13.12.2025 Liverpool FC - Brighton & Hove Albion

Dzisiaj, godz 15:00 :united_kingdom: / 16:00 :poland:

Na Anfield przyjeżdżają Mewy, które w ostatnich dwóch meczach Premier League przegrywały z nami po 2-1. Nie pogniewałbym się za powtórzenie tego wyniku!

Jak wygląda sytuacja w tabeli?

Liverpool podejmuje na Anfield zespół Brighton, który w tej chwili jest jednym z naszych konkurentów w walce o wyższą pozycję w lidze.

Slot zaczął osiągać odrobinę lepsze wyniki, więc oczekiwania na ten mecz mogą i powinny być konkretne. Trzeba zainkasować 3 pkt i spróbować zakręcić się w okolicy miejsc od 4 do 6.

Remis i kolejny podział punktów nas nie może urządzać, a przy ewentualnej przegranej nie mamy możliwości, aby spaść niżej, niż na 12 miejsce - co oczywiście byłoby fatalne w skutkach.

Czy w dalszym ciągu jesteś za zwolnieniem Slota?
  • Tak
  • Nie
  • Nie wiem / nie mam zdania
0 głosujących

Czy Salaha zagra w pierwszym składzie?

Ze sportowego punktu widzenia, jeśli Slot uzna, że wszystko między nimi zostało wyjaśnione i będzie Mo potrzebował z uwagi na ograniczone opcje w kadrze, to decyzja może być uzasadniona.

Nie ma się co oszukiwać, Salah na pewno nie zagra za dobrą formę i poprzednie występy. Ciekaw jestem jego reakcji na boisku i jako kibic oczekuję pełnego zaangażowania, ale też i dobrej gry zespołowej. Żaden zawodnik i jego ego nie są ważniejsze, niż dobro klubu!

Czy Slot powinien wystawić Mo od początku?
  • Tak
  • Nie
0 głosujących

Forma Brighton vs mecze wyjazdowe

Myślę, że ich ostatnie wyniki pokazują, że nie są to chłopcy do bicia. W każdym meczu walczą o wynik. Grudzień zaczął się dla nich nie najlepiej na własnym terenie, bo od przegranej 3-4 z Aston Villą, a później remisem z WHU.

Nie zapominajmy jednak, że listopad mieli bardzo dobry i zdobyli 10/12 pkt w 4 meczach pokonując Leeds (3-0) Brentford (2-1) i Forest (0-2). Dla porównania, Liverpool z tymi 3 zespołami zainkasował jedynie 1 pkt.

Sierpień i wrzesień - na wyjazdach Brighton przegrali dwa pierwsze mecze z Evertonem (2-0) i Bournemouth (2-1), później pokonali Chelsea na Stamford Bridge (1-3).
Październik - zremisowali z Wolves (1-1) i przegrali z Man Utd na Old Trafford (4-2).
Listopad - to remisy z Crystal Palace (0-0) i wygrana z Forest (0-2).

Bramek tracą sporo (21), bo aż średnio 1.4 na mecz. Jednak my nie jesteśmy lepsi z 25 golami w plecy i średpogrubiony tekstnią 1.6 na mecz.

W 7 meczach wyjazdowych Brighton strzelili 9 bramek, czyli średnio 1.28 na mecz. Co sugeruje, że bez zwartej grze w obronie na Anfield raczej coś wpadnie (oby jednak nie!).

Czy Liverpool wygra mecz?
  • Tak - w końcu zainkasujemy 3 pkt
  • Nie - znowu będzie remis
  • Nie - przegramy
0 głosujących

Forma Liverpoolu

W lidze wyniki są odrobinę lepsze, jednak należy pamiętać, że porównujemy to z katastrofalną formą z wcześniejszych tygodni, kiedy rozważania o zwolnieniu Slota miały naprawdę solidne fundamenty.

Arne na szczęście, bo sam fakt, że od meczu z Forest udało się wygrać z WHU i nie przegrać z Sunderlandem i Leeds. Choć trzeba uczciwie przyznać, że z Leeds to były zdecydowanie bardziej stracone 3 pkt, niż 1 zyskany.

