04.05.2025 Chelsea - Liverpool FC

My mamy pewne mistrzostwo wyszliśmy polrezerwowoyn składem, Chelsea walczy o LM i grała u siebie, najmocniejszym składem. Jak zobaczyłem skład mówiłem, że pewnie wtopa. Nie ma co się przejmować.
Fajnie, że Slot dał pograć paru zawodnikom.
Dobry mecz Endo, chyba jedyny oprócz Aliego co dziś nie zawiódł.

1 polubienie

Nie, że zrobił coś źle. Ale po golu samobójczym zarobił kartkę, stracił pewność siebie i nie był już pewny w obronie. Wpuszczał piłkę w kozioł, przegrywał pozycję, po prostu błędy się same pojawiały.

Wydaje mi się że Slot wolał poświęcić 3 punkty dziś kosztem pokazania zarządowi jakie tutaj ananasy grają i ile trzeba pozmieniać aby grać o coś więcej w przyszłym sezonie.

Dziś na plus VVD,Gakpo i Alexis z ławki reszta do zapomnienia lub dramat (Harvey,Salah,Nunez)

No i przedewszystkim oni ciagle mogą być tymi co wywalą z LM Newcastle. Zrobiło się ciasno po dzisiejszym remisie. Aston Villa w formie. Jest szansa. Trzeba liczyć na Chelsea, City, Aston Ville i Nottingham

Czyli Salah jest tym ananasem? :thinking:

Oglądałem ten mecz w dwóch powodów. Chciałem zobaczyć jak poradzą sobie ci którzy w tym sezonie wielu szans nie mieli oraz bardzo pragnąłem straty punktów przez ten sztuczny klub w ich walce o miejsce premiowane LM w przyszłym sezonie. Niestety zmiennicy nie zdali egzaminu, może tymi ostatnimi meczami Slot się wybroni tym czemu tak mało rotował w tym sezonie. Wbrew pozorom to, że osiągniemy ± 90 pkt w lidze nie oznacza, że byliśmy tacy fantastyczni, powiedziałbym raczej, że to liga w tym sezonie jest wyjątkowo kiepska, zresztą PSG to pokazało. W lato aż się prosi o transfery, mamy dużo luk do uzupełnienia, o ile pierwsza jedenastka z wyjątkiem lewego obrońcy i napastnika przez cały sezon udowadniała swoją wartość, o tyle ławka rezerwowych pokazuje dlaczego tak mało minut otrzymywało w przeciągu sezonu. Jeśli chcemy bić się o najwyższe cele w przyszłym sezonie (PL i LM) musimy dokonać w przypadku odejścia Trenta 3-5 transferów wysokiej półki Lewy obrońca to priorytet podobnie jak napastnik ( tutaj Nuneza sprzedać bez wahania, Jota może być co najwyżej jokerem z ławki NIC WIĘCEJ), prawy obrońca za Trenta ( taki co przede wszystkim umie bronić) , środkowy obrońca do rotacji oraz środkowy pomocnik, z tymże te dwie pozycje nie są MUST HAVE, w zależności jak się spisze Bajcetic w okresie przygotowawczym.

W pomocy mamy problem. Jednak meczy jest bardzo dużo i jeden solidny Jones to za mało do rotacji. W obronie też trzeba wzmocnień. Van Dijk ma 34 lata i nie da rady grać non stopa rozwój Quansaha mocno wyhamował. Lewy obrońca i napastnik to po prostu konieczność. Zgadzam się że w tym sezonie po prostu poziom był słabszy i zwyczajnie łatwiej było zdobyć tytuł. Ale w przyszłym sezonie rywale się wzmocnią, już tak łatwo nie będzie

Strach pomysleć jakbysmy grali z Legią :slight_smile: kto by się tam meczem towarzyskim przejmował :grinning:

1 polubienie

a może był bardziej wyrównany, czyli wyższy był. zobacz jaki jest ścisk w tabeli.

Jak mamy tak grać jak dzisiaj, to lepiej chyba do końca sezonu wystawiać rezerwy, a core’owych chłopaków wysłać na wakacje.

Przykro się na to patrzyło.

Jeżeli ktoś przed meczem zastanawiał się nad tym dlaczego Arne Slot tak mało ratował składem no to w tym meczu chyba znaczy się po tym meczu chyba już nie ma wątpliwości dlaczego tak mało rotował. Po pierwsze Harvey Elliott gościu jest tragiczny, młody chłopak który powinien gryźć murawę drepta sobie cały mecz nie można było na niego patrzeć nie nadaje się chłopak do gry pierwszych skrzypiec w tej drużynie. Bardzo dużo niedokładnych podań, brak zaangażowania, brak pressingu, wyglądał na gościa który by miał już ze 30 spotkań w nogach. W letnim oknie transferowym minimum jakieś wypożyczenie, no chyba żeby się to brała oferta trafiła to sprzedaż wchodzi w grę. Za niego może przyjść ostatnio wspominany Morgan Rogers z Aston Villi. Takim zawodnikiem można by postraszyć przeciwników. Młody gracz z potencjałem, jeżeli byśmy zamienili go z Elliottem to będzie to duże wzmocnienie.Drugi człowiek Curtis, jako gość wchodzący z ławki na ostatnie 10 minut gdy wynik jest już ustalony proszę bardzo, ale jeśli ma nasze mecze zaczynać w pierwszym składzie to jak najbardziej jestem na nie. Lewa obrona - Tsimikas katastrofa. Napastnik jota katastrofa i po wyjściu z ławki Darwin no też nic nie pokazał oprócz tam jakiś śmiesznych może nie śmieszny ale no po tej główce która mógł zamienić na bramkę ale no tak strzelił, że po prostu się uśmiałem i stwierdziłem że no to jest główka na jego poziomie właśnie roześmiałem się też dlatego że no to podsumowało mi jakby jego karierę w tej drużynie, że no po prostu się nie nadaje. Jedynie na plus mogę wyróżnić chyba Endo, ktory nie zagrał jakiś tam niesamowitych zawodów ale chyba pokazał, że może być solidnym zmiennikiem na jakieś tam krajowe puchary i może w przyszłym sezonie odgrywać dokładnie taką samą rolę jak w tym, czyli wchodzi na ostatnie 10-5 minut i jego najważniejszym zadaniem jest utrzymać wynik. Quansah na pewno brak rytmu meczowego na niego wpływa i kiedy na samym początku czy w trakcie pierwszej połowy wywiązywał się ze swoich zadań, no to później z każdą minutą było coraz gorzej. Nowy środkowy obrońca jak najbardziej się przyda. Podsumowując bardzo dużo pracy czeka nas w letnie okienko transferowe, żeby stworzyć drużynę która będzie w stanie w przyszłym tygodniu też walczyć o mistrzostwo. Jeżeli to okienko transferowe ma być wielkie w naszym wykonaniu no to niech takie będzie. Wzmocniony się na kilku pozycjach jeżeli nawet nie będą to pozycje pierwszego składu to żeby było kim postraszyć przeciwników z ławki rezerwowych, wtedy z pozytywem będę patrzył na przyszły zbliżający się sezon.

Edit: przepraszam za gramatykę i interpunkcję majówkę kończymy, więc czuję się usprawiedliwiony. Pozdrawiam

ale wiesz, że on rozpoczynał w tym sezonie 17 spotkan w PL z ktorych mamy bilans 11-5-1 i 4 w LM wszystkie wygrane, w tym z Bayerem i Realem?