11.01.2025 Liverpool FC - Accrington Stanley (FA CUP)

Już jutro zaczynamy przygodę z Pucharem Anglii. Na początek drużyna z League Two, dlatego jest to idealny moment żeby dać zagrać zawodnikom rezerwowym. Liczę że zawodnicy którzy nie dostają zbyt wiele minut albo Ci co dostają i nie pokazują swoich umiejetności pokażą że warto im dawać szansę i że co poniektórzy się może przełamią. Najważniejsze to awansować bez jakichkolwiek głupich przygód, bez kontuzji i przygotowywać się na mecze ligowe. Ja osobiście typuję taki skład:

Kelleher
Tsimikas - Nallo - Quansah - Bradley
Endo - Morton - Nyoni
Elliott - Nunez - Chiesa

Wynik? Obstawiam 3-1 (z taką obronę nawet z takim przeciwnikiem może być problem z zachowaniem czystego konta :D)

4 polubienia

Kelleher
Bradley-Nallo-Quansah-Tsimi
Endo-Szobo
Elliott
Chiesa-Danns-Nunez

Po 60 minutach wpuścić Nyoniego, Norrisa i Mortona. Inny wynik, niż pewne zwycięstwo będzie sensacją sezonu.

Na lewym skrzydle można też wypróbować Trenta Kone-Doherty, bo chłopak ponoć ma papiery na granie.

1 polubienie

17 polubień

Fajnie :+1:

Możecie podesłać jakiś link do transmisji?
Czy na LFC.com można obejrzeć mecz na żywo?

Morton prawdopodobnie nie będzie dostępny złapał uraz na rozgrzewce przed meczem z Totkami.
Mamy bardzo krótką przerwę między spotkaniami, więc mam nadzieję, że Arne nie użyje żadnego zawodnika co wyszedł w pierwszym składzie w środę. Rywal jest tak cienki że rezerwowi plus młodzieżówka powinni ogarnąć

1 polubienie

Pokazują gdzieś w tv ten mecz?

Z tego co czytałem to nikt w pl nie kupił praw na ten mecz.
Zostaje subskrypcja na streamy :stuck_out_tongue::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue:

W takim meczu to max 2 zawodników podstawowej 11 powinno wyjść w pierwszym składzie.

Ja rozważyłbym nawet Jarosa na bramkę. Warto na niego stawiać i go sprawdzać, bo mam wrażenie, ze Kellehera o tej porze za rok, już u nas nie będzie.

1 polubienie

Arne chyba na głowę upadl z TAA i Jota.
Dobrze że debiut Ngumoha, widać że jest przed Chiesa w rotacji :joy::joy:

@Kratos Trent gra w kółko to bez sensu go angażować. Jota zagrał pierwszy raz od dłuższego czasu w pierwszym składzie, dlaczego nie spróbować Chiesy?
Jedna z niewielu okazji, żeby dać szansę pograć młodym to też w sumie nikogo z Akademii nie wyciągnął. Więc zaczynam rzeczywiście tracić sympatię do niego :joy:

@Kratos fajnie, że dostanie szansę, ale w sumie to zawodnik świeżo ściągnięty, jednak bardzo młody, ciekawi mnie co pokaże.

Pokerowa zagrywka Slota z opaską kapitana dla Trenta. Chcę mu pokazać, że będzie nim po odejściu Van Dijka.

1 polubienie

Dlaczego? Trent miał tylko minuty w środę. Jota wraca po kontuzji i potrzebuje minut.

Wiem, że niespecjalnie lubisz Slota, ale bez przesady. Dobra decyzja.

@Loku64 a Rio?

2 polubienia

Jest wicekapitanem, więc jak VVD nie gra, a on tak. to zawsze tak to wygląda :sweat_smile::sweat_smile:
Tylko po co TAA puszczać na 4ligowca ?

1 polubienie

To tylko pokazuje że chiesa nie nadaje się kondycyjnie na 90 minut. Bo gdyby przegrywał rywalizację z Rio to już byłby szukany kupiec

Elliott na skrzydle. Tak jak pisałem kiedyś. Slot będzie próbował zrobić z niego skrzydłowego

Chiesę szykują na maj na finał ligi mistrzów, bez jaj z nim

Niech tak dalej robi, to stracimy diament. Elliott nie ma atutów na skrzydłowego. Jego rolą jest 10.

Co do Chiesy to na konferencji tak między wierszami można było wyczytać, że Arne ma do niego pretensje o brak profesjonalizmu.
Mianowicie mówił, że niektórzy wracają w świetnej formie jak Mo.
Natomiast Chiesa przyszedł w wakacyjnej formie i chyba tak się zaczęły jego problemy.

Nie po co tylko dlaczego. Dlatego, że Bradley grał godzinę ze Spurs a dopiero co wrócił po kontuzji. Slot ma bardzo restrykcyjne podejście do piłkarzy wracających po kontuzjach, wystarczy zobaczyć ile po urazach grali Jota i Elliott. Konate zagrał z United, teraz dostał dwa mecze odpoczynku. Bradley też jest dopiero po urazie, nie jest jeszcze gotowy zagrać dwóch meczów w ciągu 3 dni, więc Arne zastosował metodę 60/30 i dzisiaj zapewne po godzinie gry wejdzie Bradley za TAA. I nie ma w tym nic dziwnego, bo nie mamy innych PO.

2 polubienia

Ale mamy zawodników w Akademii wiesz? Dziś podejmujemy drużynę która może spaść z 4. Ligi🙃
Będą grali pewnie twardy futbol, a my wystawiamy połamańca Jote i Trenta

@kacciq Jota grał dopiero 60 minut w środę wieczorem. Elliott w ogóle nie gra, więc fajnie, że dostaje szansę.
Natomiast Trenta tam w ogóle nie powinno być. Można było kogoś dorzucić do składu.
Czego nie kumasz?
Jak masz jechać po bułki to odpalasz odrzutowiec ?

Jota potrzebuje minut. Poczytaj, co Arne mówił na konferencji przed meczem o Harveyu i dlaczego tak mało gra. Żeby wrócić do optymalnej dyspozycji, chłopaki muszą trochę pograć i taki mecz to idealna do tego okazja. A co do akademii to nie slyszałem żeby jakiś inny PO trenował z pierwszym zespołem jak Rio czy Morton.

1 polubienie