Bundesliga

Dziś fajny meczyk o 18.30 w Buli w kontekście naszych rzekomych zainteresowań piłkarzami Eintrachtu i Lipska. Jak ktoś ma chwilę to warto popatrzeć na grę m.in.: Ekitike, Larssona, Simonsa, Sesko, Opendy i Lukeby ;p

2 polubienia

Bayern z mistrzostwem Niemiec. Co prawda Bayer Leverkusen wyciągnął remis z Freiburgiem, ale remis daje tytuł Bawarczykom.

Po siedmiu latach HSV Hamburg wraca do Bundesligi, nie powiem, mam jakąś sympatię do tego klubu, pamiętam jak w zeszycie rysowałem ich logo i jakieś informacje pozyskane z gazet😆

2 polubienia

Na Allianz bawarczycy pożegnali Thomasa Müllera. Niemiec jak Steven Gerrard - cała kariera w jednym klubie.

3 polubienia

Stevie kończył karierę w LA Galaxy, Müller prawdopodobnie też pójdzie do MLS

HSV to przede wszystkim ogromna marka ze sporym zapleczem kibiców, wszystkim się ten awans opłaci :smiley: Szkoda, żeby takie kluby “kisiły się” na niższych poziomach rozgrywek.

4 polubienia

no 57k na drugą ligę to ładny wynik. Mnie to zastanawia, czemu w Anglii nie ma wiekszych stadionow, jak oni poza rugby i piłką nie maja topowych sportow zespolowych. Chyba, że na krykieta duzo ludzi chodzi i to odbiera. Chociaz w sumie rugby to odbiera wiecej kibicow, niz kosz, siatka i ręczna razem wzięte.

Myślę, że skoro Bayer nie obronił mistrzostwa, odchodzi Alonso i Tah, to będzie rozkupowanie tego klubu, odejdzie pewnie Wirtz, może Hradecky, dla niektórych to chyba odpowiedni czas, aby zmienić już otoczenie.

Erik oficjalnie w Bayerze Leverkusen.

1 polubienie

Ten Hag nowym trenerem więc ratuj się kto może. Nic dziwnego, że Florian chce do nas :upside_down_face:

1 polubienie

Biedny Eliott, to dlatego taki smutny był (jasne, na razie to tylko plotki, że tam idzie)

A ja napisze niepopularna rzecz: “Seven” Hag odbil sie od “memnited” ale tam to kazdy ,na szczescie,tak ma a w Buli moze nawiazac do swoich sukcesow w Niederlandach-nie skreslalbym faceta i Bayeru :smile:

2 polubienia

Ja też uważam, że może sobie poradzic. Jasne pieprzył głupoty na konferencjach, szukał wymówek, ale to nie jest jakiś Neville w Valencii, czy inny amator zatrudniany za nazwisko. W Ajaxie szło mu dobrze, a w United to każdy po Fergusonie odbijał się jak od sciany. Toksyczne środowisko i klub, gdzie każdy jest ważniejszy od trenera i jak nie idzię to zmienia się trenera, a nie podejscie. Co w sumie wszystkich nas tu cieszy.

2 polubienia

Real to już cieszy :rofl: