Chociażby po to aby można było obejrzeć powtórki z VARu. A argument o ilości telebimów na ulicach jest dla mnie co najmniej… No dziwny i oderwany. Mowa o jednym telebimie do celów np jak wyżej.
A masz tak owe gdziekolwiek pokazywane na telebimie podczas meczu? Bo ja jeśli się nie mylę to nie ma takich. Przykład z finału Carabao Cup i anulowanego gola Van Dijka
albo najczęściej to też wygląda tak:
Więc analizę to sobie możesz zrobić w domu po powrocie z meczu i obejrzeniu skrótu co najwyżej…
Byłem na meczach ekstraklasy paru i nigdy jakiejś kontrowersyjnej decyzji o zagraniu ręką czy coś nawet nie pokazywali na telebimach pewnie po to by nie podsycać emocji większych w kibicach na stadionie, tylko każdy musiał się zdać na decyzje sędziego. Co też wywołuje emocje ale pokazywanie na telebimie że sędzia np nagina dla kogoś decyzje mogło by wywoływać większe emocje. Tego nie wiem tak mi sie wydaje że tak dlatego jest.
A Var to nie potrafi czasami głównemu arbitrowi dobrych ujęć pokazać to co by się dopiero działo jakby to ludzie na stadionie jeszcze widzieli skoro przed tv to tyle emocji wywołuje. W Turcji to by się dopiero działo na stadionach A arbitrzy to by nie tylko od trenerów czy sztabów obrywali - oni akurat mają wgląd w analizy…
Jest tak jak piszesz. Nie ma powtórek na tych telebimach. Ich główne zastosowanie to pokazanie wyniku, strzelca gola lub kto wchodzi na boisko, kto dostał kartkę oraz jakieś mało istotne rzeczy jak liczba kibiców na meczu lub informacja o następnym spotkaniu. Generalnie to co mamy na wyciągnięcie ręki na flashcorze czy w innej apce.
Zdarza się, że wyświetlany jest również mecz (spotkałem się z tym w Ekstraklasie), ale tylko bieżąca sytuacja - bez powtórek - więc nie wiem po co ktoś miałby się na nie patrzeć będąc na stadionie
Totalna żenada kibice zamiast dopingować jak naszym nie idzie to siedzą cicho jak mysz pod miotłą, w spotkaniu z Atalantą ani trochę nie pomogli, a dziś jest chyba jeszcze gorzej. WSTYD I ŻENADA
Strasznie wyglądają nasze trybuny gdy drużyna przegrywa…