Już w sobotę finał Copa Libertadores w którym zmierzy się Boca Juniors z Argentyny i brazylijskie Fluminense FC, a w tej drużynie potencjalny cel Liverpoolu - André. Dla brazylijskiej drużyny będzie to drugi finał w tym pucharze(ostatni w 2008), a dla ich rywali z Buenos Aires będzie to już dwunasty finał w tych rozgrywkach, którego puchar podnieśli sześć razy.
Początek transmisji na Polsat Sport News o 20:50, a pierwszy gwizdek 10 minut później.
Pijany komentator pamiętnego odcinka magazynu Eurogol cały czas w formie, najpierw wypycha Andre do Benfici/Porto, a teraz anuluje prawidłową bramkę Flu, mistrz
BTW Andre trzeba brać, chłop w odbiorze jest kapitalny, a do tego potrafi posłać świetną prostopadłą piłkę, to jest x factor, którego potrzebujemy w tym sezonie!
Patrzyłem tylko urywkami przez cały finał i mi się bardzo podobał John Kennedy nie tylko ze względu na bramkę. Ogólnie fajnie się mecz oglądało i podobał mi się ten “brazylijski” czy tam południowoamerykański “flow”, czyli dużo dryblingów ciekawych i takich finezyjnych prób gry, przy tartacznej pomocy którą mieliśmy przez ostatnie lata od razu to się rzuca w oczy.
Co do sędziowania to się zgodzę z przedmówcami, sędzia nie ogarniał co się dzieje…
A i ja oglądałem na strimie po francusku to nie wiem co tam “polacy” odwalali na komentatorce
Kompilacja zagrań Andre z wczorajszego meczu. Chłop będzie lepiej sobie radził niż Mac na 6, a jednocześnie zaoferuje to co Alexis - grę do przodu. Czekamy.
Średnia wieku Fluminense w tym meczu wyniosła bagatela…32.2 yrs, co było widać wyraźnie po intensywności.
Widzę że niektórzy już “kupili” Andre do naszego klubu i widzą w nim zbawcę na pozycji “6”
Ewentualny przeskok na ligę angielską może być sporym szokiem i oby był jak Gilberto Silva a nie jak Kléberson który swego czasu z wielka pompa przenosił się z Athletico Paranaense na Old Trafford i jaki był finał to większość starszych kibiców doskonale pamięta
Nie nastawiajcie się na tego Andre, bo było kilka newsów o tym że go chcemy ale zero konkretów. A to że go chcieliśmy w lecie, nie znaczy ze po niego wrócimy. Kupiliśmy 4 pomocników, więc Klopp może zmienić zdanie, aczkolwiek ja bym chętnie Brazylijczyka sprowadził. Jest młody, w Brazylii już chyba więcej nie osiągnie, w reprezentacji zadebiutował - myślę że kwota nie powinna być też jakaś wygórowana więc moim zdnaiem nie mamy nic do stracenia. Taki Andre + Inacio to byłoby marzenie, Klopp powinien kogoś sprowadzić - w styczniu nam się udaje kupować graczy którzy są realnym wzmocnieniem, a jak mamy grać na wszystkich frontach o wygraną to kadra musi być szeroka.