31.01.2026 Liverpool FC - Newcastle United

Po radościach związanych z Ligą Mistrzów wracamy na krajowe podwórko, w sobotę na Anfield podejmujemy Newcastle.

Pierwszy mecz zapisał się w pamięci fantastycznym golem Rio w ostatnich sekundach gry, najważniejsze, żeby jutro znów zainkasować 3 punkty. Po raz pierwszy od początku sezonu wypadliśmy z top4, gra nie zachwyca, a za plecami kilka kolejnych klubów, w tym NU, które w razie wygranej przeskoczy w tabeli Liverpool.

Sytuacja kadrowa Liverpoolu robi się coraz bardziej niewesoła. Wypadł Jeremy, do składu może wróci Konate, ale raczej bez Joe Gomeza, więc znów czeka nas sztukowanie obrony. Pytanie czy Szobo na PO, czy może Slot postawi na Ramseya i kto na środku - czy wróci Ibu, czy jednak Endo? Gravena wolałbym jednak w pomocy, niż na stoperze.

Obrona:

• Kerkez
  • Robertson
  • Van Dijk
  • Konate
  • Gravenberch
  • Ramsey
  • Szoboszlai
  • Endo
  • Nallo
0 głosujących

Pomoc:

• Gravenberch
  • Mac Allister
  • Jones
  • Szoboszlai
  • Wirtz
  • Nyoni
  • Endo
0 głosujących

Atak

• Salah
  • Chiesa
  • Gakpo
  • Wirtz
  • Ekitike
  • Ngumoha
0 głosujących

No i dodatkowo pamiętajmy, że gramy 3 dni po ciężkim meczu Ligi Mistrzów, a rywale jak wiadomo w tym czasie odpoczywali, siedząc na grillu w Paryżu.

Alisson
Kerkez - Van Dijk - Konate (Endo) - Ramsey (Szoboszlai)
Jones - Mac Allister - Gravenberch
Salah - Ekitike - Wirtz

Wynik?

• Liverpool - łatwe 3 punkty
  • Liverpool fuksem
  • Remis
  • Newcastle - jak 0-3 z Forest
  • Newcastle fuksem, bo mieliśmy w tygodniu LM
0 głosujących
3 polubienia

Hańba @Smuggler7 , przez Ciebie dobre Chłopaki z forum zaa krat muszą robić tematy meczowe, a Ciebie NIE MA.
Za Arne Slota poziom Smugglera siedem upadł, to jego robota. :pleading_face:
Trzeba się troche pośmiać :stuck_out_tongue:
@Smuggler7 w takim razie Gratulację ^^, Wszystkiego dobrego.

Bez Bradleya i Frimponga na boku obrony zagrać musi któryś z dwójki Szobo/Curtis. Stawiam, że Slot tam postawi na Węgra.

Wyjdziemy na 99% tak:
Ali - Szobo, Konate, VVD, Kerkez - Graven, Mac/Jones - Wirtz - Mo, Ekitike, Gakpo

Pachnie świetnym meczem w ogolicy po 0.5 xG per zespół i bramką, po stałym fragmencie gry/błędem w obronie, która da którejś z drużyn 3 punkty. Ewentualnie padną dwie takie bramki i się skończy remisem.

Ali

Szobo ibou virg kerkez

Grać

Maca wirtz

Salah eki gakpo

Szkoda że kilku nie odpoczęło w tygodniu. Jednak Arne boi się o posadę więc każdy mecz na wagę złota.

Newcastle też miało mecz w środę więc od bardzo dawna gramy z ekipą która też bd zmęczona.

Szkoda urazu frimpa bo wygląda świetnie na prawej obronie.

Niestety spodziewam się porażki gdyż sroki będą chciały się odgryźć, a my po meczach w lm regularnie gramy słabo.

@MG75 siedzi w więzieniu? Nie wiedziałem. Tym bardziej szacun za założenie tematu. :wink:

Wczoraj mi się córeczka urodziła, więc mam nadzieję, że jestem usprawiedliwiony. :innocent:

A co do meczu to w ogóle nie mam obaw o wynik remisowy.

Anfield to twierdza, Slot co mecz to potwierdza.

Nawet Liverpool tu z łatwością wygrać nie może, dopomóż nam Boże! :folded_hands:

Naszymi jedynymi mankamentami jest granie otwartej piłki pod obiema bramkami.

Nie świadczy to o problemach z mentalnością. Przecież ligowi rywale nie pakują nam bramek w ostatnich minutach z zuchwałością.

