23.09.2025 Liverpool FC - Southampton FC

Carabao Cup, 3 runda, czyli odpowiednik 1/16 finałów

Losowanie dla Liverpoolu było łaskawe. Podczas gdy takie zespoły jak Chelsea, Man City, Arsenal, czy Brighton grają na wyjazdach z niżej notowanymi zespołami z League 1 (odpowiednio z Lincoln City, Huddersfield, Port Vale i Barnsley), my mamy przewagę własnego boiska.

Do tego nie trafiliśmy na inny zespół z Premier League, czego nie mogą powiedzieć piłkarze Evertonu, którzy zagrają z Wilkami na wyjeździe.

O co walczy Southampton w tym sezonie?

Tabela ligowa Championship po 6. kolejkach wskazuje, że Soton powalczą raczej o miejsca 10-15. O baraże do Premier League może być trudno.

Jak dotąd ich wyniki w lidze nie zachwycają:

• 20 wrz (A): :cross_mark: 3-1 z Hull City na wyjeździe (które zajmuje 13 miejsce w tabeli, 8 pkt)
  • 15 wrz (H): :handshake: 0-0 vs Portsmouth (12 miejsce, 8 pkt)
  • 30 sierp (A): :handshake: 2-2 vs Watford (20 miejsce, 5 pkt)
  • 23 sierp (H): :cross_mark: 1-2 vs Stoke City (2 miejsce, 12 pkt)
  • 17 sierp (A): :handshake: 1-1 vs Ipswich Town (17 miejsce, 6 pkt)
  • 09 sierp (H): :white_check_mark: 2-1 vs Wrexham (15 miejsce, 7 pkt)

Soton w Carabao Cup

W pierwszej rundzie pokonali Northampton Town na wyjeździe 0-1. To zespół z 15. miejsca League 1, który przegrał 4 na 8 meczów ligowych w tym sezonie.

W drugiej rundzie wygrali 0-3 z Norwich na wyjeździe (14 miejsce w Championship, 7 pkt).

Liverpool vs Soton 11v11, czyli dobra passa LFC!

W ostatnich 9 meczach z Soton wypracowaliśmy 8 wygranych i 1 remis. Ostatni raz przegraliśmy z nimi na St. Mary’s Stadium 0-1 w styczniu 2021 w Premier League.

Od tamtej pory nasze mecze z nimi były bardzo owocne nawet pomimo tego, że w ostatnich 3 meczach traciliśmy jedną lub dwie bramki.

Jaki rotacyjny skład jaki wystawi Slot?

Już dzisiaj wiemy, że w składzie zabraknie Mo, Szobo, Gravenbercha, VVD i Konate. Głównie po to, aby mogli odpocząć przed bardzo trudnym meczem z Crystal Palace w lidze.

O reszcie składu i przewidywanym wyniku niech zdecydują forumowe ankiety, na które z pewnością nie możecie się doczekać. :slight_smile:

Kto zagra na bramce?
  • Alisson
  • Mamardashvili
  • Pecsi
  • Woodman
0 głosujących
Czwórka obrońców na ten mecz to…
  • Joe Gomez
  • Giovanni Leoni
  • Frimpong
  • Bradley
  • Kerkez
  • Robertson
  • Wataru Endo
0 głosujących
W pomocy powinni zagrać…
  • Wataru Endo
  • Mac Allister
  • Jones
  • Wirtz
  • Trey Nyoni
  • Ktoś inny z Akademii
0 głosujących
W ataku szansę w wyjściowej XI dostaną…
  • Cody Gakpo
  • Rio Ngumoha
  • Alexander Isak
  • Ekitiké
  • Chiesa
  • Jayden Danns
  • Ktoś inny z Akademii
0 głosujących
Jaki wynik przewidujesz?
  • 1-0 dla LFC
  • 2-0 dla LFC
  • 3-0 dla LFC
  • 4-0 dla LFC
  • 2-1 dla LFC
  • 3-1 dla LFC
  • 4-1 dla LFC (lub wyższy wynik + nasza wygrana)
  • Remis po 90 minutach + wygrana LFC w karnych
  • Remis po 90 minutach + wygrana Soton w karnych
  • Wygrana Soton w regulaminowym czasie… :confused:
0 głosujących
2 polubienia

Slot już zapowiedział rotację, więc spodziewam się takiej jedenastki.