Obiektywnie, jest jakieś światełko w tunelu, ale nie ma się co podniecać. Zespół musi dalej ciężko pracować i udowodnić, że stać ich w końcu na dobrą grę i 3 pkt.

To jest absolutnie kluczowe, ponieważ następny w kolejce jest wyjazd do Londynu na mecz ze Spurs, którzy obecnie mają zaledwie 1 pkt mniej od nas.

Jakim składem zagra LFC?

To jest bardzo interesujące pytanie, a odpowiedzi pozostawię Wam.

W obronie o czyste konto postarają się… (Bradley jest wykluczony z gry za kartki)
  • Konate
  • VVD
  • Gomez
  • Robbo
  • Kerkez
  • Szobo
  • Jones
0 głosujących
W pomocy Slot postawi na…
  • Gravenberch
  • Jones
  • Szobo
  • Mac Allister
  • Wirtz
0 głosujących
W ataku zobaczymy…
  • Salah
  • Wirtz
  • Ekitiké
  • Jones
  • Chiesa
  • Rio Ngumoha
  • Isak (występ niepewny, uraz w meczu z Interem)
0 głosujących
1 polubienie

Chiesa chyba będzie dostepny na mecz z BHA?
Mam nadzieję, że Salah zacznie na ławce, nie ma sportowych ani innych argumentów za wystawieniem go w pierwszym składzie.

Chciałbym atak w zestawieniu Chiesa/Ekitike/Wirtz, ale wiem, że u Slota to nierealne.
Pewnie wyjdziemy Salah/Ekitike/Wirtz.

2 polubienia

Moim zdaniem wyjdzie następująco

Ali

Gomez konate vvd kerkez

Graven

Maca Jones

Szobo

Wirtz ekitike.

No chyba że dostępny będzie isak.

W drugiej połowie patrząc na naszą dyspozycje może wydarzyć się wszystko, ale jeśli zespół będzie się prezentował pozytywnie to widzę szansę dla chiesy, salaha robbo a może nawet Rio czy endo

Faktycznie, Fede powinien być dostępny bo Slot mówił, że wróci do treningów. Dodałem go do ankiety.

Czy Arne Slot zwycięstwem wyjaśni hejterow?

• Nie
  • Lub
  • Nie, nie
0 głosujących

No Realem czy AV to wyjaśnił. Tak jak Interem.

Dlatego takie odpowiedzi, specjalnie pod ciebie

Nie jestem w stanie sobie przypomnieć, czy oglądałem w tym sezonie cały mecz Brighton, chyba ich impet trochę wyhamował w ostatnich latach. Nadal jest to jakościowa drużyna ale na moje spokojnie powinni co roku łapać się do pucharów.

Ma ktoś może jakiś link do meczu? Jestem na wyjeździe i nic nie mogę znaleźć.

Ogladaj.in, które po załadowaniu strony jest dostępne pod adresem: https://strimek.tv/

2 polubienia

Ale zajebiscie piękny pressing

1 polubienie

Hugo co za kozak brawo też Gomez

5 polubień

KitKat to kozak! Coś czuję,że nasi w końcu przełamią się,brawo!

2 polubienia

Ekitiki taki piękny :squinting_face_with_tongue::squinting_face_with_tongue::squinting_face_with_tongue::squinting_face_with_tongue:

1 polubienie

Ja szukałem pilota, a ten już gola zaje**ł

Już strzeliliśmy i nie wychodzimy z własnej połowy przez ostatnie 10 minut

Brawo Ali,klasa światowa

Nie podoba mi sie jedna rzecz. Mianowicie mimo że mamy 4 środkowych pomocników a nawet 5 to przy długich pilkach Brighton często jedzie z nami i zbiera 2 pilke. Zostaje tylko Graven. Znowu fatalny maca

1 polubienie

Strzelić na 1:0, cofnąć się i czekać aż rywal wyrówna. Zajebista strategia panie Slot.

1 polubienie

To prawda, co się z chłopem stało …

1 polubienie