Cody Gakpo

Podoba mi się ostatnio Gakpo.
W tym sezonie jest jakiś konkretniejszy!

Myślę, że w najbliższym ligowym spotkaniu warto znowu powtórzyć wyjściową trójkę z przodu tak żeby Holender przy dobrej formie strzeleckiej Diaza nie musiał siedzieć na ławce.

Cody Gakpo on Instagram:

“James 4:6

God opposes the proud, but shows favor to the humble :pray:t5:.”

3 polubienia

Kiedyś pisałem, że to jest niezły gość bez żadnej cechy na najwyższym poziomie. Na tym lewym skrzydle pojazuje jednak takie elementy gry. Doceniam jego wkład w tym sezonie.

Dziś ładnie tam kręcił na lewej.

Gapcio mistrz! Lewa strona to jego królestwo :smile:

2 polubienia

Zdecydowanie jeden z jego najlepszych meczów w czerwonej koszulce.

2 polubienia

Ale on jest piękny! :heart_eyes:
Nie wiem czy to cieszynka z tego meczu (znowu nie mogłem bardzo oglądać :frowning_face: - poza domem).
Ale…
Zaj@bista ta cieszynka!
Ikoniczna jak dla mnie! Oby więcej Cody! Oby co każdy mecz! :heart:
Mam chyba swojego ulubieńca (nieoczywistego) znowu po Bobym Firmino :heart_eyes:
Agger bój się o profilowe :smiley:

3 polubienia

Po bardzo trudnej technicznie bramce z United, gdy podciął z ostrego kąta, wydawało mi się, że to będzie wielki piłkarz. W następnych miesiącach różnie bywało z jego formą, szczególnie gdy grał na środku ataku. Pamiętam, że wielu go już skreśliło. Naprawdę ludziom bardzo łatwo przychodzi pisanie nie tylko mocnej krytyki, ale obrzydliwych obelg.
Nie wiem ile potrwa jego dobra forma, czy strzeli dla nas 150 bramek, czy 5, ale jego przypadek pokazuje, że forumowi eksperci za łatwo skreślają naszych piłkarzy.
Sam mam problem z Nunezem. Bywało już, że grał lepiej. Ostatnio nie potrafi przyjąć piłki, ani podać dokładnie na 4 metry. Naprawdę ciężko w niego wierzyć. On chyba nadaje się tylko do szybkich ataków. Piłka musi trafić mu prosto pod nogi, musi mieć trochę przestrzeni, żeby się rozpędzić i jak nie zdąży się za dużo zastanowić, to jest szansa, że odda groźny strzał. Do innych typów akcji z bólem serca, ale nie widzę go.

2 polubienia

Cody Gakpo vs Leicester:

• Goals - 1
• Assists - 1
• Accurate Passes - 22/24
• Chances Created - 2
• Successful Dribbles - 2/2
• Accurate Long Balls - 1/1
• Tackles Won - 2/2
• Recoveries - 3
• Ground Duels Won - 7/9

:clap:

10 polubień

Gakpo a Nunez - tu jest spora różnica.
Darwin sporo pracuje, stara się… i w sumie niewiele więcej, brak goli, brak asyst, błędy w rozprowadzaniu ataków itd.
Cody - liczby w porównaniu z Mo na kolana nie rzucają, ale w miarę regularnie je dowozi i to w ważnychmomentach, sporo kreuje, sporo wygrywa pojedynków 1 na 1, dobrze rozprowadza piłkę w fazie ofensywnej.
Dla mnie po Salahu najbardziej istotny piłkarz w ofensywie, przed Jotą i Diazem.

6 polubień

To cieszyńska chyba z meczu pucharowego z Brighton . Wtedy zasądził widły

Moim zdaniem Cody potrzebował czasu na aklimatyzację. Dodatkowo klopp źle ocenił jego wszechstronność. Widać że jego miejsce na boisku to lewe skrzydło. W porównaniu do Darwina nie jest on upośledzony techniczne i ma chyba najlepsze wykończenie w drużynie. Darwin jest surowy technicznie jak tatar.

1 polubienie

Odżyli Holendrzy pod wodzą Slota, może mu załatwić jakiegoś asystenta z Urugwaju?! :thinking:

3 polubienia

Gakpo jest kozak w tym sezonie, zejście na prawą i wrzutka na długi słupek to się robi jego znak firmowy. Strzał oczywiście też niczego sobie :wink:

taki drugi robben tylko z lewej

Gakpo gra świetnie w tym sezonie, ale daleko mu do klasy Arjena to był chłopak na poziomie Mo. Tylko zdrowie na poziomie keity :joy::joy:

Gakpo niech rozwija sie po swojemu. Szkoda tylko ze Diaz w jego miejsce bedzie zazwyczaj gral bo duzo bardziej wole Holendra

Póki co Gakpo wygrywa rywalizację, a Diaz musi się zadowolić 9.

Można ich pogodzić. Gakpo na skrzydle, Diaz na szpicy i wszyscy zadowoleni. W przypadku spadku formy któregoś wskakuje Jota, który też potrafi grać i tu i tu. Wydaje mi się sytuacja win to win.

7 polubień

To jest twardziel. Chłop chciał go sfaulować i uszkodził sobie kolano.