Cody Gakpo

Boss powinien spróbować go na 9. On i Jota to piłkarze najbliżsi charakterystyce Firmino. Diogo nie dowozi, więc może takie rozwiązanie? W zeszłym sezonie na 9 rozegrał 27 meczy i strzelił 12 bramek.

Na 9 już go Klopp wielokrotnie próbował i właśnie tak sobie wyglądał tam Gapcio. Wczoraj też miałem wrażenie, że dopóki gra szeroko to robi różnicę, a jak tylko schodził do środka to zwykle jego zagrania były nieudane.
W każdym razie chyba najlepsze wrażenie zrobił wczoraj z naszych atakujących i mógł się podobać. Nie zgodzę się z tym, że jest wolny, bo jak się rozpędzał z piłką to mijał rywali kilkukrotnie.

Cody często ścina do środka na strzał z prawej nogi i jego uderzenia są naprawdę niezłe, grając na ‘9’ ta jego zaleta znika. Poza tym gdy on rozgrywa dobre mecze to właśnie na lewym skrzydle, tak grał na Euro ze świetnym efektem.
Poza tym rzucanie go po różnych pozycjach (LN/9/cofnięty napastnik) Cody’emu nie służy.

3 polubienia

Ktoś mi wytlumaczy czemu Gakpo nie gra i w ogole dostaje mało szans ? Wiem że Diaz jest w gazie i robi niesamowite liczby, ale dla mnie Gakpo jest jeszcze lepszy. Najleiej by było upchnąć ich dwoch bo są to najlepsi ofensywni gracze moim zdaniem w tym sezonie. Gakpo moze na środku ataku ? Cody jak dostaje szanse to wymiata. Cofa sie po piłkę gdy sie nie klei, bierze sprawy w swoje ręce. Potrafi zrobić przewagę z przodu, z dużą łatwością przedryblować i dobrze uderzyć. Na mistrzostwach europy złapał formę, dużo pewności siebie i strasznie szkoda że nie jest ona wyjorzystywana na boisku. Mam nadzieje że Slot wie co robi i trzyma go może na październikowy zapieprz ?

1 polubienie

Albo za słabego Szoboszlaia

Z prostego powodu. Cody dostał mnóstwo szans na ataku i na 10 i wyglądał słabo. To był tylko wymyśl kloppa że uda mu się holendra zaadaptować bo ma kilka fajnych cech na te pozycje (siła, wzrost, technika strzału). Niestety Cody sam mówił że się źle tam czyje i widać to było na boisku. Ma pecha bo Diaz na początku sezonu ma kapitalna formę. Dzis też wolałbym codiego, ale piłka nożna nie polega na ustawianiu 11 najlepszych piłkarzy, ale na ustawieniu najlepszej drużyny.
Patrząc np na real powinniście zobaczyć co dzieje się jak ustawić się w ataku 3 LN

4 polubienia

Zgoda z tym tylko u Klopa to on był cieniem tego co prezentuje na ten moment. W takiej formie jak teraz chciałbym go zobaczyć w meczu o punkty w środku ataku nawet i się przekonać czy wygląda gorzej od Joty czy Nuneza.

Tylko na ten moment nunez i jota też nie grają fatalnie więc ta kolejka jest wszędzie. Ogólnie trzeba zaznaczyć że nasz start (8w 1l) jest wyśmienity i e takich momentach rotuje się mniej. Jest to też początek sezonu i zawodnicy mają naładowane baterie. Ja jestem spokojny Cody od mistrzostw jest w wybornej formie i da nam jeszcze sporo radości.

Cisza o chłopaku, a dla mnie jedno z większych rozczarowań tego sezonu. Bez bramki w Premier League i LM. Dzisiaj była idealna szansa na zmianę tego stanu rzeczy, ale jej nie wykorzystał.

Nie rozumiem, czemu nie potrafi przełożyć formy reprezentacyjnej na klubową.

Liczb rzeczywiście brakuje, ale według mnie jeżeli chodzi o samą grę to póki co w tym sezonie jest naprawdę niezły.

