Salah z karnych 0/2. Myślami dzisiaj w Palestynie. No cóż, trofeum nic warte, no może dla 4rsenalu, ale nie dla nas.
Mówiłem, że przegrają finał. Oni są myślami jeszcze na wakacjach. O tej porze gdyby nie ten puchar to powinniśmy grać zwykły sparing przed początkiem sezonu.
Chiesa by się przydał ale Salaha męczącego bułę Slot woli trzymać do końca. Ngumoha? A komu to potrzebne? Sparingi się skończyły to Slot już nie ma tej odwagi taktycznej tylko będzie grał męczarnie
Ja tam jestem wku*iony bo tarcza to też puchar. Van dijk mam nadzieje się obudzi a nie już powoli do bazy. Salah…wygląda jak ten po pucharze szamana na ramadanie.
No i w sumie spoko wyszło. Pobiegali, rytm meczowy złapany, o to chodziło w tym meczu. Palace fajny klub, dla nich taka tarcza to okazja jedna na x lat, niech sobie ją podniosą bo czemu nie. Bez Gravena i Macci nie ma gry, ale to już każdy wie jak ogląda mecze, a nie płacze na forum. Czterech nowych zawodników zagrało od pierwszej minuty, trochę czasu potrzeba. A w ogóle dla mnie zagranie meczu to wyłączenie transmisji YT przez oficjalny kanał FA. Kino jak to się mówi.
Ciekawe dlaczego nie wpuścił Rio, Chiesy czy Nyoniego. Podejrzewam, że tak samo będzie wyglądało to w sezonie. Ze zmian na plus tylko wypychany z klubu Elliott. Poza oczywiście zmarnowanym karnym raz rozrzucił grę na lewą stronę co czym Robbo zrobił akcję skrzydłem i raz wypuścił Salaha na groźną pozycję. Szkoda, że dostał tylko 6 minut.
Sezon spisany na straty. VVD to obecnie poziom Kiwiora czy innego Maguire’a. Wirtza ta liga przerośnie. Wąski skład, z nowym Nunezem w ataku. Ciekawe czy Slot dotrwa do świąt z taką grą.
Szkoda, że Mamardaszwili nie wszedł na karne, bo ma długie rączki i refleks rewolwerowca.
Tych karnych to nawet Buffon w prime by nie wyratował. Drugi raz z rzędu trzech piłkarzy nie trafia jedenastek w konkursie. Skuteczność mniejsza niż 50%, a niektórzy z bab na euro się śmiali
Same swojaki by tymi mackami wbijał, to by nic nie dało.
no pozniej niech lfc se przegra fa cup bo dla innej druzyny to wieksza przygoda, niech przegraja lige mistrzow z np kims pokroju totnehamu bo to dla nich okazja, czemu nie.
TO NIE BYL SPARING. lfc na dzien dobry przegralo mecz o trofeum i nie usprawiedliwiajcie tego sparingiem czy innymi pucharami myszki miki
Przecież Gakpo średni, Ngumoh młody i nie można opierać na nim gry, zagra z 10 meczy i tyle. Salah słabo i nie widzę możliwości żeby nagle odżył. Pierwsza połowa poprzednego sezonu to był łabędzi śpiew. Potrzebujemy dwóch skrzydłowych nie kombinujcie z szobo i Writzem na skrzydłach bo łysy tak grał nie będzie cyba żw w pewnym momencie sezonu pomoc będie wyglądła z powodu braku skrzydłowych na odpowiednim poziomie tak
Ektikte
Gakpo Writz Szobo
Macalister Gravenberch
Gra na skrzydłach będzie opierała się na bocznych obrońcach. Po prostu biednie to wygląda.
Módlmy się żeby Salah wystartował za tydzień jak typowy Salah na jesień bo jeśli będzie tym z wiosny to aż się boję kiedy Slot będzie miał jaja żeby go posadzić.
Nie ma co panikować - dużo nowych twarzy i zawodnicy muszą się zgrać. To nie jest taki łatwy i szybki proces. Ale ławka jest mizerna i to niestety fakt. To że sprzedaliśmy kilku piłkarzy to ok- problem że nie ma za nich zastępstwa. Przynajmniej na razie
Graliśmy jak na sparingu. Po zejściu Ekitike skończyło się zagrażanie pod bramką CP.
Salah w ogóle niewidoczny, Gakpo też słabo. Wirzt próbował, ale nie miał z kim grać po zejściu Francuza.
To jednak jest nic w porównaniu do obrony. Od jakiegoś czasu gra słabo, a my tracimy co mecz gola lub dwa. W sumie dwa, bo z Yokohama straciliśmy tylko jednego.
Moim zdaniem żaden Guehi tylko ktoś kto będzie rywalizował o pierwszy skład, może Bastoni czy inny obrońca na najwyższym poziomie. Brak Gravenbercha było widać też jak na dłoni. Także porządny SO, a nie żaden nr3 i Isak, a jak nie Isak w tym sezonie to sypać na Barcole. Rio i tak nawet dziś przy słabo grającym Gakpo nie dostał szansy.
Takie trofeum ze ho ho. Kiedys je rozdawali za sam udzial.
Po pierwsze gratulacje dla Palace, bo zagrali fajną piłkę, każdy był zaangażowany i kibice mega pomogli czego u nas o dziwo brakowało. Przez większość meczu a praktycznie całą drugą połowę piknik na naszych sektorach. Co do gry to wiadomo że Salah zagrał fatalnie itd. Kubeł zimnej wody na głowę dla wszystkich kibiców co nam przyznali już mistrza i dla piłkarzy którzy z Wirtzem, Ekitike, Kerkezem czy frimpongiem u boku poczuli się zbyt pewnie. Mental w drugiej połowie i przed karnymi siedział i kwiczał. Mam nadzieję że wejdziemy z przytupem w piątek w ligę, jeśli będzie inaczej wtedy będę zie martwił. YNWA!
To jest właśnie teofeum dla druzyn typu Palace czy 4senal. Arteta jakby wygral to by była feta w Londynie, autokar itd.
Ale trofeum…
Mental zwycięzców każe wygrywać nawet te mini puchary.
Ja nawet w FMie miałem zj#%ane conajmniej 15 minut po przegraniu tarczy