01.09.2024 Manchester United - Liverpool

To była ironia skierowana do oceny zawodników po 20 minutach, ja niczym tu nie chciałem zabłsynąć, to była wstawka humorystyczna.

Zluzuj trochę :joy: Kijoraptor totalnie załapał o co chodziło :wink:

1 polubienie

Trzeba założyć osobny wątek dla „naszego” Casemiro.

Jak trzeba być słabym jako piłkarz i jako fan, żeby wygwizdać Casemiro

Początek był ciężki ale cieszy że chłopaki w końcu strzelili. Mam nadzieje że Casemiro wyjdzie na 2 połowę bo widać że to nie jego dzień jest.

Tak po prostu dziękuję panie Casemiro

Żeby tylko tego van Nistelrooya nie wpuścili…

5 polubień

Gravenberch świetny dzisiaj, ale widać, że gra zdecydowanie wyżej na boisku niż Mac Allister. Argentyńczyk pełni rolę 6 w dzisiejszym spotkaniu.

Czemu? Gdyby nie Graven, to tych sytuacji nie byłoby.

1 polubienie

Na + na pewno Salah, Diaz, Szobo i Graven… Jota trochę w cieniu, za to nie wiem jak was ale Robertson widać ewidentnie zjazd kompletny, Ali świetna interwencja, TAA też dziś średnio, ogólnie jeszcze Macca dobre zawody rozgrywa… teraz na spokojnie byle dowieźć 3 pkty, nic nas nie goni. :wink:

jeszcze dodaj najlepsza akcje, gdzie spalony jakby ją wykasował z pamięci.

Gravenberch gra dziś jak najlepsza wersja Moussy Dembele albo taki mały Bellingham. Świetny dziś

No to jest właśnie cały urok piłki nożnej - biegał gdzieś nie wiadomo gdzie, cały czas tracił piłkę i nagle 2 gole - jak ocenić taki występ? Jak dla mnie słaby występ, który się broni dwoma trafieniami. Do pierwszego gola był tragiczny. Niech punktuje, łatwiej będzie go sprzedać za rok

Podoba mi się zrównoważony styl gry pod wodzą Slota.

Zwróciłem uwagę na sposób, w jaki zakładamy mocny pressing. Jeśli już to miało miejsce w pierwszej połowie, to biegło i naciskało 4 atakujących (Jota, Díaz, Szobo i Salah), jeśli Man Utd zaczynali rozgrywać od bramki. Ale i to nie za każdym razem.

W pierwszej połowie mieliśmy aż 9 przejęć na połowie przeciwnika. Tyle się doliczyłem w następującej kolejności:

2 przejęcia - z których nic nie wynikło (np szybko straciliśmy po nich piłkę, lub akcja się nie zazębiła)
2 przejęcia - po mocnym pressingu czwórką atakujących, niestety zabrakło dokładności przy ostatnim podaniu w polu karnym United
2 przejęcia - bo piłkarze United się pogubuli pod naciskiem pojedynczych graczy LFC
1 - siódme (7) przejęcie Gravenbercha, bramka Luisa po asyście Salaha :soccer:
1 - kolejne przejęcie po stronie LFC
1 - dziewiąte (9) to było przejęcie Díaza i strata Casemiro, gol Luisa :soccer:

Po 38 minutach statystyka possession lost pokazana przez realizatora:
10 - Casemiro
8 - Dalot

Statystyki po 45 minutach i przy doliczonym czasie:

3 polubienia

No nie był najlepszy, ale jak to ktoś napisał kiedyś, napastników się rozlicza ze strzelonych bramek.

Jak dla mnie może tracić tak piłki co mecz, jeśli koniec końców, będzie tyle biegał i strzelał bramki :slight_smile:

Liczy się zwycięstwo.

Nie gra na pozycji Casemiro, żeby bramki go nie broniły w ogólnym rozliczeniu.

2 polubienia

Uwolnić Barabasza!

image

18 polubień

Jak Salah notował straty w dwóch pierwszych meczach to niektórzy już go sadzali na ławce. :wink:

1 polubienie

Niech już wychodzą ze stadionu xd

tęskniłem za tym szmaceniem united, jurek sie sezon temu zaciął, ale widać że przychodząc tu trzeba to mieć we krwi

5 polubień

Normalnie można by zwolnić tempo i oszczędzać siły na kolejne spotkanie. No ale to MU więc nie może być litości. Ciśniemy dalej.

1 polubienie

Przeciez nastepny mecz za 2 tygodnie to co tu oszczedzac :slight_smile: a druga sprawa tak jak piszesz to MU

1 polubienie