01.12.2024 Liverpool - Manchester City

ponoc ortega w wyjściowym składzie

Zła wiadomość. Ederson to patałach

1 polubienie

City bez formy ale poranione i zawsze groźne.Tottenham nigdy im nie leżał.A swoją drogą remis nie przybliża do nas City tylko Arsenal a i nasz skład dość ubogi w obronie.Troche się obawiam tego meczu

Pep wystawił Ortegę zamiast Edersona, żeby potem móc się tłumaczyć, że te stracone 5 bramek to przez brak ich podstawowego bramkarza :laughing:

1 polubienie

Diaz na 9. Poproszę powtórkę z Leverkusen :slight_smile:

Nunez I Jones na ławce …
Wygląda, że Slot nastawia się na remis w pierwszej połowie, stonowane granie i ogień w drugiej części.

Liczę, że nie dostaniemy jakiegoś niespodziewanego gonga do przerwy żeby w drugiej czasem nie musieć odrabiać.

W City Dias wraca, Ale za Gvardiol, Ortega za Edersona. Pep też rotuje, szuka. U nas rowni z zmiany. To będzie piekielnie ciężkie spotkanie, sporo emocji się szykuje.

1 polubienie

Nunez zagrał przyzwoicie w pierwszej połowie z Realem, ale nie jest aż tak bramkostrzelny jak Gakpo i Díaz, więc zrozumiała decyzja, że Slot wystawia najlepszych do pierwszej XI.

Szczerze mówiąc, Jones zasłużył na wyjściowy skład i bardzo chętnie bym go zobaczył z City. W kreowaniu akcji byłby lepszy niż Szobo, ale taka rotacja może im obu pomoc wydobyć z siebie jak najwięcej.

Slot stara się jak najlepiej gospodarować siłami wiedząc, że mamy bardzo wąską kadrę zdolnych do gry zawodników.

Stawiam na 2-0 dla LFC. Liczę na to, że się nie zawiedziemy.

1 polubienie

Ciekawe, że gra Ortega, nie spodziewałem się tego, a szkoda, Ederson to nie jest dla mnie top topów, zawsze mógłby zrobić jakiegoś babola. City na pewno stać na lepszego bramkarza.

Jakaś rotacja musi być, stąd wypoczęty Szobo, a nie Jones.

Mnie cieszy Diaz na środku ataku, bardzo mi się podoba na tej pozycji i jestem ciekaw, jak spisze się dzisiaj.

Gakpo cztery razy szybciej podejmij decyzję i będzie gol.

Wow!! Co za początek. Jest ognień! :fire:

Mega soczyste podanie od Trenta w akcji bramkowej, technika klasa światowa!

Kurde heavy metal od 1 minuty jak za Kloppa :scream:

Salah to normalnie taki kot :exploding_head:
Nie wiem czy nie najlepszy w tym momencie zawodnik na świecie.

Ja myślałem że to Virgil XD

Gakpo to już hat tricka powinien mieć :stuck_out_tongue::stuck_out_tongue:

1 polubienie

Patrząc na to jakie bezzębne jest dzisiaj City, jak pogubione to musimy strzelić więcej bramek. Ni można grać minimalnie prowadząc.

2 polubienia

Pięknie się to ogląda, nawrzucać im ile wlezie. Zupełnie bezsilny Mam City, bardziej obawiam się że będą polować na nogi naszych niż se strzelą bramkę

1 polubienie

Łysy robi to specjalnie. Każdy w lidze wie że jak przetrwasz największe natarcie Liverpoolu to potem już jest tylko łatwiej. Nie bez powodu Doku i Savinho z Rudym siedzą i czekają na drugą połowę.

2 polubienia

Już sukinsyny zaczynają. Nie potrafią grać to walą po nogach.