Karta rasizmu była wyciągniętą kilka godzin później. Myślałem że zaczeka chociaż 2 dni. Ciekawe czemu każdy kto mówi o jego złotej piłce nie mówi nic o jego występie na copa america albo o 3/4 sezonu w lidze hiszpańskiej? Dla mnie JB z Realu powinnien być wyżej bo on przynajmniej z Anglią był w finale i ciągnął ich za uszy jak pół sezonu real, ale perezowi starczyło pieniędzy tylko na propagandę dla @
Kilka wątków:
- Dla mnie osobiście trochę śmieszny jest ten szacunek do Rodriego za to, że nie ma kont w mediach społecznościowych. Niektórzy trochę mylą uzależnienie od takich mediów z normalnym korzystaniem. Ludzie poznają tam przyjaciół, partnerów, innych ludzi do dzielenia pasji. Po prostu trzeba z tego korzystać z głową. To jak jak by podziwiać kogoś za to, że nie używa pisma, tylko wszystkiego uczy się na pamięć. Bo to pismo to jakiś nowoczesny szatański wynalazek XD To że na różnych tiktotach panuje syf, patologia itp. to nie znaczy, że przez samo posiadanie konta na FB czy IG jest się jakimś głupim człowiekiem. Dla mnie to jest po prostu wygodne. Uczestniczę w różnych grupach tematycznych, rozmawiam ze znajomymi, którzy mieszkają daleko ode mnie.
- Vinicius zajął drugie miejsce. Wiadomo, że każdy by chciał wygrać i drugie miejsce to nie pierwsze, ale sympatycy Realu robią taką sensację, jak by zajął on 30 miejsce. Mnie ten cały plebiscyt ani ziębi, ani grzeje. Głosują ludzie z całego świata, nie mają oni żadnego testu wiedzowego pt. “czy wiesz w ogóle ile bramek kto strzelił, kto co wygrał, kto ile zgranął nagród piłkarza meczu”. Pewne rzeczy po prostu są nieporównywalne. Nie da się jednoznacznie rozstrzygnąć czy lepszy rok miał Rodri, czy Vinicius. Inna drużyna, inna rola w zespole, inna pozycja.
- Raz jest mówione, że chodzi tylko o indywidualne występy, innym razem, że o sukcesy drużynowe. Raz ważniejsze jest zwycięstwo w CL, raz w turnieju światowym lub kontynentalnym. Serio co roku dziennikarze przedstawiają tak różne narracje, że ja za tym nie nadążam. Nie da się porównać, czy bardziej wartościowe jest PL i ME, czy LL i CL. A jeżeli ktoś by miał wybitne statystyki, w fatalnym zespole sam strzelił 60 bramek, ale nie miałby żadnego sukcesu drużynowego, to nie zasłużyłby?
Toni Kroos po ceremonii Złotej Piłki:
"Byłem na 9 miejscu w rankingu Ballon d’Or? Łał, super, kogoś to w ogóle interesuje?
Na prawdę jest to smutne jak piłkarze przeżywają tą nagrodę. Ona nic nie zmienia w nikogo życiu."
Jeśli ktoś mi o tym opowiada to od razu mu mówię, że ma dwie opcje albo zmienić temat albo wyjść."
Źródło:fb
Vinicius to irytujący chamowaty i roszczeniowy piłkarz, ale Real Madryt jako drużyna zachował się wzorowo nie biorąc udziału w tym cyrku, jako najlepsza drużyna na globie i pomimo zgarnięcia nagrody. Srogi policzek dla tego pseudoplebiscytu
Ale gdyby ten chamowaty rasista jednak wygrał tą nagrodę to wtedy Real oczywiście by się pokazał całą delegacją.
