Alisson Becker

My bedziemy mieli swojego Donnarumme na bramce :slight_smile:

Będzie brakować Alissona w takich momentach. Żaden inny bramkarz nie umie tak szybko skrócić kąta jak Ali. Z Giorgim to jest 1-0 dla Brentford. Mamardaszwili jest niezły na linii, ale nie ma tego szybkiego wyczucia zagrożenia i natychmiastowego wyjścia z linii, żeby skrócić kąt napastnikowi.

6 polubień

Pojawia się na X coraz więcej spekulacji, że dziś wieczorem ma być ogłoszenie transferu Alissona do Juve. Jeżeli tak rzeczywiście będzie i Alisson nie dostał wczoraj żadnego pożegnania, to ja już nie wiem co w tym klubie się dzieje i o co chodzi. Rzygać się chce.

Może Alisson się po prostu nie określił, w przeciwieństwie do Mo i Robbo?
Henderson czy Mane też odchodzili bez pożegnania.

2 polubienia

Przeciez Becker ma wciąż aktualną umowę z nami to jakie mają mu robić pożegnania, skoro jeszcze jest naszym piłkarzem? Wiadomo było że Robertson i Salah ogłosili że wraz z sezonem odchodzą z zespołu, więc im pożegnanie zrobili. Równie dobrze może pytać czemu nie zrobili pożegnania np Diazowi czy Kelleherowi - ale nie było nic pewnego że odchodzą - także ze strony klubu wszystko zrobione prawidłowo - nie szukajcie na siłe powodu do krytyki klubu.

1 polubienie

Spokojnie. Powiedziałem że byłoby tak gdyby miała być to prawda że wczoraj ogłoszą transfer. Na szczęście były to jakieś włoskie fejki. Tymczasem wczorajsze info od Romano - Liverpool nalega na pozostanie Aliego, ale sam Brazylijczyk nie podjął jeszcze decyzji. Czyli w sumie nic nowego.

No no panie Alison, brzuszek na przyszły sezon należało by zbić :stuck_out_tongue:

To nie fejk? W ostatnim meczu sezonu tak nie wyglądał , a też widziałem jakieś inne zdjęcie i wyglądał normalnie jak zawsze.

Spodnie ma podciągnięte na brzuch, termo na długie rękawy i dopiero koszula też za długa.

Ali tez osłabł wolny jest
może i skręcił, nie wiem czy tu bardziej jednak fart nie był na korzyść :rofl:

1 polubienie

Chłopaki sobie pograli, wynik 2:1 dla Brazylii

6 polubień

Pamiętacie początki Alissona w LFC? :sweat_smile:

2 polubienia

Alisson Becker: “I’m 100%. Missing games for Liverpool was part of the plan to make sure I was ready for the World Cup”

bardzo nie podoba mi się ta wypowiedź

1 polubienie

Co zrobić. Podejrzewam, że Isak, Mo czy inni co grają na MŚ trochę odpuszczali aby nic się nie stało albo być lepiej przygotowanym jak chociażby Isak na kadrę. Fakt, niefortunne takie gadanie, ale dla Aliego pewnie to ostatnie mistrzostwa gdzie będzie nr 1 w bramce Brazylii.

Zrobiłbym dokładnie tak samo na jego miejscu, nie ma o co się obrażać

1 polubienie

Nie ma źródła tej wypowiedzi. Brzmi jak totalny fake i pewnie ktoś to zmyślił.

1 polubienie

On tak serio powiedział. Myślę że to tłumaczenie powoduje że brzmi to źle. Bardziej pewnie chodziło o coś w stylu że byli ostrożni z jego gra ze względu na mistrzostwa. Trzeba też pamiętać że nasz sezon skończył się gdzieś 4 kolejki przed końcem.

Mnie bardziej niepokoi forma fizyczna Alisona. Nie ma co udawać wygląda na zapuszczonego trochę a to bramkarz który zdecydowanie bazował na fizyce

Nie żebym się przyczepiał, ale weź podaj przykład topowego bramkarza który nie bazuje na fizyczności. Jakieś ręczniki które stoją jak kołki w bramce i tylko patrzą gdzie leci piłka się nie liczą. Raya który jest dosyć niski jak na bramkarza nadrabia skocznością i szybkością. No nie da się być światowej klasy bramkarzem bez dobrej formy fizycznej. To tak jakby powiedzieć, że Neuer bazuje na korzystaniu z rąk. Jakby mu je związać za plecami to utraciłby swoje atuty XD

1 polubienie

Oczywiście że każdy, ale są bramkarze którzy nadrabiają to lepszym ustawieniem. Wspominał o tym Wojtek Szczęsny w wywiadzie. Że Alison miał takie sprężyny w nogach ze mógł się gorzej ustawić a i tak doskoczy, on tak nie mógł.

Courtois czy właśnie Szczęsny czy oblak to bramkarze którzy nie są tak eksplozywni a Alison młody Neuer czy właśnie Raya bardziej bazauja na mięśniach.