27.12.2025 Liverpool - Wolverhampton Wanderers

To znaczy, że Chiesy też nie będzie. To jeszcze młodzian.

A skoro o tym mowa, to ja się wciąż zastanawiam ilu jeszcze podstawowych piłkarzy ma paść, żeby w końcu nikt Rio nie blokował drogi do składu.

Dobrze, że tego Semenyo nie sprowadzimy, bo jak nic zahamowałby rozwój młodego talentu z Akademii.

2 polubienia

Ali

Frimp-Lucky-van Dijk-Kerkez

Graven-Jones

Macca

Chiesa-Ekitiki-Wirtz

Są plotki, że Lucky może dostać szansę. Jeśli nie to pewnie Graven do obrony, Macca niżej, a Nyoni jak 10.

Nie chce mi się wierzyć zeby Slot postawił na młodego, prędzej wyjdziemy 10 vs 11 niż Slot postawi na któregoś zawodnika z akademii

Co z Endo? Też nie może zagrać?

Endo ma problem z kostką, już od kilku tygodni jest niedostępny, wraca w połowie stycznia.

Chiesa dziś brameczka.

2 polubienia

Jaka taktyka? Frimpong na skrzydle i Jones na PO?

Jones Konate Van Dijk Kerkez

Gravenberch Mac Allister

Wirtz

Frimpong Ekitike Chiesa

czy

Frimpong Konate Van Dijk Kerkez

Gravenberch Mac Allister

Jones Wirtz

Chiesa Ekitike

Nie no, normalnie Frimpong i Kerkez na bokach obrony. Zagęszczamy pomoc , dzięki czemu chłopaki mają autostradę na bokach, a Mac z Jonesem będą ich asekurować. Hugo z Fede z przodu na dwie “9”

1 polubienie

Jak tak to elegancko. Dzisiaj Frimpong może w końcu pokazać po co został kupiony.

2 polubienia

Na szczęście Konate dzisiaj zagra. Mogło być dużo gorzej, jakbyśmy musieli wciskać Robbo albo Gravena na środek obrony.

Ciekaw jestem, czy staniemy na wysokości zadania. Liczę na to, że pierwsi strzelimy bramkę i utrzymamy prowadzenie do końca.

Czyli obstawiasz diament? Według mnie klasycznie 4-2-3-1

@Sneyu jest Konate. Jednak się wyleczył.

Chyba prędzej w środku będzie Robertson niż młody. Takie mam dziwne wrażenie.

Endo nawet na ławce nie ma można się chyba z nim pożegnać,nigdy to nie był zawodnik na miarę naszego klubu

Endo ma kontuzje. Wraca w połowie stycznia.

Tak, zdziwiłbym się mocno gdyby Slot zmienił system który uratował mu posadę w ostatnich dniach. Szczególnie że, nie wiadomo czemu Arne ma straszną awersję do korzystania z Fede na skrzydle i wrzuca go tylko na środek ataku. Ten system też wyciąga co najlepsze z Frimponga i Kerkeza.

Tylko diamentem nie graliśmy od meczu z Interem.

Bo był Szobo, nie wiem czy Slot będzie chętny dać prawą stronę Frimpongowi i Fede razem od razu od pierwszej minuty. Gramy z Wolves, to można na dwóch napastników spróbować

Każdy inny wynik niż nasza wygrana to będzie kryminał. Gramy z najgorsza drużyna w lidze i wstydem by było dzisiaj nie zgadnąć 3 pkt. Uważam że i tak nie obejdzie się bez jakiegos wylewu w obronie , ale koniec końców najważniejsze żeby to wygrać. Teoretycznie w meczach gdzie rywale są słabsi jest trudniej wygrywać, niż w meczach typu Inter, Brighton czy Tottenham. Po 3 pkt, i bez kontuzji!

Czy mam tylko takie wrażenie, czy oni grają jakoś bardzo wolno?

2 polubienia

No i Wirtz miałby asystę, gdyby biegał u nas Haaland.

3 polubienia