14.02.2026 Liverpool FC - Brighton & Hove Albion (FA Cup)

Dlacze nie gra Mama? Wszyscy rotują, ale nasz betonogłowy woli zarzynać pierwszy skład.

1 polubienie

Dobrze,że przynajmniej Szpaku nie komentuje.

Obsrane gacie to mają forumowi krytycy, którzy jak tylko zobaczą (jakikolwiek) skład na mecz, to już srają na forum zamiast w pampersa.

Następny mecz jest w niedzielę 22 lutego, czyli za 8 dni. Dzisiaj gramy o awans, a nie o pietruszkę.

Ekitiké zagrał słabszy mecz, więc Slot chce go mieć dzisiaj wypoczętego i jako jokera. To może być dobre posunięcie.

Jones za Gravena to też sensowna zmiana, bo tamten gra od deski do deski.

Na ławce natomiast nie siedzi Jurgen Klopp, który Akademią jest w stanie wygrać krajowy puchar. Nie od dzisiaj to wiadomo.

2 polubienia

Wiesz, że zmęczenie się kumuluje i nie da się w pełni zregenerować w 8 dni na tym etapie rozgrywek? Szrot obsrał gacie. Fakt, nie opinia.

1 polubienie

No i dlatego masz na ławce Ekitike i Gravenbercha. Kogo jeszcze chciałeś sadzać? Uprzedzając - van Dijk i Konate nie do ruszenia, bo dla Gomeza za wcześnie na wskoczenie do składu, a Lucky czy ten Unlucky od czerwonych kartek to za duża różnica sportowa i proszenie się o odpadnięcie. Poza tym czas na rotacje był w pierwszych miesiącach sezonu, teraz mamy połowę lutego, zostały trzy miesiące, trzeba grać o pełną stawkę.

Przy okazji, Guardiola rotował, ale wystawił same znane nazwiska, jedynie Alleyne jest względnie nowym zawodnikiem, ale w dorosłej piłce ma więcej doświadczenia niż Rio i Nyoni.

2 polubienia

Często z wypowiedzi VVD można wywnioskować, że tydzień odpoczynku przed kolejnym meczem jest potrzebny w trakcie sezonu i pomaga w regeneracji.

Więc uważam, że Slot podjął tutaj właściwe decyzje odnośnie składu, aby pozostać jak najbardziej konkurencyjnym i awansować dalej.

Oczywiście - pewnie tak jak większość - też chciałbym zobaczyć Rio zamiast Gakpo, ale fakt, że notorycznie jest pomijany może tu świadczyć o tym, że taktycznie nie jest jeszcze przygotowany do gry w pierwszej XI. Ciężko wyjaśnić fenomen wystawiania Gakpo w każdym meczu. To jest w zasadzie jedyna najbardziej niezrozumiała decyzja w kontekście tego, co trener mówił o nie blokowaniu Rio drogi do składu jeszcze na początku sezonu (oczywiście wiadomo, że to są wymówki usprawiedliwiające brak zastępstwa za Díaza).

Grał do 45 minuty, a później wyleciał z czerwoną kartką osłabiając AV, która zaraz wyleci z FA Cup bo właśnie przegrywają 1-3. To sobie fest porotowali. :wink:

I ktoś to przewidział, że wyleci z boiska ? Fajnie teraz pisać kiedy sytuacja pasuje do tezy, że Villa niepotrzebnie rotowała. Typowe. Tak, gramy za tydzień, ale czy to sprawia, że dzisiaj nie będzie kontuzji mięśniowej kluczowego gracza ? Któryś nie dostanie czerwonej kartki co będzie skutkowało zawieszeniem?

1 polubienie

Łysy nie rotuje, bo wie, że każdy mecz teraz jest o posadę.

2 polubienia

Akurat napisałem to w ramach ciekawostki i z przymrużeniem oka, nie forsuję żadnej tezy.

Idąc tym tokiem rozumowania mam wrażenie, że musielibyśmy dosłownie wymienić całą XI, żeby zminimalizować ryzyko urazów. Szkoda, że nie mamy aż tak szerokiej kadry.

Tylko nasza bierność sprawiła, że Semenyo i Guehi strzelają teraz bramki dla City, więc klub sam sobie jest winien braku ambicji.

Do boju i pamiętajcie

Za Arne Slota wypad z pucharów to pewna robota :flexed_biceps: :man_bald:

3 polubienia

Jednak Jones na obronie, a Szobo w środku, więc to Mac chyba będzie pełnił obowiązki 6.

Pojebayo ich z tą transmisją na jakiś tvpsport.pl?

Nie idzie tego normalnie na Tv obejrzeć jak czlowiek

Jak masz smartTV to pobierz apke TVP Sport i oglądaj.

IO ważniejsze dla TVP.

1 polubienie

Ja wiem, że spalony, ale ta “obrona” Gakpo bramki przeciwnika była przekomiczna XD

Gakpo mnie zaczyna denerwować delikatnie mówiąc…

Dziadzia Salah coraz lepiej, Gakpo dalej obrzydliwy

Właśnie kryminał zrobił dziadzia Salah. Trzech wolnych piłkarzy na 16 metrze a Egipcjanin egoistycznie uderza z trudnej pozycji..

Polecam zmienić nick na ( internet explorer) :rofl:

1 polubienie

Ktoś mi wytłumaczy dlaczego Gakpo wykonuje te rzuty różne? Przecież robi to tragicznie. Salah przy nim w tym aspekcie wygląda jak Beckham.

1 polubienie

Majstersztyk Slota aby zawodnik co ma 193cm wzrostu wykonywał różne

1 polubienie