17.01.2026 Liverpool FC - Burnley

Na razie średnio na jeża ale, Florek ( mój kapitan) ładnie psiuknął.

W brazylijskiej telenoweli jest więcej emocji

Mi tam się dzisiaj gra akurat podoba.

W końcu gramy szybciej i jak zwykle tylko Gakpo nie ogarnia tępa.

Nawet Kerkez mi się dzisiaj podoba.

@osi popieram Etykieta jak na takiego szczypiora to nieźle trzyma się na nogach.

3 polubienia

Ten karny to był z dupy. Cieszy gol Florka, ale Ekitiki to jest harpagan :blush:

Wygląda na pewno lepiej niż ostatnio. Mamy sytuację, strzały, karnego, gola, nie wygląda to źle jakby się wydawało. Kibice trochę cicho siedzą, ale ujdzie.

2 polubienia

Gdzie przesada, ma rację, znów jakieś piętki próbował, zwalniał jak była okazja na szybki atak, średnio.

2 polubienia

Jak jesteście kibicami dla stylu to ogladajcie inne zespoły które są efektowne. Kibicuje się dla drużyny, a nie stylu. Ważne żeby był skuteczny

Kilka spostrzeżeń.

Dlaczego ludzie piszą że dalej wieje nuda? Tak jak wielu z was często za to krytykowałem Arne. Jednak w tym meczu tego nie widzę. Pressing? Pełny od pierwszego podania.

Kerkez i frimpong właściwie grają jak skrzydłowi.

Vvd i konate to na 30 metrze. Właściwie z pozycji trenera Arne zrobił wszystko aby wcisnąć rywala w pole karne. Z kolei trudno dziwić się też Burnley że broni w 10.

Rywal nie oddał celnego strzału.

Druga sprawa. Absolutnie irytujący jest szobo. Kolega wyżej napisał że obrósł w piórka i ja się w 100% zgadzam. Prowadzi piłkę zamiast na oddać i przyspieszyć grę. Drybluje do tyłu robiąc jakieś balansem zamiast szybciej podać. Już Hugo i Florian go skrytykowali w tym meczu za zbyt wolne zagrywanie. Dodatkowo zepsuł świetna kontrę.
O karnego nie mam pretensji bo on zawsze tak strzela. Jeżeli trafi to gol.

Hugo super Star. Ten gol pokazuje czym różni się napastnik kompletny od takich jak haaland czy Darwin. Niepotrzebuja dobrze grającej drużyny żeby zrobić różnice. Flo wyśmienity podobnie jak kerkez

5 polubień

Ekitike gra naprawdę dobrze, a chyba ma najtrudniejsze zadanie ze wszystkich zawodników, bo w takim meczu napastnik w ogóle nie ma miejsca i cały czas ktoś jest do niego przyklejony. Warto pochwalić też Kerkeza, który dziś czuje się bardzo dobrze. Łatwo się nie gra, Burnley chyba gra najbardziej głęboko z naszych wszystkich dotychczasowych rywali, a na dodatek nie spieszą się z żadnym wznowieniem gry. Dobrze że otworzyliśmy wynik, teraz oby obyło się bez niespodzianek w obronie.

1 polubienie

Początek żwawy, Kerkeza wszędzie pełno ( niestety zaraz zejdzie bo kartka), potem nudy z kilkoma przebłyskami. Oby cos jeszcze dorzucili i bez przygód z tyłu.

1 polubienie

Nie jest to może mecz “palce lizać” ale tragedii nie ma :blush:
Niestety “piękny Węgier” przesadza ze swoją nonszalancją, niech mu Virgil skopie tyłek w szatni.

Teraz szybko strzelić kolejne gole!

3 polubienia

Ktoś mi wytłumaczy dlaczego Gakpo wykonuje różne? Chłop jest tak mierny w tym elemencie, że szok (zresztą ostatnio jest mierny we wszystkim)

1 polubienie

Niech Gapcio przestanie wykonywać rzuty różne do jasnej ciasnej! :enraged_face:

1 polubienie

Przeciez najwiecej bramek po roznych mamy po jego podaniach :grinning_face_with_smiling_eyes:

Wiem, w PL nie ma słabych drużyn. Ale pamiętajcie tylko, że gramy z zespołem który w 21 kolejkach uciułał 13 punktów.

Ok. Ale dzis sobie duzo kreujemy tylko jak przez wiele sezonow kuleje wykonczenie. Wirtz juz mogl miec 3. Gakpo 1 plus karny

Niech juz ten Rio wchodzi za Gakpo

5 polubień

Może semenyo niedługo za niego wejdzie

I co nie ma nudów, zamiast przycisnąć i dobić Burnley to sobie chodzą, sami się o kłopoty proszą, jak można tak grać u siebie z leszczem.

Ten idiota Konate chyba strzelał w tej sytuacji , na szczęście jest taki cienki ze setkę zmarnował :laughing:

1 polubienie