12 polubień

Nikt po nim nie jeździ bo od tego jest na tym forum Darwin Nunez :grinning:
Ma 2 bramki i 2 asysty we wszystkich rozgrywkach więc jakieś liczby dostarcza i jego gra nie wygląda źle, dzisiaj zabrakło trochę szczęścia bo ta interwencja bramkarza była bardzo instynktowna.

@Bocian Prawie na pewno na armatki wyjdzie Diaz, widać to było po tym że dzisiaj był oszczędzany razem z Salahem.
Gakpo na pewno stać na więcej i mam nadzieję że pokaże to kiedy będzie najbardziej potrzebny.

Nie zgodzę się. Podejmuje złe decyzje, a skuteczność jest nam bardzo potrzebna w kontekście zamykania spotkań. Jeśli Gakpo tego nie poprawi, to wkrótce się to zemści na drużynie, albo po prostu wejdzie za niego Diaz (w sumie nie zdziwię się, jak to Kolumbijczyk wystąpi od pierwszej minuty z Arsenalem i mam nadzieję, że tak będzie).

Tez nie rozumiem dlaczego pierwszy plac ma obecnie Gakpo. Diaz złapał formę życia na początku sezonu po czym w nagrode usiadł na ławie.

Może nie jest w 100% gotowy i Slot nie chciał ryzykować. Jego wejścia po przerwie reprezentacyjnej nie były najlepsze.
Zobaczymy, czy wyjdzie na Arsenal. W każdym razie Gakpo i tak moim zdaniem gra nieźle w tym sezonie, aczkolwiek wczoraj rzeczywiście nie imponował. Poza tą patelnią, to jeszcze miał parę nieudanych zagrań.

Arne rotuje ale tak dyskretnie moim zdaniem,ze troche ciezko to zauwazyc.
Luisa ewidentnie po tych poludniowoamerykanskich wojazach oszczedza bo wie,ze bedzie mu mega potrzebny przeciwko Arsenalowi.
Dlatego zeszli tez Mo czy Trent.

A Gapcio :smiley: robi swoje choc moglby poprawic wykonczenie ale tez nie ma co sie do tego specjalnie przyczepiac wedlug mnie.

2 polubienia

Moim zdaniem Arne wie że najłatwiej o uraz na bokach. Zauważcie że zarówno i bocnzi obrońcy i skrzydłowi to najczęściej zmienianie i rotowanie zawodnicy. To całkiem logiczne biorąc pod uwagę ilość sprintów i pojedynków 1na1.
To dlaczego Diaz nie grał jest moim zdaniem dość oczywiste. Podróż z Kolumbii jest naprawdę wyczerpująca, inna strefa czasowa i długi lot naprawdę utrudniają regenerację. Jeśli gakpo w tym sezonie prezentuje się całkiem dobrze to slot woli dać diazowi odpocząć aby na Arsenal wszedł z buta, niż ryzykować jego przemęczenie/uraz kiedy na ławce jest dobry zmiennik.

Naprawdę w tym sezonie ciężko się do Cody’ ego przyczepić. Zasuwa aż miło, bramki i asysty notuje, wygrywa dryblingi. Nie widać wql tego marazmu który czasami miewał za JK. Super rywalizacja i mam nadzieję że da nam to powera na tej pozycji na cały sezon.

11 polubień

i ostatnio Szobo.

przypominam, że z Arsenalem gramy w wikend, po drugie narzekanie na brak rotacji, a tam gdzie akurat mamy możliwosc i jest - to jest narzekanie, że Slot rotuje :smiley:

4 polubienia

Podoba mi się, że jest rywalizacja, a jeszcze bardziej że Slot potrafi ściągnąć Salaha. Ciekawe na kogo postawi z Arsenalem, osobiście stawiam, że wyjdzie Diaz.

1 polubienie

Chlop dopiero co wrocil z ciezkiego wypadu na kadre, wczesniej gral wszystko, a w weekend gramy z Arsenalem. Czego tu nie rozumiec?

3 polubienia

Diaz po świetnym początku sezonu zdecydowanie obniżyły loty. Gakpo miał równie dobry start, teraz też radzi sobie gorzej, ale i tak jest lepszym wyborem, niż Lucho, który znowu zaczął się kopać po czole.