Ja wiem że klopp to legenda uwielbiam go jako trenera i czlowieka ale Endo to przykład degrengolady organizacyjnej. Dyrektorzy odchodzili bylo coraz mniej transferów wzmacniających zespół. Niemiec sterował zespołem ręcznie i nikt w tym nie chciał brac udziału. Potem trzeba bylo zatrudnic schamtke żeby w ogóle dopchnąć okienko.
Zakład? Wygrał trzy mecze na 15, nie ma szans, że przetrwa do czerwca z taką średnią.
Salah jest legenda będzie pamiętany latami ale w tej sytuacji jestem za Arne i mam nadzieję że klub stanie za nim. Czas w którym wszystko kręci się wokół Salaha dobiega końca. Uważam że wczorajsze zachowanie jego było mega słabe i to pokazuje czemu nigdy nie został brany na poważnie jako kapitan zespołu. Uhonorować zrobić piękne pożegnanie i czas z tego zespołu zrobić jednolit a nie indywidualną jednostkę
Przykład Aston Villi. Zaczęli sezon tragicznie, nie strzelali w ogóle bramek, byli na miejscu spadkowym, był kryzys, były pretensje kibiców, aktualnie są 3 punkty tylko do lidera, i prezentują świetną formę. Da się? Da. Slot po prostu nie ma pomysłu na drużynę, wyglądamy po prostu jak zlepek nazwisk, i tylko indywidualnościami jesteśmy w stanie zdobyć jakąś bramkę. W obronie gramy katastrofalnie, tracimy 1.6 bramki na mecz, co jest moim zdaniem wynikiem dramatycznym. Slot ma swoich zaufanych zawodników, i nie potrafi korzystać z rezerwowych. W tamtym sezonie wyglądalo to świetnie, w tym, taki Chiesa jest w ogóle nie wykorzystywany, i najlepiej dla Włocha niech idzie do innej drużyny gdzie trener go doceni, i wtedy zobaczymy że straciliśmy świetnego zawodnika. Slot tego nie poukłada, stracił szatnię, gramy źle od dwumeczu z PSG, ile można to tolerować? Gdyby na rynku był trener który mógłby go spokojnie zastąpić, już dawno byłby zwolniony, a tak to się będziemy męczyć dopóki Holender jest trenerem. Nie będzie lepiej, moim zdaniem będzie jeszcze gorzej, im szybciej zwolnimy Arne tym lepiej. I tutaj już nawet tak nie chodzi o sfery taktyczne, po prostu na oczyszczenie szatni, na powiew świeżej krwi, na zrestartowanie głow chłopaków, ktoś kto pomoze dociągnąc ten sezon do końca, a po sezonie będziemy się martwić.
To prawda, zarząd powinien stanąć MUREM za Arne. Przecież wszyscy wspaniale grają oprócz tego cholernego Salaha. Ba, ja obstawiam że Mo dosypuje coś innym graczom, dlatego tak to wygląda…
Salah przesadził to fakt, ale jak tutaj jest wspominane, my nie gramy słabo od 2 miesiacy a od marca. Nie widac żadnej poprawy, a wręcz przeciwnie - jakies dziwne ruchy nic nie dające.
Arne niestety nie dowiózł. Klopp mial słabsze okresy ale one nie trwały tak długo, do tego gralismy jako zespol zdecydowanie lepiej, byla jakas wola walki.
Ogólnie jeśli mamy zmienić trenera który nas wyciągnię z bagna jakim jesteśmy.
Dla mnie jedyna opcja który trener jest w stanie to dźwignąć to jest jurgen klopp.
Dlaczego ? Zna strukturę klubu. Zna 3/4 zawodników. I Zna ich na tyle by ich zmotywować i wie jak to zrobić.
To jest moje zdanie.
Fajnie, ale Jurgen ma teraz inną pracę z której jest zadowolony, co mówi publicznie, tak samo jak to, że nie chce na ten moment trenować i przygotowuje się także do roli specjalisty w TV podczas mundialu.
