Już jutro zaczynamy przygodę z Pucharem Anglii. Na początek drużyna z League Two, dlatego jest to idealny moment żeby dać zagrać zawodnikom rezerwowym. Liczę że zawodnicy którzy nie dostają zbyt wiele minut albo Ci co dostają i nie pokazują swoich umiejetności pokażą że warto im dawać szansę i że co poniektórzy się może przełamią. Najważniejsze to awansować bez jakichkolwiek głupich przygód, bez kontuzji i przygotowywać się na mecze ligowe. Ja osobiście typuję taki skład:
Morton prawdopodobnie nie będzie dostępny złapał uraz na rozgrzewce przed meczem z Totkami.
Mamy bardzo krótką przerwę między spotkaniami, więc mam nadzieję, że Arne nie użyje żadnego zawodnika co wyszedł w pierwszym składzie w środę. Rywal jest tak cienki że rezerwowi plus młodzieżówka powinni ogarnąć
Arne chyba na głowę upadl z TAA i Jota.
Dobrze że debiut Ngumoha, widać że jest przed Chiesa w rotacji
@Kratos Trent gra w kółko to bez sensu go angażować. Jota zagrał pierwszy raz od dłuższego czasu w pierwszym składzie, dlaczego nie spróbować Chiesy?
Jedna z niewielu okazji, żeby dać szansę pograć młodym to też w sumie nikogo z Akademii nie wyciągnął. Więc zaczynam rzeczywiście tracić sympatię do niego
@Kratos fajnie, że dostanie szansę, ale w sumie to zawodnik świeżo ściągnięty, jednak bardzo młody, ciekawi mnie co pokaże.
Co do Chiesy to na konferencji tak między wierszami można było wyczytać, że Arne ma do niego pretensje o brak profesjonalizmu.
Mianowicie mówił, że niektórzy wracają w świetnej formie jak Mo.
Natomiast Chiesa przyszedł w wakacyjnej formie i chyba tak się zaczęły jego problemy.
Nie po co tylko dlaczego. Dlatego, że Bradley grał godzinę ze Spurs a dopiero co wrócił po kontuzji. Slot ma bardzo restrykcyjne podejście do piłkarzy wracających po kontuzjach, wystarczy zobaczyć ile po urazach grali Jota i Elliott. Konate zagrał z United, teraz dostał dwa mecze odpoczynku. Bradley też jest dopiero po urazie, nie jest jeszcze gotowy zagrać dwóch meczów w ciągu 3 dni, więc Arne zastosował metodę 60/30 i dzisiaj zapewne po godzinie gry wejdzie Bradley za TAA. I nie ma w tym nic dziwnego, bo nie mamy innych PO.
Ale mamy zawodników w Akademii wiesz? Dziś podejmujemy drużynę która może spaść z 4. Ligi🙃
Będą grali pewnie twardy futbol, a my wystawiamy połamańca Jote i Trenta
@kacciq Jota grał dopiero 60 minut w środę wieczorem. Elliott w ogóle nie gra, więc fajnie, że dostaje szansę.
Natomiast Trenta tam w ogóle nie powinno być. Można było kogoś dorzucić do składu.
Czego nie kumasz?
Jak masz jechać po bułki to odpalasz odrzutowiec ?
Jota potrzebuje minut. Poczytaj, co Arne mówił na konferencji przed meczem o Harveyu i dlaczego tak mało gra. Żeby wrócić do optymalnej dyspozycji, chłopaki muszą trochę pograć i taki mecz to idealna do tego okazja. A co do akademii to nie slyszałem żeby jakiś inny PO trenował z pierwszym zespołem jak Rio czy Morton.