Cody Gakpo

Co myślicie, aby od nieobecność Joty to Gakpo grał na skrzydle ?

Nie jest tak samolubny jak Diaz, wykończenie ma na poziomie Joty.

Ja dałbym mu pograć od 1 min razem z Nunezem i Salahem.

no to już lepiej niech gra na bramce pod nieobecność Alissona.

Nunez na lewą a Gakpo do środka. To by najbardziej przypominało nasz atak Mane Firmino Salah

Nunez na szpicy jest lepszy od na Gakpo, na skrzydle Gakpo znowu miał swoje najlepsze mecze jak z United , dzisiaj też dobrze wyglądał na tej pozycji.
Plus to jest jego naturalna pozycja z poprzedniego klubu.

Takie eksperymenty z Nunezem i Gakpo już próbowaliśmy i nie wychodzą, a szkoda kisić go na ławce kiedy Diaz nie zachwyca.

9 polubień

Chciałbym zobaczyć Holendra w niedzielę na lewym skrzydle od pierwszej minuty

1 polubienie

W pełni się zgadzam z chłopakami. Za to Ty Hanys chyba z konia spadłeś i na łeb upadłeś.

8 polubień

I Firmino i Mane odeszli w najlepszym możliwym momencie. Pokazując nam kibica jak durni jesteśmy żyjąc sentymentami :slight_smile: Jak chodzi o Bobbiego to jedynie mi było przykro, że nie pojechał jeszcze na podbój tej Hiszpanii jak to przewijało się w plotkach. No ale powiedzmy szczerze, siedziałby przyspawany do ławki. Dla mnie Firmino to prawdziwa legenda. Odszedł z klasą wręcz chwytając za serce swoim pożegnaniem. Tej klasy zabrakło natomiast Mane i jego bełkot na odchodne typowy dla przesadnie religijnych mocno mnie zraził do jego osoby mimo, że chłopa uwielbiałem.

A Gapcio jest świetny. To taki Cofnięty napastnik na pograniczu ofensywnego pomocnika. Chodzi mi nawet dyskretnie po głowie, że to nasza bardziej ofensywna alternatywa za… Żyda Bellinghama.

2 polubienia

15 spotkań w tym sezonie w Premierleague i 2 gole, 0 asyst. Do tej pory zagrał już blisko 50 spotkań w naszej koszulce i ile spotkań z tego zapamiętałem? Poprzedni mecz z United (słynne 7-0) i jeden mecz z Laskiem Linz (xD). Kolejny raz w tym sezonie żenująca zmiana i kopanie się po czole.

Gadamy na Darwina i słusznie, bo dla mnie Urusa trzeba sprzedać, ale co daje nam tak naprawdę Gakpo?

3 polubienia

Gakpo nie pasuje do taktyki, na skrzydło za wolny, na atak sie nie nadaje bo po prostu nie jest napastnikiem, w związku z czym Klopp rzuca go po jakichś dziwnych pozycjach w środku pola. To jest kolejny jakiś losowy transfer Jurgena, który nie wiadomo w ogóle co miał na celu. Dopóki nie będzie dyrektora sportowego z długoterminową wizją to będą tu trafiać tego typu nie pasujący do niczego zawodnicy.

3 polubienia

Gakpo okazuje się równiez zawodnikiem nie szytym na Liverpool lub nie radzi sobie w systemie Kloppa. Lewoskrzydłowy, który jest za wolny i ma za słaby drybling na grę na skrzydle, więc Niemiec chciał z niego zrobić cofniętego napastnika a’la Firmino. Ten plan również nie wypalił, bo Holender nie ma takiej techniki i precyzji podań co Brazylijczyk

Gakpo powinien sobie poszukać nowego klubu, tutaj jak widać nie ma dla niego miejsca. Zawsze gdzieś wepchnięty na siłę, tylko nie na swoją nominalną pozycję czyli lewe skrzydło. Swoją drogą dziś po wejściu grał jako prawo skrzydłowy czyli raczej nie ma co liczyć na transfer PS w zimie jak Mo pojedzie na puchar Afryki, tylko później znowu będzie pisanie że Cody nie daje rady

Ile razy Salah wyjeżdżał na PNA i ile razy w związku z tym kupowaliśmy dla niego zastępstwo? Dajcie spokój z takimi bajkami.

1 polubienie

Sęk w tym że według mnie to jest ostatni sezon Salaha w Liverpoolu przed transferem do Arabii, więc ja bym już w zimie kupił jego rywala/następcę . Jednak po wczoraj widzę że prawdopodobnie podczas trwania PNA zastąpi go Gakpo a w lecie będą dopiero szukać następcy

Ale to według Ciebie. W klubie chyba wiedzą więcej. Jak będzie zakup napastnika na jego pozycję to znaczy że twoja teoria jest zgodna z rzeczywistością. Tak samo było z Diazem i Mane.

Dokładnie, pożyjemy zobaczymy

Szkoda tylko, że zapominacie iż Firmino prime to nie był Firmino z pierwszych sezonów. Gakpo jak i Jota zrobili na pozycji cofniętego napastnika spory progres. Mało tego Gakpo broni jego niesamowita uniwersalność i nomen omen cena.

Edit. Najmniejszy progres widziany okiem laika zrobił Diaz. Jednakże każdy z naszych zawodników zasługuje na kredyt zaufania związany z okresem przejściowym.

1 polubienie

Firmino to na początku latał po skrzydle, jeszcze za Rodgersa. Długo nie było wiadomo co z nim zrobić i dopiero Klopp znalazł pomysł na Bobbiego. Cody uczy się tej nowej roli, coraz częściej też Klopp rzuca go do pomocy. Holender może nie gra nic wybitnego, ale usprawiedliwia to właśnie nową rolą na boisku. Na pewno widać u niego progres.

2 polubienia

Czemu taka cisza w tym temacie? Mam wrażenie, że gramy w 10, Nunez po takiej połowie zostałby zjedzony.

2 polubienia

Bo wszyscy sa przyzwyczajeni, ze gosc jest cienki jak sik pajaka wiec niczego sie od niego nie oczekuje. Case jak z Lewym w naszej repce tylko w druga strone.

2 polubienia

I on i Diaz ofensywnie w takim ustawieniu po raz kolejny nie pokazują nic.

Dryblingów efektywnych po naszej lewej stronie nie pamiętam odkąd Jota zszedł z kontuzją.