W drugim sezonie Slota Liverpool to zbyt często taktyczna miernota. Jak niby z Newcastle ma wygrać ta hołota? :neutral_face:

Sercem jestem za trzema punktami. Jednak żeby się znowu nie okazało, że my kibice jesteśmy zwykłymi durniami.

14 polubień

Obawa wsrod kibicow przed tym meczem wielka,ze przeciwnik z Newcastle schowie naszych do pudelka !
Lecz nadzieja w LFC nigdy do konca nie ginie,fuksem bo fuksem wygramy, tak to rozkminie :rofl:

Come on The Reds :flexed_biceps: :red_circle:

2 polubienia

Gratulację, zdrowia dla córki i mamy.

Co do meczu stawiam na wygraną, ale będzie wymęczone 2:1.

2 polubienia

Gratulacje dla Ciebie,zdrowia dla mamy i córeczki

2 polubienia

Gratki dla Ciebie i reszty rodziny :bottle_with_popping_cork:

2 polubienia

Gratulacje!

Jak będzie miała na imię - Anfildia czy Jurgenia? :wink:

2 polubienia

Oliwia :slight_smile:

Jeszcze tego nie wie, ale rośnie w siłę nowe pokolenie kibiców the Reds.

2 polubienia

Ktoś wie jaka będzie siła wiatru?

@Smuggler7 gratulacje! Wychowaj jak swoje.

3 polubienia

@Smuggler7 Dołączam się do życzeń, szczęścia, zdrowia dla córeczki i zadbaj żeby LFC kibicowała (broń Boże przed Arsenalem) :smiley:

2 polubienia

@Smuggler7 najlepsze życzenia. W piękny dzień się urodziła. Powodzenia :crossed_fingers::ok_hand::smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

@Smuggler7
Gratulacje, wszystkiego najlepszego i przede wszystkim niech rośnie zdrowa :blush:
A czy zostanie kiedyś fanką i jakiego klubu to przyszłość pokaże.

1 polubienie

Chciałoby się powiedzieć, że wiadomo komu będzie kibicować, ale potem sobie przypomniałem, jak kibicujecie u Ciebie w rodzinie :wink:

W każdym razie Oliwia kibicowskie życie rozpocznie najlepiej jak może, ogladajac z ojcem mecz Liverpoolu na Anfield :red_circle::soccer_ball:

@laensraanmars nie za kratkami, jak powiedziałem, że oglądałem wszystkie mecze Liverpoolu w tym sezonie to darowali mi winy

2 polubienia

Lubię mecze z Newcastle mimo, że są szkodliwe dla mojego zdrowia , bo już widzę te chamskie faule.

Dżolingtona który będzie mógł sobie Johna Cene robić na naszych zawodnikach bez konsekwencji.

Jedyne życzenie to brak pucusia na lewym skrzydle i Wirtz w jego miejsce.

Pięknie też byłyby zobaczyć Chiese w miejsce Salaha, ale akurat niechęć Slota do jego minut może wyjść na plus w takim meczu z rzeźnikami.

Prawa obrona zapewne Szobo, chociaż wolałbym tam Jonsa , a Węgra bardziej z przodu, bo jego indywidualne umiejętności i jakiś strzał za pola karnego może dać jakieś punkty w meczu gdzie pewnie oddamy jeden celny strzał przez 90 minut.

@kukikuki oby

Z tego co można wyczytać na flashscore to Dżolington i Gimaraesz mają kontuzje więc może nie zagrają :wink:

1 polubienie

Nie mam dobrych przeczuć co do tego meczu. Newcastle jest w lepszej formie niż my. Trochę mniej kontuzji niż my. I mają sporo do udowodnienia w meczu z nami po sadze z Isakiem. A my? Nawet obrony nie mamy, chyba że Konate wrócił do treningu. Nie widzę byśmy zdobyli tutaj punkty, chyba, że po jakiś męczarniach które jak zwykle w tym sezonie nie nadają się do oglądania.

1 polubienie

W obronie zagramy Szobo, Konate, VVD. Ibou trenował normalnie z resztą grupy w czwartek i piątek. 100% będzie grał.

Wiadomo, że Węgier na PO to strata w ataku dla całej drużyny, ale Slot nie ma nic lepszego dostępnego. Endo jest za wolny, żeby to ogarnąć vs Newcastle. Karabasz inna para kaloszy.

Okropne jest też to, że na PS mogą obecnie zagrać tylko albo Salah albo Chiesa (o zgrozo). Z automatu na prawym skrzydle jesteśmy słabsi od większości ekip w lidze. Literalnie Pedro Neto czy taki Jacob Murphy byliby zbawieniem xD

Wnioski: kulniemy Sroki, takie 2:1 dla nas.