Nie odpisuj trollowi. Tak ma wyrąbane na tą galę i ZP, że od paru dni tutaj pisze o jednym i tym samym, jak to Real olał tą galę, BO NIE WYGRALI, ale gdyby wygrali, to już by byli
Boli cię dupa, prawda? Bo Real zrobił to co wszyscy w kółko powtarzają a nikt nie ma odwagi zrobić
Oczywiście też nie jestem z Realem tak blisko jak ty, że znasz ich plany Co by było gdyby wygrali
Real się potężnie skompromitował, kolejny raz w ostatnim czasie, tym razem poza boiskiem. Nic tylko się cieszyć. Dobrze, że Rodri wygrał złotą piłkę bo Vinicius jest tak przehajpowany, że głowa mała.
Od lat się tu piszę, że złota piłka to od dłuższego czasu ściek i konkurs popularności. Kiedy ktoś potężny i mający wpływ na postrzeganie świata piłki, w końcu wychodzi przed szereg i wkłada w końcu drągala w tych oszustów, to nagle wszyscy podnoszą wielki pisk jakby nie wiadomo co się stało.
Dla mnie sprawa jest prosta. Lewy skończy karierę bez złotej piłki to życzę im nawet upadku całego prestiżu i anulowania kolejnych edycji. Już teraz gówno znaczy dla mnie ten plebiscyt. Ale póki są lemingi dla których jest to coś wielkiego, będę czekał na chociaż odrobinę sprawiedliwości i przyznanie nagrody najlepszej klasycznej 9ce nowoczesnej piłki.
Jak na antyfana barcelony i niby również nie fana realu strasznie przeżywasz brak nagrody dla viniciusa… W weekend broniłeś realu po porażce, teraz bronisz ich braku na gali. Ojj coś coraz ciężej Ci ukryć frustrację z ostatnich dni…
Mi tam się podoba to, że wyujali realek z ta ZP, miło dla odmiany widzieć ich ból dupska. I skoro to nic nie znacząca nagroda to czemu się tak zesrali i nie pojechali? Przecież skąd mogli wiedzieć wcześniej, że akurat vini nie wygrał? A dodatkowo wygrali 2 nagrody, więc o co im chodzi??
I jeszcze nie czaję jednego. Przecież ten plebiscyt jest co roku. Ten czarn… vinicius jest młody, więc co oni taką burzę wywołali. Niech wejdzie trochę poziom wyżej i ZP ma nie wyjętą.
Przeciez tutaj w ogole nie o to chodzi, ze Real olał złotego balona xD Chodzi o to, ze Real sie skompromitował bo jeszcze miesiac temu tam sie wszyscy tym jarali, na rozdanie złotego balona to miały całe tabuny z Madrytu jechac, winicjusz kozaczyl do innych w meczu z Barceloną, że on to jest kozak i jedzie se odebrać złotą piłke za pare dni itd.
Po czym jak rasista jednak przegral i zajal drugie to hurr durr bojkotujemy złotom piłke nic nas to nie obchodzi!!! Co to za smieszny plebiscyt hehe
No kompromitacja okropna i mozna sie tylko z nich smiac. xD Szanowac to mozna Haalanda, ktory juz dawno temu sie obrazil i olal ten smieszny plebiscyt.
Typowy fan barcelony, będzie mieszał, manipulował aby wyszło na jego. Bo na fcbarca.pl napisali, ze gala słuszna , nagroda słuszna to tak ma być.
Największe sukcesy fanów barcelony w ostatnich latach to niepowodzenia realu, żałosne trochę.
Możemy się tak przerzucać, kto jest czyim fanem itp, Toni Kross jasno podsumował tą nagrodę, jaśniej sie nie da ale do zaślepionych i tak nie dotrze.
Typowy fan realu, będzie mieszał, manipulował aby wyszło na jego bo na realmadryt.pl napisali tak i tak, to tak musi być. Zluzuj majty, to jest strona Liverpoolu a nie barcow i realow. Nie musisz wszystkim udowadniać, że real postąpił slusznie…
Mnie tylko się podoba ta cała akcja z nimi w roli głównej i ból dupska tego calego płaczka viniego… Mega frajdę mam z tego. Szkoda, że akurat teraz przełożą ten mecz z Valencia.
