Cody podpisał nowy kontrakt.
A wiadomo do kiedy ten kontrakt? Bo coś nie mogę znaleźć tej informacji w newsie na głównej
Pewnie napisze coś oczywistego, ale Cody jest strasznie jednowymiarowym piłkarzem. Gra to samo w klubie i reprezentacji. Przyjęcie, zejście do środka i … tyle. Czasem wyjdzie strzał. Jeśli tak będzie grał u nas to Eti spokojnie zajmie jego miejsce.
Gakpo jest idealnym piłkarzem na wchodzenia z ławki.
Ekitike to nie skrzydłowy, Gakpo spokojnie będzie pierwszym wyborem Slota. Francuz będzie zmiennikiem Isaka jak i Gakpo.
I najlepsze że zazwyczaj i tak działa.
Raczej Będzie grał na 2 napastników Slot. A jak na lewą kogoś wysłać to prędzej Wirtz.
A jak może grać na 2 napastnikow jak mamy w kadrze słownie dwóch napastników. I właśnie wydaliśmy 116m na topowa 10? Rozumiem że w ustawieniu z dwoma 10. To w takim bądź razie jak sobie wyobrażasz że nasz najlepszy ofensywny gracz który jest skrzydłowym be na 10? I drugi skrzydłowy też grający skrajnie przy linii z którym podpisaliśmy kontrakt również bd na 10?
A tak dla odmiany to nasz największy diamencik w i 21 również jest skrzydłowym.
Oczywiście znajdą się 2-4 mecze w których tak zagramy bo slot to taktyczny geniusz i będzie zmieniał schematy aby rywalowi było ciężej.
Po prostu my kibice musimy zaakceptować że skończyly się czasy żelaznej 11 a teraz slot ma taką pakę że gakpo,ekitike, isak, salah będą się ze sobą wymieniać na poszczególne mecze i rywalizować.
Coś jak Robben tylko inna strona boiska
Chyba zartujesz jezeli chodzi o Mo.Egipski Krol z nikim nie bedzie sie wymienial ![]()
Jak już wszyscy będą w optymalnej dyspozycji to pewnie wyjsciowy skład w ofensywie będzie taki:
Wirtz
Salah-Isak-Gakpo
Ekitike jako zmiennik Isaka i ewentualnie Gakpo, w razie potrzeby pewnie zdarzy się ze zagrają razem z Isakiem.
Ale nie po to Cody dostał nowy kontrakt żeby miał z założenia grzać ławę. Isak z Ekitike załatwiają nam pozycję nr 9 i przy okazji dają dosatkowe opcje ustawienia.
A ja sądzę , że Ekitike posadzi Gakpo na ławce i będzie on pierwszym wyborem z Isakiem, a w trakcie meczu będą się wymieniali pozycją.
To oczywiście w dalszej przyszłości.
O taki kłopot bogactwa nic nie robiłem. Pamiętajmy że na tle kolegów mimo super wejście to Hugo dopiero zaczyna swoją przygodę w premier league i pierwszy sezon może przynieść kilka zaskoczeń.
Slot to nie Brendan czy większość Kloppa - nie gra jedną taktyką wszystkich/większości meczów. Jest elastyczny i dopasuje skład do przeciwnika/ilości absencji. W jednym meczy zagra Francuz, w innym Holender - proste. Jedno jest pewne - meczy oraz minut nie zabraknie i nie sadzałbym ot tak kogoś na ławce bo przyszedł ktoś inny.
Dawno żaden z naszych zawodników nie irytował mnie tak jak Cody w tym sezonie. Mową ciała przypomina mi Trenta z zeszłego sezonu. Dobrze by też było, gdyby ktoś mu w końcu powiedział, że gra w jednej drużynie z Kerkezem, bo choć Milos w formie jeszcze nie jest, to wielokrotnie obiegał i pokazywał się Holendrowi do gry. Ale Cody ślepy, woli bez sensu strzelać w obrońcę…
Gdy Isak dojdzie do formy, Cody powinien trafić na ławkę, a Hugo na lewą. Osobiście, w tym momencie, to bym wolał Chiesę lub Rio od Cody’ego grającego w ten sposób…
Z Gakpo jest ten problem, że on jest mocno jednowymiarowy jako piłkarz, większość jego “akcji” to zejścia do środka ze skrzydła i próba strzału, nawet było widać, że obrońcy Burnley byli na to przygotowani (i podejrzewam, że całe PL jest na to przygotowane) o ile te strzały trafia to jest git, ale wczoraj on praktycznie nic tym do gry nie wnosił.
Diaz piłkarsko dawał dużo więcej, bo jednak gama jego zagrań była dużo szersza aniżeli naszego holenderskiego skrzydłowego.
Rio też ma w sobie dynamikę i potrafi sprawnie minąć obrońcę nie dość, że efektownie to i efektywnie, a Gakpo jak ma rozregulowany celownik to stwarza zerowe zagrożenie.
tylko Rio rozegrał 20 minut w lidze, a Gakpo zahacza już chyba o 100 spotkań. Więc jaką masz próbe, chłopaka co wszedł na końcówki i może był razem 10 razy przy piłce do gościa, co gra u nas regularnie od 3 lat ![]()
Dla mnie gakpo jest wyje***, dobrze że jest rio, ale trzeba klasowych bocznych napastników za starego Salaha i średniego hakpo. Kurde niby tyle transferów było, a ciągle coś trzeba nowego
Jak wszyscy zaczynają wrzucać wyższy bieg, to niestety widać, że Cody zaczyna odstawać. Przegapia mnóstwo ciut kreatywniejszych zagrań. Głowa w dół i jazda.
Często irytuje mnie Gakpo. Zle wybory podejmuje i ciagle leb w dół