Skupmy się w dywagacjach na realistycznych opcjach, bo to już jest nudne. Jurgen na ten moment to temat zamknięty.
Być może jakby taki kryzys wydarzył się 5 lat po jego odejściu, to może mógłby to brać pod uwagę, ale nie minęło nawet 1,5 roku. Już nawet z szacunku do samego Jurgena, taka propozycja nie powinna się pojawić. Chłop ma teraz swój czas na nowe doświadczenia w życiu, a nie ogarnianie buredlu, który stworzył Slot z Hughesem.
Kolejny dzień ze Slotem, kolejny stracony dzień.
Nie rozumiem w ogóle jak można bronić Slota… prawda jest taka, że gramy dużo słabiej od lutego/marca. Mistrzostwo wygraliśmy dzięki bardzo dobrej rundzie jesiennej i słabej formie rywali. W pozostałych rozgrywkach daliśmy ciała. A ten sezon to już w ogóle katastrofa… facet po prostu nie ma żadnego pomysłu na zespół
Każdy porządny trener nas dźwignie z kryzysu w 2 tygodnie.
Mamy w kadrze Wirtza, Salaha, Szoboszlaia, Isaka, Ekitike, Van Dijka, Alissona.
Sami zawodnicy klasy swiatowej, top 5 na swiecie na swoich pozycjach. Prawdopodobnie nawet Rodgers albo ktos pokroju Gerrarda byłby upgradem.
Obecnie jestesmy najgorzej trenowaną drużyną w europie
Szczerze mówiąc, to już chyba ten czas. Slot out.
Przede wszystkim obecnie prawdopodobnie większość kadry nie wierzy w trenera, widząc efekty jego świetnej taktyki (nie stwierdzę, że widzą wywiady i się z tego śmieją, bo jak większość zauważy często, to błyskotliwością piłkarze nie błyszczą, więc oni mogą nie widzieć nic złego w pieprzeniu trenera), jego przygotowań (zabiegani, bez życia większość piłkarzy), jego założeń taktycznych (nie potrafimy kompletnie bronić/atakować SFG, presowanie leży, wyjście z kontrami, cokolwiek w ogóle działa?).
W życiu nie zrzucę wszystkie, a bo to Konate, a bo to Mac Allister, a bo to Isak, a bo to przede wszystkim Salah. Nie w sytuacji, gdy czy skały srały czy się paliły, to wrzuca Gakpo, a Chiesę traktuje jak gówno. Ma ulubieńców, u których nie patrzy na formę aż tak jak u innych i pozwala na więcej na boisku (dawno powinien Gravena ustawić na 6 i zakazać czegokolwiek innego niż to, co w zeszłym sezonie, by poprawić balans zespołu). No i przede wszystkim ile to trwa? Nie przytaczajcie AV, bo my nie mamy problemu od miesiąca, nawet nie od dwóch, a pół roku minimum. Wszystko się zaczęło jeszcze w poprzednim sezonie. To nie jest tragiczne, że tak długo z nim jeszcze czekamy, ale idzie zauważyć, że Arne bardzo pasuje Edwardsowi i Hughesowi, nie będzie narzekał, żadnych sygnałów przeciwko nim wysyłał, no ale wtedy jeszcze boisko musi zweryfikować i jak widać weryfikuje - na minus.
Mistrzostwo jak już kilkukrotnie pisałem, dało u mnie dla niego OGROMNY kredyt zaufania. Mijało jedno zgrupowanie repki, drugie, trzecie.. no ile można? No niestety biegun wsparcia obrócił się o 180%, jestem w 100% #ARNEOUT niezależnie od sytuacji z Mo Salahem, bo to traktuje osobno i już tylko względem Mo, u Arne to niczego nie zmienia.
ale co ma narzekac, dostał lepszych graczy- może poza LS , więc druzyna powinna grać lepiej. Jak on namawiał Wirtza to mial jakis pomysl na niego, którego kompletnie nie widać.
no dokładnie, tutaj nie widac kompletnie żadnej poprawy, że nie przegrywamy to nic nie znaczy, bo bramki strzelilismy przy pomocy przeciwnika a nie dzięki swojej dobrej grze.