Może jak to kiedyś napisałeś, uda nam się teraz z nimi wygrać w najmniej znaczącym meczu pomiędzy nami…
Fanlfc25. Ale czy ja pisałem coś o nielubieniu? Tak naprawdę mnie real czy barca nie interesują, i tak naprawdę oba kluby nam podbieraja zawodników, więc jak Trent tam pójdzie to będę miał takie samo podejście jak do tej pory, czyli każda ich porażka będzie cieszyć… Ty się przedstawiasz jako neutralny i bezstronny kibic co do realu, ale od 2 dni każdemu próbujesz udowadniać jak to real dobrze postąpił itp itd… To kto robi dziecinadę? Ja już kończę. Cieszy mnie ten ból dupska realu. A że kibice barcy się cieszą? Realu w podobnej sytuacji co by robili? Taki żywot kibica…
? Ale oni dosłownie dzień przed ogłosili, że się nie zjawią bo poważna drużyna się obraziła przez porażkę
Jakby od początku nie planowali się zjawiać to bym ich za to uszanował, ale zamierzali się tam zjawić, pouśmiechać do zdjęć, uścisnąć rączki komu trzeba, ale dzień przed ich urażona duma im na to nie pozwoliła XDD
Ciekawe, że jakoś 2 lata temu jak dawali złotą piłkę przestępcy z Realu to jakoś nikomu nie chciało się bojkotować i wszyscy byli zadowoleni xdd
Trudno mi uwierzyć w to, że ktoś na poważnie wierzy w ten “bojkot” i uważa go za świetny “policzek”
Jest to zwykłe, niedojrzałe i nieprofesjonalne obrażenie się i tupnięcie nóżką
Ale Kroos przecież od kilku dobrych miesięcy nie jest zawodnikiem Realu to jaki on tu w ogóle ma związek z dyskusją i decyzją klubu?
Realowi razem z tym pier…m rasistą należy się zawsze i wszędzie przeciwstawiać “kulturom i godnościom osobistom” jak mawiał klasyk
Za grosz klasy, honoru i obrażanie się jak 5 letni dzieciak co mu Jasio zburzył babkę z piasku.
W Madrycie tylko Atleti
To Ty zluzuj majty, ktoś ma odmienne zdanie to robisz dziecinadę i przyklejasz łatkę kibica innego klubu, to niestety zniżyłem się do Twojego poziomu i też zacząłem grać w tą grę. Na tej stronie jest jakiś niepisany przymus nienawdzić Realu? Za chwilę pójdzie tam TAA, też będziesz na niego nadawał i mieszał z błotem?
Koło dupy mi ten cały Vinicius lata ale to że Real się nie pojawił to bardzo dobrze niezależnie od tego czy ten płaczek wygrał czy nie wygrał, ranga tego pseudoplebiscytu leci w dół, na pewno ta ZP jest mniejszą kontrowersją niż te kilka ostatnich skradzionych przez Messiego Haalandowi, Robertowi czy Van Dijkowi.
Pomimo, że wygrał Rodri, najbardziej triumfują kibice barcelony, co na prawdę bawi.
@radzimordka przeczytaj jeszcze raz wypowiedź Krossa, wyraźnie powiedział, że ma gdzieś tą nagrodę, no ale Ty wiesz lepiej, że się obraził na brak wygranej kolegi z drużyny, my tego nie wiemy, bazujemy na jego wypowiedziach z mediów, może zdradzisz nam jeszcze jakieś tajemnice z szatni Realu?
Ciekawe jaki język używał jak bzykał 15latke
W 2010 powinien dostać Iniesta
Ten rok się zgadza, rasista nie zasłużył!
Bardzo dobrze, że Vini nie dostał złotej piłki. Widzę te jego chamskie zachowania (chyba najbardziej znany przykład z Kimmichem) i choćby zapodał woleja kindybałem z polowy boiska to nie powinien wygrać i już xD trzeba sobą jakieś minimum jeśli chodzi o zachowanie prezentować.