05.01.2025 Liverpool - Manchester United

xD, Man Utd stadium plans: Will Sir Jim Ratcliffe build a new ground and what will it mean for Old Trafford? | Football News | Sky Sports to dlaczego myślą o budowie nowego :smiley: ?
Trollujesz ?

Kolego, nowoczesny to on był w połowie lat 90. Od tego czasu nie było remontów. Wszyscy Cisna że stanu technicznego OT a także ośrodka treningowego. Wystarczy posłuchać wypowiedzi dawnych piłkarzy jak Rio, Keane, czy Harry, którzy od ładnych paru lat domagają się tego, właśnie pokazując jak inne kluby albo budują nowe stadiony (Arsenal, Spurs, Everton) albo modernizują (LFC, City).

Dodatkowo po odejściu Cristiano w wywiadzie wspominał, że największy szok przeżył gdy wrócił po latach gry w Realu i Juve a tam się okazało, że w ManU nic się nie zmieniło. Tam gdzie farba odchodziła nic nie naprawili.

1 polubienie

Zapraszam na zwiedzanie Anfield jesli chcesz zobaczyc nowoczesny stadion

3 polubienia

No z tym nowoczesny to też bym się nie zapędzał. Mamy przebudowane 2 trybuny z czego jedna lekko na siłę. Pozostałe 2 nie są w złym stanie technicznym bo remonty są robione ale do nowoczesności im trochę brakuje. Kto był na stadionie Spurs albo Bernabeu po remoncie zauważy sporą różnicę.

Rashford ma katarek i wypada z meczu

to akurat wzmocnienie aktualnie

Nie wiem może mi się coś uroiło, że OT miał otwarcie w XXI wieku na fali sukcesów sir Alexa. Z pamięci to powiedziałem.

Gdy będę w Liverpoolu będę zwiedzał na pewno + muzeum Beatlesów bo jestem fanem

Istnieje zagrożenie przełożenia jutrzejszego meczu ze względu na pogodę. Jutro ma być podjęta decyzja.

Obejrzałem sobie skrót meczu Man Utd z Newcastle. Jestem w szoku, jak apatycznie oni wyglądali na boisku przez pierwsze 30 minut, kiedy Sroki nacierały. Stanie w miejscu we własnym polu karnym z nadzieją, że kolega z drużyny coś zrobi lub piłka nie trafi w światło bramki. Powinni przegrywać 0-3 do przerwy.

Mecz wcześniej, pierwszy gol Wolves bezpośrednio z rzutu rożnego to też niezły pstryczek w nos. Choć trzeba przyznać, że United walczyli o remis do końca grając w dziesiątkę, aż poszła kontra na 2-0 w ostatnich minutach.

Ogólnie widać, że pomimo słabych wyników za Amorima to jednak mają jakieś zrywy, w których okupują bramkę rywali. Jednak przeważnie jest to wtedy, kiedy już przegrywają lub w ostatnich dwóch kwadransach meczów - ale nawet wtedy ich wykańczanie akcji i strzały kuleją. Myślę, że Liverpool im nie pozwoli na zepchnięcie nas do obrony.

Naprawdę, nie ma lepszego momentu, żeby zagrać z United na Anfield. Bardziej obawiałem się meczu z Fulham. Realistycznie rzecz ujmując jutro musiałby wydarzyć się jakiś dramat, żeby Liverpool stracił punkty.

Mimo wszystko, nie ma się co chełpić. Slot jeszcze niczego wielkiego nie osiągnął, więc należy z pokorą podejść do tego meczu, zrobić swoje, nastrzelać bramek, zachować czyste konto i - jeśli nadarzy się okazja - wykonać dobre zmiany, żebyśmy byli jak najbardziej wypoczęci na wyjazd do Londynu w środę.

Przed nami dwa świetne mecze i widząc LFC w takiej formie można aż ręce zacierać z niedoczekania. :slight_smile:

1 polubienie

3 mecz w innym terminie?

Na ten moment gramy, ale w połowie dnia ma się odbyć kolejne spotkanie w tej sprawie.

1 polubienie

oby się utrzymało że gramy, kolejne przekładanie meczu nie służy nam ani trochę

Najważniejsze bezpieczeństwo kibiców, ale człowiek się od rana nastawia na mecz, a tu znowu że mogą to przełożyć - to jednak niesmak pozostaje. Oby udało się ten mecz rozegrać, bo później jak nam będą wciskać te mecze to będziemy grać co 3 dni do końca sezonu. Do meczu jeszcze prawie 7 godzin, oby wszystko się udało.

Ja wiem że nikt nie chce żebyśmy zdobyli mistrzostwo, no ale żeby nawet opatrzność Boska nam robiła pod górkę to tego się nie spodziewałem :smiley:

Za godzinę albo dwie mają władzę miasta określić sytuację czy jest możliwość sprowadzenia kibiców bezpiecznie. Ciekawe jak na to piłkarze reagują ? Grać w ciulatych warunkach czy lepiej mieć ścisk w terminarzu, ale przy “sprzyjających wiatrach”.

A jak zawodnicy graja czesto w trakcie typowej angielskiej pogody? Czyli gdy deszcz ostro napie#dala przy otwartym stadionie. Przy gorszych opadach graja i nic sie nie dzieje. Do deszczu przyzwyczajeni a snieg to juz katastrofa. Niech mi nie psuja niedzieli, caly tydzien czekam na ten mecz, skladam komode i wystawiam nowy telewizor specjalnie na ten mecz.

4 polubienia

Jaja sobie robia? Parę cm śniegu spadło który już topnieje
https://x.com/viaplaysportpl/status/1875846918938780126/mediaViewer?currentTweet=1875846918938780126&currentTweetUser=viaplaysportpl

2 polubienia

Jaki był jeszcze przełożony mecz oprócz Evertonu?

Sytuacja na murawie
https://www.facebook.com/share/r/1Ee6EvJsNn/

Z relacji Adama Targowskiego lotniska zamknięte, lekki paraliż transportowy . Czekamy na dalsze komunikaty.