Najbardziej przeraża to, że my w ogole nie mamy kontry- a przepraszam jedną miąl Gakpo, to ściał do środka i go zablokowali.
Gdyby w słabej dyspozycji był jeden czy dwóch zawodników to można by powiedzieć, że to jakiś pech, kontuzje itd. Tylko, że teraz praktycznie cała drużyna dołuje. Klopp miał duże kryzysy ale w większości było to spowodowane tym, że w zespole była masa kontuzji. A obecnie praktycznie wszyscy są do dyspozycji trenera a jednak poza Szobo wszyscy grają zdecydowanie poniżej oczekiwań i ich możliwości
Arne coraz bardziej przypomina Blendana. Coraz gorsze wyniki, a on twierdzę zrobił i się okopuje.
„Rywale nie mają sytuacji”, ale bramki strzelają na zawołanie.
„Gramy na wyjeździe często”, a potem u siebie też dostajemy.
Brakuje tylko „great character” powtarzanego.
Co ciekawe jak nie było jeszcze źle to krytykował pojedynczych zawodników. Quansaha potraktował jak gówno, po słabszej polówce, gdy Konate potrafi zagrać tak regularnie. Teraz nagle jak gramy znacznie gorzej, to tylko szuka wymówek.
Szobo też w wywiadzie pomeczowym dał znac, ze najlepiej nie jest, ale nie chciał wyciągać tego przed kamerami.
Raczej każdy czeka aż się go wywali, więc to się musi wydarzyć na dniach
Dokładnie tak. Arne jest coraz bardziej odklejony. O ile jeszcze Brendan miał po prostu znacznie gorszy materiał ludzki to Arne ma naprawdę dużo świetnych zawodników w zespole. Gdyby szefostwo miało klasowego zastępcę w rezerwie to już by go sprowadzili. Ale widać ciężko kogoś ogarnąć i tylko ten fakt powoduje że Holender dalej jest na stołku
Dejta spokój po co analizować te jego wypowiedzi? Poważnie uważacie że on w nie wierzy i nie wie że pieprzy głupoty? Gada co mu ślina na język przyniesie bo jakby powiedział prawdę, że nie wie co ma zrobić to równie dobrze mógłby łeb w pętle włożyć. Jak jest dobrze to się mówi, ze jest dobrze a jak jest źle to się mówi, że nie jest tak źle.
Trzeba być chorym na głowę licząc, że nagle pod łysym drużyna zaskoczy. Po zawodnikach widać, jak ciężko im nosić ten beton. Nie ma ani zalążka jakiejś wizji, poprawy.. Jest coraz gorzej i nagle myślicie, że to zatrybi? To wygląda tak jakby ktoś im rzucał piłkę i mówił że macie 90 min i róbcie co chcecie.
Szrot out.
My tzn np ja nie myślimy tylko wiemy że to nie zatrybi, tu chodzi o to żeby w głowie Hughesa czy Edwardsa ta wiedza doszła do mózgu i żeby z tą wiedzą/wiadomością coś zrobić. Szczerze jakby Slot poleciał w listopadowej przerwie na kadrę powinniśmy mieć 10-12 pkt-ów a zdobyliśmy 5 i bylibyśmy na miejscach 3-4 z pktami 30-28 pkt i byłyby 3-5 pkt straty do lidera. Ja osobiście nie wiem bo po rozbiciu nas przez Forrest i PSV w domu to nie wiem co tu jeszcze Slot robi chyba czekamy aż nas ktoś fatalnie rozjedzie np Arsenal w Londynie z 6-0 i dopełni to czarę goryczy. Sezon praktycznie stracony bo chyba nikt nie liczy że wygramy LM czy PA a w lidze sukcesem będzie TOP6