Dziś fajny meczyk o 18.30 w Buli w kontekście naszych rzekomych zainteresowań piłkarzami Eintrachtu i Lipska. Jak ktoś ma chwilę to warto popatrzeć na grę m.in.: Ekitike, Larssona, Simonsa, Sesko, Opendy i Lukeby ;p
Bayern z mistrzostwem Niemiec. Co prawda Bayer Leverkusen wyciągnął remis z Freiburgiem, ale remis daje tytuł Bawarczykom.
Po siedmiu latach HSV Hamburg wraca do Bundesligi, nie powiem, mam jakąś sympatię do tego klubu, pamiętam jak w zeszycie rysowałem ich logo i jakieś informacje pozyskane z gazet😆
Na Allianz bawarczycy pożegnali Thomasa Müllera. Niemiec jak Steven Gerrard - cała kariera w jednym klubie.
Stevie kończył karierę w LA Galaxy, Müller prawdopodobnie też pójdzie do MLS
HSV to przede wszystkim ogromna marka ze sporym zapleczem kibiców, wszystkim się ten awans opłaci
Szkoda, żeby takie kluby “kisiły się” na niższych poziomach rozgrywek.
no 57k na drugą ligę to ładny wynik. Mnie to zastanawia, czemu w Anglii nie ma wiekszych stadionow, jak oni poza rugby i piłką nie maja topowych sportow zespolowych. Chyba, że na krykieta duzo ludzi chodzi i to odbiera. Chociaz w sumie rugby to odbiera wiecej kibicow, niz kosz, siatka i ręczna razem wzięte.
Myślę, że skoro Bayer nie obronił mistrzostwa, odchodzi Alonso i Tah, to będzie rozkupowanie tego klubu, odejdzie pewnie Wirtz, może Hradecky, dla niektórych to chyba odpowiedni czas, aby zmienić już otoczenie.
Erik oficjalnie w Bayerze Leverkusen.
Ten Hag nowym trenerem więc ratuj się kto może. Nic dziwnego, że Florian chce do nas ![]()
Biedny Eliott, to dlatego taki smutny był (jasne, na razie to tylko plotki, że tam idzie)
A ja napisze niepopularna rzecz: “Seven” Hag odbil sie od “memnited” ale tam to kazdy ,na szczescie,tak ma a w Buli moze nawiazac do swoich sukcesow w Niederlandach-nie skreslalbym faceta i Bayeru ![]()
Ja też uważam, że może sobie poradzic. Jasne pieprzył głupoty na konferencjach, szukał wymówek, ale to nie jest jakiś Neville w Valencii, czy inny amator zatrudniany za nazwisko. W Ajaxie szło mu dobrze, a w United to każdy po Fergusonie odbijał się jak od sciany. Toksyczne środowisko i klub, gdzie każdy jest ważniejszy od trenera i jak nie idzię to zmienia się trenera, a nie podejscie. Co w sumie wszystkich nas tu cieszy.
Real to już cieszy ![]()
Ładnie ten Hag zaczyna sezon. Widzę, zrobi MU z Bayeru Leverkusen.
ETH jest dziadem oczywiście, ale trzeba trochę szerzej na sprawę spojrzeć, bo mu pół składu wyprzedali a konkretnych wzmocnień brak.
BVB z fatalną końcówką w meczu z St. Pauli dało sobie wyrwać dwubramkowe prowadzenie i tylko zremisowało ![]()
Znowu będzie Buli jednej drużyny jeżeli chodzi o ![]()
Zaskoczony? BVB cienkie, Leverkusen rozsprzedane, Eintracht też sprzedał co trzeba, a poza tym to nadal Eintracht. Jedyna nadzieja w Lipsku, który nie gra w pucharach, ale z tego dokładnie powodu pewnie też jeszcze zdąży sprzedać kogoś z XI.
Oczywiście nie!
Z łezką w oku wspominam jednak czasy kiedy co prawda “skórzane gacie” też wygrywali Buli ale nieregularnie i każdy sezon był ciekawy.
A od dekady nudy z przebłyskiem Leverkusen i prawie mistrzostwem Borussii, oj jak oni to w ostatnim meczu spierdolili ![]()
![]()
EtH zwolniony z Bayeru, szybko poszło. Druga kolejka dopiero.
Ciekawe dlaczego, chodziło tylko o wyniki, czy atmosferę w zespole? W sumie Eric trafił na trudny okres w B04, ogromna rotacja w składzie i odejście liderów (Wirtz, Frimpong, Xhaka), więc normalne jest, że początek może być trudny. Wg mnie - o ile nie było problemów w szatni - decyzja stanowczo zbyt pochopna.