Dominik Szoboszlai

I tak dużo lepszy niż Jones i Elliott. Niestety brakuje 10, która da większe liczby z przodu.

Szobo był dziś jednym z najlepszych. Właściwie cały czas stwarzając zagrożenie. Najsłabszy był salah któremu cały zespół stwarzał okazję które koncertowo marnował nie pracując wql w obronie. Drugi najsłabszy to Diaz który zanotował anonimowy występ.

4 polubienia

Szobo do bycia top pomocnikiem brakuje tylko decyzyjności. Chłop gra ze sztangą przyspawaną do swoich jaj. Kiedy trzeba strzelić - na siłę szuka podania. Kiedy można podać szybką piłkę - asekuracyjnie. W tej całej zabawie gość jest zawsze tam gdzie powinien, ale niech mu Slot rzuci w końcu piłkę i powie “masz Dominik, strzelaj”.

5 polubień

Salah fatalny, ale Diaz po tragiczniej pierwszej połowie w drugiej to co grał to w ogole był niewidoczny. Ciężko coś zepsuc jak nie ma Cię w meczu. Salahowi to wyjęli 2 bramki - wiem, że to słabe usprawiedliwienie, ale Diaz to nawet kontre zawalil tak, że nawet nie można było powiedzieć, że niedokładnie podał.

jak dzis Szobo był najsłabszy to jak zagrał Alexis? Komentatorzy też pewnie się nie znają - chociaż tutaj to akurat czasem tak jest :smiley:

2 polubienia

Pięknie to Szobo uderzył, takich strzałów wlasnie mi brakuje, bardziej technicznych, przy ziemi. Często nasi walą na siłę z prostego podbicia, celując pod poprzeczkę leci wysoko w trybuny albo składają się do tych strzałow zza pola karnego tak długo, że i tak są blokowane.

3 polubienia

On się nauczy kiedyś strzelać w takich sytuacjach jak miał dzisiaj w pierwszej połowie (przed 0:1)?
Wali z całej siły w bramkarza jak jakiś amator, a kosztował 70 mln…

W takiej sytuacji po prostu musi jebnąć po długim :grin:

Rozumiem że jak by kosztował 8 to nie musiałby nic robić? Xd.

Słaba połówka Węgra. Obok trenta. Strasznie dziwne problemy w prostych sytuacjach. Pod koniec było lepiej

To nie jest jego mecz. Oby Slot go naprostował w połowie.

Aż tak źle nie było raczej solidnie i tyle. Powinien wejść wcześniej Elliott za Niego, a nawet nie podniósł się z ławki. Powinno być więcej rotacji i przeprowadzanych wcześniej, a tu jedna zmianka dzisiaj niewykorzystana.

1 polubienie

Kilka razy zgarniał piłkę przeciwnikom a gdyby nie on mogłobyć nieciekawie. Nie jest typową 10tka za napastnikiem, nie ma tu takiej roli, bardziej taki Wijnaldum biegający po całym boisku. Rozumiem frustracje, rok temu wielu pisało, że może być zmiennikiem Salaha
:joy:

@psk100 Ja się odniosłem tylko do tego jednego strzału podczas pierwszej połowy gdzie mógł to wykończyć zdecydowanie lepiej. Nie odnosiłem się do gry ogólnie.
Nie mam mu złego tego, że nie strzelił gola, tylko sposób w jaki to próbował wykończyć, tak jak pisałem jak amator jakiś.
Co do tego, że mógł być zmieniony pod koniec meczu to sam o tym właśnie myślałem, że mógłby go zastąpić Elliott. Dominik miał już wybiegane trochę w nogach w tym meczu, do tego poturbowany pod koniec meczu przez rywali kilkukrotnie i aż się prosiło w moim odczuciu żeby go Slot zmienił. A jeśli chodzi o mecz to się zgodzę, źle nie było ale jakoś trochę niesmak mam, że mogło być zdecydowanie lepiej bo go na to stać.
Choćby to wykończenie pod bramką bo to nie pierwszy raz w tym sezonie gdzie tak ciulowo strzela. To element nad którym powinien Szobo popracować wg mnie :wink:

1 polubienie

Przechwycił kluczową piłkę, poszła kontra i 2 do 0, w obronie zawsze bezcenny, ale po co on robi te kółeczka???..;))

Szobo to pasjonat…łyżwiarstwa figurowego :rofl: co dzisiaj wielokrotnie udowodnił.

1 polubienie

Po tym jak się potknął o piłkę, Bournemouth wyprowadziło kontrę i strzeliło nieuznanego później gola. Pod koniec meczu Virgil wyprowadził świetną akcję i Dominik miał idealną pod niego sytuację do strzału sprzed pola karnego, to też się zakręcił i chyba stracił piłkę.

W niektórych sytuacjach w ofensywie stać go na więcej, ale to przydatny zawodnik, który wykonuje dużo pracy. Wiele biega i dlatego też znajduje się w niezłych sytuacjach. Dzisiaj też był bardzo aktywny, właściwie nigdy nie przechodzi obok meczu.

Nie wiem o co chodzi z jego koordynacją ruchową. Wynika to chyba z braku decyzyjności. Za dużo pomysłów ma jednocześnie i wygląda to wręcz komicznie. Powtarza się to na przestrzeni całego sezonu. Był do zmiany ewidentnie po 60 minucie. Gdyby Macca nie był blisko drugiego żółtka pewnie by zszedł. No ale Elliott powinien dostać chociaż kwadrans. Brakuje Arne zaufania do młodego Anglika, to widać gołym okiem. Podsumowując, nierówny jest nasz Węgier strasznie.

1 polubienie

Świetnie to opisałeś. Jako zawodnik jest mega potrzebny i dzięki jego pracy nasz zespół wygląda znacznie lepiej.

Jednka jako 10 trochę zawodzi. Dopóki ma kto za niego strzelać nie ma problemu.

1 polubienie

Bournemouth bylo groźne przez caly mecz, musieliśmy grać uważnie i intensywnie w defensywie do samego końca, a Szobo sie do takiej gry znacznie bardziej nadaje od Elliotta. Nie dziwię się że Harvey dzisiaj nie wszedł na boisko.

1 polubienie

Problemem eliotta jest zbyt duża ilość przegrywanych pojedynków i straconego posiadania. Kiedy graliśmy za kloppa i mecze były jak rollercoaster to zdolności eliota pod bramką były przydatne.
W momencie kiedy staramy się w trakcie meczu mieć kontrolę i pokonywać rywali poprzez cierpliwość i zameczaniem ich bieganiem za piłką zdolności fizyczne Dominika są mega cenne

Naprawdę podoba mi się gra Węgra w ostatnich spotkaniach, może nie jest to jeszcze jego gra, którą prezentował w poprzednim klubie ale widzę progres i naprawdę trzeba go pochwalić.

5 polubień