27.08.2023 Newcastle United - Liverpool

Baliśmy się, czy będzie grał Gomez, czy Matip, to mamy obu😅
Dobra wiadomość, ze może załatwiliśmy sobie transfer stopera :upside_down_face:

Ogladacie ten sam mecz, ze piszecie o wejsciu od tylu?
Takich odbiorow w kazdym meczu jest kilka jak nie kilkanascie.
Nad faulem mozna sie tu zastanawiac, a co dopiero nad czerwem

1 polubienie

Jeśli był faul ( a był ) to i czerwona się należała. Zawodnik wychodził na czysta pozycję z bramkarzem. Nie ma tutaj jakiejś większej filozofii.

2 polubienia

Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz. Czerwona kartka była za faul jako ostatni zawodnik z pola. Dostanie jeden mecz, przemyśli, może akurat wyjdzie mu to na dobre. Faul oczywiście ewidentny. I tak powinniśmy grać w 10tkę tylko TAA miał farta.

2 polubienia

Kiedyś PL był lepsza. Twarda, brutalna, łamali nogi, a teraz lekkie popchnięcie i już czerwo. Sędziowanie zeszło na psy.

Trafił w piłkę ale przez nogi. Faul i tyle, a że był ostatni to i czerwień musiała być

1 polubienie

A Jak Virgilowi wjechali w giry to płacz trwał tutaj dobre pół roku. Kibice Liverpoolu to straszni hipokryci.

To Liverpool jest przeciw Liverpoolowi.

2 polubienia

Ta kurla z gwizdkiem gwiazda tylko przeciwko Liverpoolowi. Trent został sfaulowany, odrzucił piłkę i dostał kartkę. Gordon sam faule, odkopuje piłkę i cisza. Atkinson 2.0.
W 10 nic nie ugramy, nie ćwiczymy tego na treningach, drugi mecz z rzędu. Kompletnie jesteśmy rozbici w ataku, bez pomysłu, bez sytuacji. Niestety jak nie wpadnie jakiś babol lub z wolnego to czeka nas porażka. Niestety nie słuszna.

Kur…a a Newcastle nadal bez kartki !!! :face_with_symbols_over_mouth::face_with_symbols_over_mouth::face_with_symbols_over_mouth::face_with_symbols_over_mouth:

2 polubienia

Hipokryzja to porównaie tego “wejścia” do łamania nóg Virgilowi.
Jeśli gwizdął faul to wiadomo ze musiał dać czerwo.
Tyle że to było czyste. No ale bawmy się w koszykówke

No wlasnie chodzi o to “jesli byl faul” bo nawet na powtorkach nie jest on oczywisty. Czerwona za pozbawienie pilki zawodnika wychodzacego na czysta? Mamy sedziow, var, przepisy. Dlaczego znowu jesli sedzia nie jest pewny wybiera najgorsza mozliwa decyzje dla Liverpoolu?
Jestem pewny komentarzy po meczu, ze to nie byla czwrwona. Jestem też prawie pewny, ze tym razem nie odwołają kary tylko dlatego, ze by stracili bardzo na wiarygodnosci przez dwa ostatnie mecze liverpoolu.

2 polubienia

jakim cudem Joelinton jeszcze nie dostał żółtej kartki?

1 polubienie

Dlaczego ten pajac z gwizdkiem nie kartkuje Newcaste? :face_with_symbols_over_mouth: :face_with_symbols_over_mouth: :face_with_symbols_over_mouth:

Mecz jest wydrukowany.

Fatalny Trent, w sumie i bramka i czerwona Virga w dużym stopniu przez niego.
Jednak po drugiej stronie równie fatalny Gakpo. Świetni Szobo i Mac.
Za Gakpo Nunez albo Jota i moze uda się coś strzelić.

@everlast wydaje mi się, ze Jurek liczył na to, że Gakpo więcej będzie pracować na boisku. Jednak na ten moment to on totalnie nic nie pokazał ani do przodu ani do tylu

2 polubienia

ktoś mi powie co mial Klopp w glowie sciagajac Diaza a zostawiajać Gakpo? Mozemy strzelic jedynie z kontry a zdejmuje najszybszego gracza.

2 polubienia

Ten sezon to będzie cyrk w wykonaniu sędziów. Nie mam na myśli, że będą krzywdzić tylko Liverpool, tu co mecz są jakieś kontrowersje.

P.s patrząc na powtórki to tam faulu nie powinno być

Za co TAA dostał żółtą kartkę? Nie rozumiem.
Czerwona kartka rozumiem sędziego, że w pierwszym odczuciu pokazał ją ale dlaczego nie podchodzi do monitora? Jak ktoś dostaje czerwoną kartkę to VAR nie może tego sprawdzić? Wiem, że sprawdzane są sytuacje jak ktoś może otrzymać czerwoną ale jak to jest już po otrzymaniu takowej? Jak dla mnie sytuacja dyskusyjna.
Becker klasa sama w sobie, brawo.
Jesteśmy słabsi i to widać, Tonali klasa sama w sobie, choć te wychodzenie Pope’a przy rzutach rożnych to dla nas jakaś szansa.
Jeszcze ten Gomez…eh, dooglądam mecz do końca ale bez jakiejś większej satysfakcji. Obym się mylił.

Jeszcze się przebudowa pomocy nie zaczęła ani skończyła a tu trzeba myśleć jak przebudować obronę z Van Disneyem w roli głównej.

2 polubienia

Dodam jeszcze, ze fatalny Robertson i sędzia.

1 polubienie