Mamardaszwili

Frimpong-Gomez-Leoni-Robbo(C)

Macca-Jones

Wirtz

Chiesa-Isak-Rio

Lub

Endo-Jones

Macca

Chiesa-Isak-Wirtz

W obu konfiguracjach wygląda to mocno. Isak musi łapać kolejne minuty, tak samo Macca.

Z ławki pewnie Nyoni, Endo, Ekitiki, może Danns. Bardzo jestem ciekaw debiutu Leoniego.

1 polubienie

Ja bym dał Alexisowi odpocząć. On nie potrzebuje jako tako gry, tylko może teraz odpoczynku po kadrze i tym małym urazie. Reszta może być. Isak max 45min. On potrzebuje gry, ale musi być wprowadzany na spokojnie.

Mama- Frimpong, Leoni, Gomez, Andy- Endo, Nyoni, Jones- Chiesa,Isak, Rio.

6 polubień

Niestety nie ma transmisji meczu :frowning:

Transmisja jest na Brytyjskim ITV1 - wystarczy odpalić VPN na UK, założyć konto i masz meczyk w dobrej jakości. :slight_smile:

2 polubienia

Strumyk.net

wrócili :slight_smile:

Macie jakieś sprawdzone darmowe VPNy na IOS?

w sumie inaczej, jakiś portugalczyk wykorzystał sytuacje fejmu strony strumyk i założył własny serwis z własna szata graficzna. Średnio tam działaja streamy.

Tu lista na przyszłość

kiedyś używałem windscribe bo był na rok 100gb miesiecznie za darmo, dalej mam zainstalowany ale darmowo jest chyba 500mb, nie używałem z dwa lata.

2 polubienia

Przydaloby sie dzisiaj wygrac chociazby po to aby dalej ogrywac rezerwowych.
W nastepnej rundzie znowu na Anfield z jakims :cucumber: :zany_face:

Aż się prosi wpuścić dzisiaj Wirtza i Isaka aby się zgrywali, a może i tam Florek przy łatwiejszym przeciwniku się rozkręci

2 polubienia

Na Eleven nie będą pokazywać meczu ?

Masz chłopie napisane kilka postów wyżej. Niestety pucharów na ten sezon nie uraczymy w polskiej wersji językowej.

1 polubienie

Na androida trzeba instalować jakis program do VPN?
Znalazlem kilka, np. UK VPN - najlepsza darmowa sieć VPN w Wielkiej Brytanii | UrbanVPN

Dzis zmiennicy +, Isak i Wirtz dla odbloku.

1 polubienie

Flashscore pokazuje że transmisja będzie na Betclic i Superbet jak macie konto

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć. Większość usług VPN jest teraz dostępnych przez aplikacj na telefon.

A to czy jest konieczna instalacja aplikacji VPN na Androidzie zależy głównie od tego, czy dany VPN można obsługiwać w wersji online (jak tak, to nie potrzebujesz aplikacji).

Niektóre popularne przeglądarki, jak np Brave (odpłatnie) czy Opera (za darmo), oferują swój własny VPN, który powinien być wbudowany w aplikację przeglądarki. To też ciekawa opcja.

Ja na przykład od lat korzystam tylko z Proton VPN (subskrypcja) i szczerze polecam. W wersji darmowej ograniczenie jest takie, że masz losowo przyznane po jednym serwerze w 5 różnych krajach, więc dopiero po rejestracji uzytkownik się dowiaduje, czy dostępna jest opcja VPN na UK (więc trochę słabo).

1 polubienie

Mam konto na betclic, wszedłem w mecz Liverpoolu i nie nigdzie opcji przejścia do transmisji. W jaki sposób można odpalić transmisję?

Na strumyku będzie transmisja :wink:

Wydaje mi się że jak się zacznie to pojawi się automatycznie, tak na pewno dzieje się na aplikacji na telefonie. Dawno nie patrzyłem na kompie ale być może będzie podobnie.

Isak w podstawie, mam cichą nadzieję że jedną strzeli.

2 polubienia