30.09.2025 Galatasaray - Liverpool FC

Frimponga to ja bym wziął na ławkę, bo jest słabiutki, a za niego Szobo. Na Ofensywnego pomocnika obok Wirtza nie kto inny jak Salah który jak wszyscy dobrze wiemy i tak nie zasiądzie na ławce.

Nie jest to łatwy teren, gracze markowi jak zawsze (choć niektóre gwiazdy nieco przykurzone), pamiętam te spotkania opisane we wstępie. Gorący teren, fanatyczni kibice. Byle wygrać :slight_smile:

Ja pindole , Jones na skrzydle w miejsce Salaha?
Tak niby jest na Sofascore.

Osobiście sądzę , że to Wirtz będzie grał na prawym skrzydle, a Jones z Szobo i Gravenem w środku.

P.s zmienili

@tomi9 ma to sens.

Salah na ławce. Oczom nie wierzę😮

Liverpool: Alisson, Van Dijk, Konate, Kerkez, Wirtz, Szoboszlai, Jones, Gakpo, Ekitike, Frimpong, Gravenberch.

Subs: Mamardashvili, Woodman, Gomez, Endo, Isak, Mac Allister, Salah, Bradley, Robertson, Ngumoha.

Wirtz na PS? On grał tam kiedyś w ogóle?
A widzę że grał czasem więc może jest w tym jakiś sens, zobaczymy bo chyba wszyscy są zaskoczeni, mam nadzieję że trener Turków też.
Salah z ławki na podmęczonego rywala może zrobić różnicę, ciekawe jak jego ego to wytrzyma.

Chyba gramy z Szobo na prawej obronie, Frimpong za Salaha, reszta zostaje

3 polubienia

Brawo. W końcu posadził Salaha

Subs: Salah

3 polubienia

Stało się. Teraz nie ma innej opcji jak wygrać.

I gdzie ci wszyscy teraz co mówili że Arne nie ma jaj żeby posadzić Mo? Ciekawie dzisiaj może być. Szkoda że bez Chiesy przez tą kontuzję ale liczę na Wirtza i Ekitike który mam nadzieje że wejdzie na super formę.

1 polubienie

W sobotę popołudniu graliśmy w Londynie z Pałace, dziś gramy w Stambule, też może być to pokierowane zdrowym rozsądkiem :joy:

Jestem w szoku. Slot odnalazł zagubione jaja i posadził świętą krowę na ławce. Czyli dziś nie zaczynamy w osłabieniu.

Uznał że jeden niedowożący zawodnik na boisku w zupełności wystarczy :stuck_out_tongue: Dziś Wirtz ma wielki dzień, prędko tak łatwego meczu mieć nie będzie.

Jestem ciekaw tego ustawienia, jedni podają Wirtza na skrzydle, inni Jonesa, tutaj na forum ktoś pisał o Frimpongu, a może tam też zagrać Szoboszlai, a Wirtz na 10. W każdym razie dowiemy się o 21.

Salah dostaje odpoczynek, co mnie cieszy, bo trzeba oszczędnie szafować siłami zawodników. Nie chcemy nikogo zajeżdżać. Byłem pewny, że pojawi się też Robertson, który przecież jest zgrany z tym środkiem pola, z Gakpo przed sobą i van Dijkiem obok. Do tego liczyłem na Gomeza na obronie, ale być może Slot uznał, że nie powinniśmy robić zbyt dużo zmian na raz.

1 polubienie

Liczę na to że wirtz i frimpong zagrają świetny mecz i pokaża swój potencjał ofensywny. Skald bardzo mi się podoba, ale chciałem gomeza. Musi się gość ogrywać bo jeśli nie daj Bóg coś się stanie pdst dwójce to nie dość że Joe jest sredniakiem to jeszcze bez ogrania. Nic może go trzyma na sobote (wątpię)

Może Slot wynajdzie Salaha na nowo ( jak koło :rofl: ), jako super zmiennik w stylu Dzeko/Giroud, co na drugą połowę duzo lepiej grali w późniejszych latach

1 polubienie

Serio? Rzucajmy Wirtza po pozycjach, może w końcu na lewej obronie odpali?

On i tka ma rolę wolny elektoron więc bez różnicy. Po za tym my go chcemy jak najszybciej zaadaptować. A jeśli jest on uniwersalny to tylko lepiej

Liczę że jego gra z frimpem nas będzie napędzać bo ostatnie występy jeremiego słabiutkie

Nie, najlepiej przyspawać jednego gracza do danej pozycji i niech już tak zawsze będzie, jak gra Szoboszlai na obronie? Graven? Miał być już stracony.

1 polubienie

Bardzo ciekawe te ustawienie,zobaczymy jak to będzie chodzić