04.01.2026 Fulham FC - Liverpool FC

Za niecałą godzinę gramy mecz wyjazdowy z Fulham. Rywale nie przegrali od 4 spotkań (w tym były 3 mecze wyjazdowe do Burnley, na West Ham i Palace).

Piłkarze Fulham pewnie wyjdą na boisko pewni siebie, także zdecydowanie można się spodziewać, że na Craven Cottage będzie nam ciężko ich złamać i przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę.

Kadra LFC na mecz

Skład Liverpoolu jest już znany. Prawdopodobnie będzie to 4-3-3- z Gakpo i Szobo na skrzydłach oraz Wirtzem w roli napastnika? Nie jestem do końca pewny, czy tak to poukładał Slot, ale zobaczymy w praniu co z tego wyjdzie.

Liverpool: Alisson - Van Dijk, Konate, Kerkez, Bradley - Gravenberch, Jones, Mac Allister, Gakpo, Szoboszlai, Wirtz.

Ławka: Mamardashvili, Woodman, Gomez, Chiesa, Robertson, Frimpong, Nyoni, Ramsay, Ngumoha.

Dwóch bramkarzy na ławce ewidentnie podkreśla głębię składu zespołu gości, którzy walczą o umocnienie pozycji w Top4. Jedziemy powalczyć o 3 pkt, a remis to absolutne minimum.

Strona Premier League przewiduje takie ustawienie:

Kto wygra mecz?
  • Fulham
  • Remis
  • Liverpool
0 głosujących
1 polubienie

Patrząc na to, że City musiało strzelić 5 bramek, żeby móc pokonać Fulham, które wpakowało 4, a my mamy Gakpo jako napastnika, no to wygląda to dość tragicznie na papierze.

1 polubienie

Na szczęście papier nie gra. Dziś lekkie 0-3.

Czyli co, Wirtz na 9, po bokach Gapcio oraz Szobo i reszta jak zwykle?
No jak Hugo wypadnie nam dłużej to naprawdę styczeń zapowiada się ciekawie…

Chociaż Gakpo na środku ataku mógłby być ciekawy, mniej miejsca, a on ciągle szukałby na prawą nogę, więc wszyscy by lecieli na swoją lewą stronę czym zostawialiby dużo miejsca dla Wirtza i Kerkeza… hehe

Tak to wygląda, Gakpo z Wirtzem pewnie będą się rotować

Niestety dla nas ale Wilson i Jimenez to dobrzy zawodnicy, do tego dochodzi cała reszta, Leno w bramce to też nie świeżak i ogórek, jak będzie remis to przykro to mówić ale to będzie nasz sukces. Dobrze, że Iwobi i Chukwueze wyjechali na Puchar Narodów Afryki bo mogłoby być jeszcze gorzej. Pesymistycznie podchodzę do tego spotkania, jeszcze Gakpo.

Prowadź nas wodzu!

Bez Hugo ale na szczęście z Wirtzem, generacyjnym talentem który sam potrafi zadecydować o wyniku meczu.

1 polubienie

Mecz jednej drużyny, rozje*iemy ich 1:1.

Mecz z 15 minutowym opóźnieniem z powodu akcji ratunkowej prowadzonej wobec jednego z kibiców.

1 polubienie

15-minutowe opóźnienie, bo jeden z kibiców zasłabł i jest mu udzielana pomoc.

Ludzie już słabną na myśl o kolejnym meczu pod dyktando Arnego Slota. Panika na Craven Cottage.

13 polubień

Nahorny = Oglądanie bez głosu…

6 polubień

Na którym canale leci? Miało być na jedynce a tam Newcastle pokazują

Mecz jest opóźniony przez problemy u jednego z kibiców.

puszczają multiligę póki nie zacznie się nasz mecz

Ja na Canal+ Online pod meczem Liverpoolu też mam Newcastle z Palace.

1 polubienie

Za 15 minut będą grać

Ok dzięki za info
Znaki

3 polubienia

Już chciałem psioczyć na canal, że mi jakieś kuraki puszczają.

2 polubienia