Hugo Ekitike

fajny mecz, dzięki temu moze zbijemy troche z ceny Isaka, bo nie potrzebujemy go za wszelką cenę. Wiadomo, że ktos do ataku by sie przydał jeszcze ale moze pojdziemy po Semenyo który będzie conajmiej połowę tanszy

1 polubienie

No nie wiem czy nie potrzebujemy Isaka bo po zejściu Ekitike gra znowu siadła tak samo jak w meczu z CP. Potrzebujemy napastnika, który będzie się z Francuzem dzielił pozycją na 9. Być może Chiesa dał by ranę taką funkcję pełnić ale nie wiadomo jak do tego podejść jeżeli chodzi o jego zdrowie.

Przez asystę Hugo miałem flashbacki :smiley:

Ekitike pokazał pełen pakiet umiejętności. Wyciągnięcie obrońcy, wejście w jego strefę, spokojne wykończenie. Wygrywa pojedynki główkowe. Dobrze odnajduje się w grze kombinacyjnej. Fantastyczny na poczatku 2 połowy gdzie najpierw fenomenalnie pietka wypuszcza flo a potem świetnym ruchem w polu karnym wystawia piłkę do gakpo.

Jedyna obawa to że przed strzałem na 1 nie patrzył na bramkarza. Oczywiście strzelił gola, ale żeby mnie uspokoił ze swoim wykończeniem musi podnieść głowę.
@spawacz spojrzał jak ten stał potem bramkarz rzucił się w róg swój prawy jednak ekitike już głowy nie podniósł. Oczywiście jest to moja obserwacja tylko być może zobaczył kątem oka. Fakt jest taki że dopóki kończy to może nawet patrzeć w ziemię

3 polubienia

Spojrzał na bramkarza. I to go różni od Nuneza, bo ten huknął by na wiwat.

1 polubienie

Hugo Ekitike został pierwszym zawodnikiem Liverpoolu, który strzelił i asystował w swoim debiucie w PL od czasu … Darwina Nuneza w 2022 roku.

Nunez też strzelił w meczu o Tarczę wtedy XD.

7 polubień

Czy tylko mi ten chłopak przypomina delikatnie Fernando Torresa? :see_no_evil: Poruszanie się, blond włosy, zwodziki po prostej, wykończenie. :heart:

12 polubień

Wczoraj najlepszy na boisku, wymarzone wejście w premier league miał.

6 polubień

Miałem to samo. Z postury bliżej mu oczywiście do np Ngonga ale technika, wizja i pracowitość to zdecydowanie regen Bobbiego. Piękny debiut i oby tak dalej.

2 polubienia

Hugo wszedł do drużyny bez większego spięcia. Grał naturalnie, na luzie, strzelił na zimno pierwszego gola w nowej drużynie w meczu otwarcia. Emanuje od niego spokój i luz. Będzie na pewno dużym wzmocnieniem.

2 polubienia

Nie spodziewałem się , że najlepszym naszym nowym nabytkiem w pierwszym meczu będzie właśnie on.

Jak na takie chucherko nieźle gra plecami do bramki, stara się grać kombinacyjnie i współpraca z Wirtzem wygląda nieźle.

Udany ligowy debiut.

1 polubienie

Ekitike prezentował się wczoraj naprawdę dobrze. Przede wszystkim widać, że piłka mu nie przeszkadza i w grze kombinacyjnej odnajduje się świetnie.
Na pewno potrzebujemy drugiego napastnika. Rodzi się tylko pytanie czy jeśli Ekitike jest tak dobry jak wczoraj to potrzeba Nam rozbijać bank na Isaka. Dwóch raczej w składzie nie zmieścimy. Może lepszą opcją byłoby kupić rezerwowego napastnika albo uniwersalnego skrzydłowego. A pozostałe pieniądze dołożyć na obrońcę albo defensywnie usposobionego pomocnika.

7 polubień

Na pewno potrzebujemy jeszcze zawodnika, albo dwóch do przodu, nie mamy żadnej 9 poza Ekitike, pytanie właśnie czy potrzebujemy Isaka, czy może kogoś młodszego do wywierania presji na Hugo.

Byłem przekonany, że to będzie kozak, bo wiele razy widziałem go w meczach Eintrachtu.
Teraz po prostu musi tak dalej grać i robić swoje.

2 polubienia

Ja miałem czutkę :wink: chłop będzie ładował bramki, aż miło. Zobaczycie.

2 polubienia

Ja wiedziałem, że tak będzie i uważam, że żadnych Isaków przepłaconych i szklanych nie należy kupować, tylko rzucić na stół kasę na Balebę i lewoskrzydłowego.

2 polubienia

Od Ekitike bije aura pewności siebie i takiej bezczelności, która pozwala na wiele nieszablonowych decyzji. W połączeniu z dobrymi warunkami fizycznymi i dobrą techniką może dać to świetne rezultaty, jestem pozytywnie nastawiony.

3 polubienia

Najlepszy transfer tego okienka. Gdzie są hejterzy?

4 polubienia

Boje sie tylko ze im sie odwidzi z Isakiem jak Ekitike tak gra xd