Trzeba wyjść ofensywnie, ja bym chciał 442
Ali
Trent,Quansah, VVD,Robbo
Harvey, Endo, Mac, Diaz
Jota, Gakpo
Salah, Nunez i Szobo są w słabej formie a jest jeszcze PL więc odpoczynek dobrze im zrobi
Połowę by mógł zabrać na skrzydle, w przerwie wchodzi Mo i ci mają pełne gacie
Widzę, że niektórzy nie śledzą naszych meczy, albo swoje opinie opierają na flashscore. Eliott w ataku nic kompletnie nie daje, on fajnie się sprawdza w drugiej linii, tam może stworzyć przewagę i moim zdaniem powinien zagrać. Diaz od kilkunastu nawet meczy gra źle. Nie podaje, notuje straty, źle gra w kontrze. Jeśli zdrowy jest Jota to on powinien rozpoczynać mecz.
Wiatr to mamy za oknem, a Danns nie ma robić wiatru we włosach tylko zdobywać gole. Wg mnie za wcześnie dla niego na ten etap rozgrywek.
Tak żeby tą sytuację rozmasować to powiem tak, na 90% niestety Klopp wystawi Salaha w składzie i ja osobiście jestem przekonany że będzie kaleczył aż miło. Ale chciałbym się pomylić, chciałbym żeby strzelił 4 albo 5 goli najlepiej z karnych i żebyście potem do mnie napisali „i co znafco; już się lepiej nie odzywaj; pokazałeś swoją wiedzę” itd itp. Na prawdę chciałbym odszczekać swoje opinie i się mylić ale raczej się nie mylę, wolny Elliott czy chaotyczny Diaz więcej dadzą na PS niż Mo.
Mnie najbardziej interesuje pierwsze 20 minut meczu i jak poradzimy sobie z atmosferą i presją kibiców. Patrzac na wynik pierwszego meczu czuje, że Atalanta będzie bardzo zmotywowana aby narzucic na nas duży pressing od początku meczu i grać jakby to oni musieli gonić wynik. Będą chcieli szybko zabić ten mecz.
Jeśli faktycznie wyjdą bardzo agresywnie i będziemy takim podejściem zaskoczeni to przyznam ,że bede zawiedziony, bo taka sytuacja miała już miejsce wiele razy w tym sezonie.
Nie dość , że Salah to do tego jeszcze Diaz.
Nie rozumiem tej miłości Niemca do Kolumbijczyka.
No, ale Klopp od zawsze przekładał zawzięcie charakteru czy wybieganie ponad umiejętności czy efektywność.
Oby mnie dzisiaj nasz skrzydłowy pozytywnie zaskoczył.
Na podmęczonego rywala Jota, Nunez też nie brzmi źle.
@czerwonyy Nunez rozczarowuje, ale nawet w tym słabym okresie dawał więcej niż Salah czy Diaz.
Pretensje raczej do Kloppa czemu zaczyna on na ławce.
Chociaż sam zawodnik dawał powody i nie dziwi brak zdziwienia kibiców tą decyzją, a przynajmniej części z nich.
Bo ja już wolałbym Gakpo czy nuneza na skrzydle, a jotę na środku.
Przy wyniku 0:3 z pierwszego meczu, gdy trzeba odrabiać straty, nasz w pełni zdrowy napastnik kupiony za 75-90 milionów euro siada na ławce. Dość wymowne i smutne, że są jeszcze podobno kibice (teoretycznie ludzie dla których najważniejsze jest dobro całego klubu) broniący tego chłopaka.
Jurgen zawala kolejny mecz. Jones, Diaz, Gakpo
Moim zdaniem szanse spadły do 35%. Zobaczymy jak zaczniemy mecz i co nasi pokażą. Chwytać się brzytwy w 70-75 minucie będzie za późno. Lubię kiedy mnie zaskakują, może dzisiaj zrobią to samo.
Jednak po komentarzach widzę, że każdy niezadowolony. Także może niech nas wszystkich zaskoczą.
Mimo że szanse na awans są minimalne, to ja tam w chłopaków wierzę. Mimo wszystko bardziej realistycznie, po prostu liczę na dobrą grę chłopaków i skuteczność pod bramką przeciwnika. Czyste konto to na pewno będzie wyczyn, patrząc na to że w każdym meczu tracimy bramkę. Zobaczymy - czas pokaże - ja tam wierzę bo nic innego mi nie pozostaje.
Jones zagrał 2 ostatnie mecze w podstawie, 2 razy zagrał fatalnie, więc czemu by go nie wystawić 3 raz.
Czemu Harvey nie może dostać takiej ilości szans, tylko za każdym razem jak zagra jeden średni mecz to ląduje na ławce. Jestem pewny, że jakby się rozegrał to mielibyśmy z niego świetnego pomocnika.
No cóż gadaliśmy o tym co Klopp musiałby zrobić inaczej, żebyśmy mieli szansę to wygrać klasyczny Klopp do tzw. zakichanej śmierci zawsze tak samo i z uporem.
Jak Hendo z Fabinho w obronie- trzeba było 15 meczów zagrać tragicznie, kilka miesięcy stracić, aż doszło do refleksji.
I to jest tak, że jak coś ostatecznie Salah strzeli, to będzie gadanie, że no strzelił to o co się czepiamy- podczas gdy będziemy np. tracić co druga piłkę w meczu przez Momo.