Bundesliga

Dlaczego on wybrał tak żałosny klub?

Nie wiem co w nich jest żalosnego, ale on tam się już znajduje drugi rok, skończyło się wypożyczenie, więc go wykupili :smiley:

Nie ma się mu się co dziwić. Jego potencjał był chyba przeceniony. To dobry gracz, ale żaden topowy. Chyba wyczuł że lepiej grać tutaj 2 3 lata jeszcze i dalej będzie młody i będzie mógł wyjść wyżej. Na ten moment np u nas byłby za słaby imo

Niko Kovac ma objąć BVB. Średnio sprawdził się w Bayernie, wyleciał z Wolfsburga, gdybym był kibicem Borussi to miałbym mieszane uczucia.

Od dobrych paru lat mam wrażenie, że za wybór trenerów w BVB odpowiada maszyna losująca.

Kazdy kogo znam a ktory kibicuje BVB zareagowal na ta wiadomosc tak :man_facepalming:
Borussia przeistoczyla sie z powaznego klubu w komediowy na zenujacym poziomie!

1 polubienie

Roger Schmidt był na radarze BVB, ale odmówił mówiąc nieoficjalnie że za duży panuje tam burdel.
Dziwne, że polskie media milczą na temat Piszczka, który też był odpowiedzialny za wyniki drużyny, która traciła mnóstwo bramek. Dupowłazy najchętniej widziałyby go w roli następcy Sahina. Polak miał duże szczęście i tylko dzięki znajomościom dostał się z pastwisk Goczałkowskich do roli asystenta w Bundeslidze. Zawsze mnie śmieszy, gdy Polska szuka trenera, na asystentów promują np Dudka, który grywa jedynie w reklamach, pojęcia o metodach szkolenia, koncepcjach, schematach z punktu widzenia trenera nie ma. BVB podeszła do tematu dosyć amatorsko, bo Piszczek nie prowadził juniorów, zespołu rezerw a jedynie zespół w niskiej lidze polskiej. Razem z Sahinem musiało to dawać efekt mało profesjonalny. Główny trener musi mieć silny zespół, który sporo spędził na szkoleniach trenerskich.

Trzeba oddac Xabiemu, że w Leverkusen zrobił mega mocny zespół. W dzisiejszym szlagierze z Bayernem aptekarze zremisowali bezbramkowo jednak co ciekawe wg livesports Bayern nie oddał celnego strzału. A w sumie mieli 2 sytuacje. Bayer całkowicie zdominował ten mecz. Ogólnie patrząc to strzałów celnych nie było dużo ze strony bayeru. Jednak sytuacji stworzyli sobie dość sporo.

1 polubienie

Bayern w tym meczu nie istniał, Bayer przeważał jednak nie potrafili tego przekuć na zwycięską bramką/bramki. Bayern już nie jest jakimś hegemonem, ten zespół z Riberym, Robbenem to był chyba najmocniejszy skład choć ja pamiętam i Kahna, Effenberga itp.

Zaskoczenie czy nie, Dortmund przegrał z Bochum 0:2 na wyjeździe, druga bramka po mega błędzie piłkarza w żółtej koszulce.

Najlepszy Bayern w tym stuleciu to zespół Heynckesa, który wygrał LM. Niesamowita drużyna.

3 polubienia

Dokładnie, i jak to się super oglądało.
Umieli w atak pozycyjne, ale jeśli trzeba było do kontry to też depniecie. I gracz do którego miałem jakaś dziwna słabość czyli Arjen robben. Facet miał taki balans że wiedziałeś że zejdzie do lewej ale on tańczył.

Ale dzisiaj kolejka, Bayer przegrywa z Werderem 0:2, Bayern przegrywa 2:3 z Bochum, grali w 10. Dortmund przegrywa z Augsburgiem.

Gdyby człowiek wiedział to by siedział jutro na Malediwach :smile:

3 polubienia

Alonso odpada w półfinale pucharu z trzecio-ligowcem. Jakby nie patrzeć to sezon kompromitujący. Zatrzymał wszystkich podstawowych piłkarzy z poprzedniego sezonu i nic nie wygra. Wuefista trenujący Bayern go wyjaśnił, teraz jacyś amatorzy.

1 polubienie

Absolutny blamaż Leverkusen w DFB Pokal-odpadli w półfinale przegrywając z 3 - cio ligową Arminią Bielefeld :man_facepalming:t2:

No nie zawsze jest niedziela Senor Alonso :grimacing:

1 polubienie

Panowie nie każdy klub jest Liverpoolem, który z łatwością sobie radzi z takimi rywalami z niższych lig…
Oh wait

Zdarza się, i tak w porównaniu z poprzednimi latami radzą sobie zdecydowanie lepiej i dalej są w czołówce ligi.

Tylko jakim składem graliśmy my a jakim Leverkusen to raz.
A dwa to stawka była zdecydowanie inna.

Zgodzę się, że to niezły sezon w ich wykonaniu ale ten finał to był mus moim zdaniem.

Co to za porównanie z dupy. To był półfinał, grali galowym składem. Liverpool z plymouth nawet na ławce nie miał najważniejszych graczy

W ataku grał Jota, Diaz i Chiesa, a z ławki wszedł Nunez. Faktycznie młodziki, nie dziwota, że nie wcisnęli nawet jednej bramki. :wink:

Stawka podobna, puchar krajowy, inny etap, co nie zmienia faktu, że Leverkusen po jednym moncym sezonie, to dalej nie jest taka marka jak na przykład nasz klub. Takie rzeczy takim zespołom się zdarzają, jako, że na ten moment to one season wonder.

Sensacja, na pewno, ale nie takie rzeczy widziałem na przestrzeni ostatnich lat w różnych ligach.

1 polubienie

Schlotterbeck z poważną kontuzją łąkotki kończy sezon. Ciekawe, czy wpłynie to na jego cenę bądź też popyt. Tylko hipotetyczne pytanie, bo i tak nie wierzę, żebysmy go kupili