04.05.2025 Chelsea - Liverpool FC

A co to za lenistwo się wkradło na nasze forum, że nie ma wątku meczowego szlagieru w Premier League w postaci rywalizacji Chelsea z Liverpoolem? Już jutro, jako świeżo upieczony mistrz Anglii zagramy na Stamford Bridge. Można wyczytać, że piłkarze niebieskich uhonorują Liverpool w postaci szlagieru.
Skład myślę, że bez zbędnych zmian.
Alli- trent, Ibou, Virgil, Andy- Alexis, Ryan, Dominik- Mo, Diaz, Gakpo.
Wynik? Ciężko przewidziec jak zagramy, czy mamy motywację aby walczyć o złamanie 90pkt, czy ogólnie nie żyjemy jeszcze w tej całej fecie tego zwycięstwa i Chelsea to wykorzysta? Ale stawiam mimo wszystko 1-1. Nie zagramy jak juniorzy, a ten luz w sumie może nam pomóc.

2 polubienia

Ej jak to jest z tym szpalerem. Teraz wszystkie 4 drużyny muszą nam robić szpaler/

Mogą zrobić, wg własnego uznania. Maresca zapowiedział szpaler Chelsea.

Faknie byłoby wygrać komplet meczów do końca, ale to teudne zadanie, stawiam na remis na Stamford. Poprzednio, po wygraniu tytułu pojechaliśmy na Etihad i jedynym miłym momentem był szpaler od Pepa i City.

1 polubienie

Ciekawi mnie skład na jutrzejsze spotkanie, co też Slot wymyśli i czy zagrają zmiennicy, czy jednak na galowo i walczymy do końca o jak najlepszy wynik. Uważam, że mógłby zagrać Kelleher, Jaroš, Chiesa.

Kelleher i Jaros na ‘9’?
Myślę, że na pierwszy mecz po wygraniu tytułu Slot wyjdzie na galowo, żeby chłopaki którzy wywalczyli tytuł mogli przejść przez szpaler, poza tym będzie chciał wygrać. Podobnie z Arsenalem, to prestiżowy mecz.
Zmienników stawiam na dwa ostatnie mecze.

po przerwie trzeba dać pograć młodzieży i rezerwie

Moim zdaniem na ten mecz wyjdzie galowo
Ali
Trent ibou vvd robbo
Graven
Maca szobo
Mo diaz gakpo

Chłopaki które najwięcej dały zasłużyły na szpaler. Gdyby w klubie była już wiedza ze trent odchodzi (podkreślam wiedzą) to powinnien wszystko grać Connor.

Endo i Elliott w składzie, nawet Quansah kosztem Konate.
Coś czuję że możemy to przegrać wychodząc takim składem, ale przynajmniej będzie ciekawie :sweat_smile:

No i co się stanie jeśli przegramy? :sweat_smile: Slot mógłby dziś nawet grać bez bramkarza czy obrońców.

Szkoda, że Chiesa nie w podstawie.

1 polubienie

Nic się nie stanie, ale Chiesa na ławie raczej może oznaczać, że to jego ostatnie podrygi u nas. To samo Nunez. Natomiast Harvey w składzie może oznaczać, że chcemy go jednak zatrzymać i Slot mówiąc, że będzie grał więcej nie czarował.
Endo wydaje mi się, że też zostanie.
Mamy umowę z japońskimi liniami lotniczymi i tournée po Japonii, nawet marketingowo warto go trzymać

1 polubienie

Ja bym jeszcze nie lekceważył Arsenalu.

13 polubień

Piękne wystawienie Endo, niech Fernandez, Caicedo i Lavia gratulują naszemu Samurajowi ;D

6 polubień

Wydaje się że prawdą było to że Nunezowi brakuje jednego występu w podstawowym składzie i trzeba będzie dopłacić 5 baniek. Według mnie powinien do końca grać Bradley, może z wyjątkiem ostatniego meczu żeby pożegnać Trent. Co do Chiesy to nie ma co go za szybko wpuszczać, ma jeszcze czas

Bradley wrócił do treningów dopiero w piątek, więc nie jest gotowy na start, może dostanie z 15 minut.

1 polubienie

W drugiej połowie pewnie będą zmiany. Ciekawe czy Chelsea zrobi ten szpaler, to nie wymagane.

Był ten szpaler? Bo dopiero teraz włączyłem transmisję.

Szpaler to największa żenada jaka istnieje w piłce nożnej. Jak w Korei bicie brawo wodzowi, bo tak ustawa karze.

1 polubienie

6 polubień

Szybko poszło :stuck_out_tongue_winking_eye:
Znaki

Jones na dupie pojechał i potem zabrakło go z tyłu
Gakpo też się tylko przyglądał, to chyba dlatego Diaz gra więcej.