30.10.2024 Brighton & Hove Albion - Liverpool

No masakra, takie już podwórkowe błędy

1 polubienie

Dobrze, że Gakpo dziś się bawi :slight_smile:

Gakpo już tak nie mógł patrzeć jak okradają go z asyst, że postanowił już nie podawać xD

@AquerdationLFC uczciwie to bardziej nędzne wykończenie Szoboszlaia niż podanie Gakpo do niego. Węgier mógł dużo więcej, począwszy od lepszego przyjęcia, na skutecznej decyzji kończąc.

1 polubienie

Po co Momo wchodzi w takim momencie?

@diablinadali uczciwie jednak należy przyznać, że podanie nędzne.

Dopóki nie ma kontuzji mięśniowych to bym nie krytykował decyzji Slota

Na pierwszy rzut oka też mi się tak wydawało. Jednak po powtórce myślę, ze Szobo mógł zrobić praktycznie wszystko, a wybrał przyjęcie do przodu w ręce bramkarza.

1 polubienie

Co do decyzji Slota, to dziwne, że Jones gra 90 minut. Zdaje się, że wyprzedził Szobo w hierarchii, a miewa często problemy ze zdrowiem, więc w sumie po co ryzykować🤷‍♂️

Quansah trochę mecz z kategorii Matipa. Fizjonomicznie też nawet podobni.

Znowu defensywa - gruz. Jak za Kloppa.

Quansah nie ma rytmu meczowego.

Pierwsza bramka na konto Quansaha, druga to zwykły pech. Nie ma co wieszać psów na młodym.

Mecz całkiem przyjemny do oglądania, zwłaszcza w drugiej połowie. Na plus Jaros i Nyoni.

1 polubienie

Nie dość że daliśmy odpocząć większości podstawowym zawodnikom, to jeszcze mamy awans - także super. Niektórzy do poprawy, niektórzy po tym meczu powinni być odpaleni czy to w styczniu czy w lecie, niektórzy ze swojej słabej pozycji zrobili jeszcze gorszą, no ale trudno, to jest Liverpool i tu nie ma grania tylko dlatego że ktoś tam grał dobrze rok temu. Grasz słabo - siedzisz na ławie i nie dostajesz minut. Proste.

Ja tam miałem wrażenie, że po dwóch pierwszych udanych zagraniach(pierwsza minuta po wejściu), Nyoniego gra się w sumie skończyła :upside_down_face:

Właśnie - miałeś wrażenie :wink: Dobre minuty młodego.

2 polubienia

Myślę że Slot zauważył, że ta zmiana w hierarchii była nieudanym eksperymentem i to Szobo zagra z Brighton w lidze. Stąd cały mecz Jonesa.

2 polubienia

Zgadzam się. Jones na Arsenal to była pomyłka, dziś dostał 90 minut, bo w sobotę nie zagra. My bez Szobo nie istniejemy w pressingu.

2 polubienia

Też tak myślę. Szobo gra źle, ale bez niego jest jeszcze gorzej :heart:

Gra źle głównie pod bramką rywala, ale jego praca na rzecz zespołu jest nieoceniona. Z Arsenalem straciliśmy środek, bo zabrakło Doma.

Nie grillowałbym Quansaha za straty bramek, chłopak chce być nowoczesnym obrońcą więc chce piłkę rozgrywać a, że nie jest w rytmie to wiadomo, że błędy się przytrafią. Drugi gol to już pech, taki rykoszet mógłby trafić się każdemu.

Na drugie kolejne spotkanie z Brighton chciałbym Kostasa w pierwszym składzie, coś bardzo niedobrego dzieje się z Robo i tam musi wjechać przerwa od gry, wczoraj jechali go jak pachołka a w ataku też nic nie daje ostatnio.

Nie chodzi o grillowanie quansaha. Trzeba jednak stwierdzić że ten sezon ma narazie fatalny. I bardzo podoba mi się jak traktuje go slot. To jest Liverpool i tu muszis być mocny i fizycznie i psychicznie. Jeśli Q zacznie grać lepiej i pokaże siłę psychiczną będzie to oznaka że stać go na grę w Liverpoolu. Jeśli się posłanie i bd grać tylko gorzej to oznaka że nie ma papierów na topowy poziom.
Nyoni wyglądał kapitalnie jeśli chodzi o technikę i decyzyjność. Czuję że jeśli popracujemy z nim na fizycznoscia to mamy top playera