11.01.2025 Liverpool FC - Accrington Stanley (FA CUP)

Moze Slot planuje dokonać dużych zmian w przerwie (niemal jak w jakimś przedsezonowym sparingu) i wtedy wejdzie Bradley, Chiesa i reszta młodych?

Szobo, Jota i Trent chyba zejdą to miałoby sens. Więcej niż 3 zmiany raczej w przerwie nie zrobi.
A jeszcze mamy, Kostasa, Elliotta i mało grającego Endo.
Do tego 16 latek w składzie też może mieć problem zagrać 90 minut
No sam sobie Arne robi problem.

ten diament i tak poleci jesli pójdziemy po Wirtza/Musiale.

W każdej formacji mamy piłkarza z:

• podstawowej XI - TAA, Szobo, Jota
  • szerokiego składu - Kelleher, Quansah, Endo, Tsimikas, Elliott, Nunez
  • oraz dwóch z zaplecza - Morton, Ngoumah, którzy odegrają bardzo marginalne role w obecnym sezonie.

W praniu może być różnie, ale spodziewam się, że to powinno wystarczyć, aby wyeliminować Accrington Stanley.

Należy przynajmniej osiągnąć korzystny wynik do przerwy, aby mieć na czym budować.

Liczę na to, że Chiesa dostanie jakieś minuty, bo Salah w meczu ze Spurs był cieniem samego siebe.

Mo zaczyna wyglądać, jakby potrzebował odpoczynku, który zapewniłaby mu odpowiednia rotacja i jakościowy zmiennik, którego od wielu sezonów na tej pozycji nie mamy.

Dlatego w interesie klubu powinno być przygotowanie Chiesy, aby miał swój wkład w mecze LFC i potrafił zrobić różnicę w drugiej części sezonu. Bez wątpienia będziemy tego bardzo potrzebować.

Wirtza i Musiale

Poprawiłem bo źle Ci się coś kliknęło.

1 polubienie

a Jaros nie ma kontraktu do lipca? Więc jego tez raczej nie bedzie

przeciez Jota potrzebuje minut.

cos sie obawiam, że to nie wypali.

kto w dzisiejszych czasach gra na typową 10? Nawet u nas Szobo zapierdziela jakby gral 8/10.

myślę, że to bardziej ty robisz tu problem z niczego. Jota łapie rytm po kontuzji, Szobo łapie rytm po chorobie, a Trent był zmiennikiem z totkami w związku z czym dziś zaczyna, bo Bradley też jest po kontuzji. Po to mamy (w zamyśle, tak mówił Slot, że chce mieć) 2 zawodników na 2 pozycje żeby ten 2 zawodnik grał, kiedyś w końcu musi zagrać więc czego oczekujesz? Ze wystawimy samych juniorów, a zmiennicy będą zadowoleni że nawet tu nie pograją?

skład spoko, ale bardzo mnie śmieszy ta sytuacja Chiesy xd dobrze, że był tani to raczej nie powinniśmy być stratni na nim w przyszłości, ale ta jego pensja to jakiś żart

dosłownie 2 linijki wyżej masz odpowiedź xd ja rozumiem o co Ci chodzi, ale nie przesadzałbym

1 polubienie

A TAA to zmiennik, że musi tu grać?
Po prostu martwię się o urazy, Jota dostał 60 minut dopiero co, a łatwo u niego o uraz. Szczególnie jak gramy z drużyną co na pewno technicznie nie będzie próbowała rywalizować.

Elliott był skrzydłowym zanim Klopp usilnie próbował uczynić z niego ofensywnego pomocnika. Dopiero jak beton środka pola zaczął się kruszyć, Jurgen uznał, że granie Elliottem w środku pola uczyni z niego magiczną 8 albo 10tkę i doda łyżkę kreatywności.

Dajcie spokój to są profesjonalni sportowcy, więc nawet jak sobie pobiegają przez 60-70 minut to im nic nie będzie, na pewno intensywność meczu będzie dużo niższa, więc jeśli jakiś drwal nikomu nie wejdzie w nogi, albo nikt nie złapie urazu mięśniowego to nic im się nie stanie.

Fajnie że dajemy pograć takim graczom jak Morton, Elliott czy Ngumoha, tylko szkoda że nawet jakby dzisiaj super zagrali, to potem zostaną przyspawani do ławki tak że możemy ich prawie nie zobaczyć w tym sezonie.

1 polubienie

Nie ze uczyni z niego pomocnika, ale Klopp go dawał do środka, żeby miał jak najwięcej kontaktów z piłką.

FYI - tutaj wyjaśniłem jak można obejrzeć mecz w dobrej jakości na ITV1.

A tak na szybko to na Footybite.to macie stream ze stacji ITV1:

Powodzenia! Mam nadzieję, że to info pomoże. :slight_smile:

2 + 2 = 4. Jeśli stawiał go przez kilka sezonów w środku pola, to raczej nie chciał nauczyć go przedryblowania obrońcy na skrzydle.

Nie mógł go wystawiać na skrzydle, bo tam jest Salah. Więc co miał zrobić?

Warto się przyjrzeć postawie Arnolda. Jak dzisiejszy kapitan poprowadzi drużynę, jak swoją postawą wpłynie na grę innych. Nie mówię, że to będzie ciężki mecz, ale ciekawe jak się zaprezentuje, nawet na tle czwartoligowca. Kwestie Chiesy należy przemilczeć.

Nasz golleador w formie.

jesli rzeczywiscie Klopp tak mocno naciskał na ten transfer to powinien beknąć za to, albo niech go kupi do tego nowego kluby w Paryżu co mają robic.

swoją droga to może ktos dzis dobrze zagra i go kupimy? :smiley:
Tak lubimy kupować takich co mieli 1 dobry mecz przeciwko nam.

1 polubienie

Sędzia zapomniał kartek?

Jota gol asysta Nunez 1-0

2 polubienia