tym bardziej trzeba się czepiać pierwszego Messiego. No i na dokładkę Martinez, który jak Messi leci na hype z MŚ, a reszta sezonu do wyjebania.
Tak samo jak wygrana Messiego. Sorry, ale gdyby nie gównozasady o głosowaniu przez jakichś zjebów z gównokrajów, którzy często w wywiadach wprost mówią, że dla nich Messi/CR7 najlepszy i basta (z Ronaldo to jeszcze jak rywalizowali) i mało co patrzyli na suche fakty - to razem z Ronaldo mieliby kilka ZP mniej, ale no konkurs popularności, bo przez parę lat Barcelona z Realem zdominowała scenę piłkarską swoimi pojedynkami i przede wszystkim rywalizacją LM10 vs CR7. I fakt, mieli kosmiczne sezony i byli Top2 na świecie długie lata, ale pojedyncze sezony byli zawodnicy, którzy wchodzili na ich poziom lub nawet ich przewyższali, kiedy z tą formą było nieco gorzej, a i tak jej nie zdobywali, tylko ktoś z tej dwójki.
W ogóle to ten plebiscyt od paru lat to gówno - VVD wchodzi na KOSMICZNY poziom jak na obrońcę, wg mnie był prime Messim w obronie, a przegrywa z nim po wtedy mimo wszystko jak na Lionela średnim sezonie. Potem Lewy wyruchany bez mydła. Zasady głosowania niejasne albo po prostu te tępe łby z jakich wiosek na zadupiu świata głosujący wprost z lepianek z gówna jak im się widzi (czyli jw napisałem wg upodobania, bo obejrzeli parę meczów Barcelony czy Realu będąc gdzieś poza swoim krajem, a nie wg obiektywnego osądu) zakłamując totalnie wynik plebiscytu… rozumiem, że musieli jakieś zasady ustanowić, ale to nie mogą wymagać jakichś większych kompetencji od głosujących? No nikt mi nie powie, że nie mogą tego zweryfikować.