04.12.2024 Newcastle United - Liverpool

Za kilka godzin, o 19:30 (UK) / 20:30 (PL), gramy z Newcastle na St. James’ Park.

Gospodarze na własnym stadnione w obecnym sezonie mają statystyki: 3-1-2.

Pokonali Southampton (1-0), Spurs (2-1) i Arsenal (2-1). Zremisowali z Man City (1-1), i przegrali z Brighton (0-1) i ostatnio z WHU (0-2).

Nie jest to jakiś zły bilans jak na klub, który ma aspiracje do włączenia się do walki o Europejskie Puchary.

Natomiast w ostatnim meczu zremisowali z Crystal Palace (1-1) na Selhurst Park.

Nasz bilans meczów na St. James’ jest naprawdę pozytywny:

2023 (sierpnień) 1-2 wygrana w PL
2023 (luty) 0-2 wygrana w PL
2022 (kwiecień) 0-1 wygran w PL
2020 (grudzień) 0-0 remis w PL
2020 (lipiec) 1-3 wygrana w PL
2019 (maj) 2-3 wygrana w PL
2017 (październik) 1-1 remis w PL

Czy zaliczymy ósmy mecz bez porażki na tym stadionie? Wszystko na to wskazuje. Zapowiada się interesujące spotkanie.

Bardzo ważny sprawdzian mentalny po meczach z Realem i City. Nie można popaść w samozadowolenie tylko dlatego, że wygraliśmy z dwoma odwiecznymi rywalami, którzy bądź co bądź mają swoje problemy i nie byli w najlepszej dyspozycji.

Arsenal prawdopodobnie pokona Man Utd, ale zawsze istnieje szansa, że stracą jakieś pkt i staniemy przez możliwością powiększenia przewagi. Więc póki jesteśmy na fali, trzeba do tego dążyć.

Liczę na to, że zobaczymy Elliotta na co najmniej kwadrans w drugiej połowie.

Zapraszam do rozmowy na temat składu, jaki powinien wystawić Slot.

Na koniec tradycyjnie - ankiety. :slight_smile:

Czy powiększymy przewagę 9 pkt na Arsenalem po 14. kolejce?
  • Tak - o 3 pkt
  • Tak - o 1 pkt
  • Nie - oba zespoły wygrają swoje mecze
  • Nie - oba zespoły stracą pkt w tej kolejce
0 głosujących
Czy zachowamy trzecie czyste konto z rzędu?
  • Tak
  • Nie
0 głosujących
1 polubienie

Newcastle już może nie jest tak groźnym przeciwnikiem jak kiedyś ale w końcu trafi się jakiś mecz w którym się przełamią. Oby nie z nami. Mieli/mają sporo kontuzji w zespole, więc Eddie Howe nie może maksymalnie wykorzystać swoich zawodników.
Z kolei my jesteśmy na dobrej fali i jestem dobrej myśli, że wszystko będzie miało pozytywny koniec i dopiszemy do swojego konta 3 punkty.

Brakuje mi opcji ( powiększenie przewagi) o 2 pkt kiedy Arsenal remisuje z United , a my wygrywamy.
Sezon temu Newcastle było trudnym przeciwnikiem i ciężko byłoby mi uwierzyć w 3 pkt , ale w tym sezonie sroki jakoś nie przekonywują.
Liczę na powrót Jonesa i Nuneza do składu, a ten drugi niech zagra jak ostatnio na tym stadionie.

Meczem ogólnie się jaram i nie mogę doczekać się wieczoru.

Tak, wiem. Za późno zauważyłem, że opcji jest więcej. Edytować można ankietę do 5 min.

Arsenal ma przegrać, a nie zremisować. :wink:

Skład na mecz

1 polubienie

Ciekawe czy z prawej Gomez czy Quansah

O dziwo postawię na Quansaha schodzącego do środka w fazie rozegrania.
Robbo wyżej.

Co się dzieje z Tsimikasem? Tak mimochodem wspomniano o urazie kostki, a w raportach o stanie zdrowia zawodników mniej więcej wiemy jak tam Ali, Jota, Ibou, Chiesa, a o Greku cisza

@GingerElf
Nie wiem dokładnie co mu jest, ale gdzieś na socialach klubu przewinął mi się w bucie ortopedycznym także można zakładać, że jeszcze chwilę go nie będzie

To będzie 150 występ Jonesa

4 polubienia

A przed oczami okienko z Evertonem jeszcze z 48 chyba na koszulce

1 polubienie

Dzisiaj Mac dostanie żółtą kartkę i będzie mial 10 dni wolnego od spotkań, bo na Gironę już sie wykartkował, tak się załatwia długi weekend jak nie można liczyć na wolne od szefa :wink:

Co to za parodysta nas dzisiaj sędziuje?

Chłop barku od ręki nie potrafi odróżnić.

To żeś wykrakał :smiley: Ale lepiej żeby teraz pauzował niż później jak będą bardziej wymagające mecze.

Co my gramy dzisiaj masakra

Ale słaby mecz Gravenbercha, niech się obudzi!

Niech ten Trent wchodzi bo nie mamy prawej obrony

To by było na tyle jeśli chodzi o potężną przewagę punktową. Do końca grudnia nie będzie po niej śladu.

2 polubienia

Muszą być zmiany już w przerwie o ile uda się dowieść te 1:0

Ogólnie jakoś tak sennie, środek słabo wyglada, szczególnie Jones. Darwin moze Dwa razy piłkę dotknął. Salahowi nic nie wychodzi. Gakpo tez czapka nakryty.Jeszcze obrona niepewna.

Jeszcze kartki łapiemy do pakietu…

@Lapaino w ogóle do rozegrania nie wychodzi, gdzieś się gubi między liniami. Nie przypominam sobie jego dobrego zagrania.