Jeśli ktoś się wywyższa np. w szkole, czy w pracy, bo akurat jego zespołowi powodzi się lepiej, niż zespołowi kolegi, albo go wyśmiewa itp. to jest po prostu zwykłym zjebem XD
Oczywiście można sobie czasami zażartować, ale z umiarem. Ja raczej podchodziłem ze współczuciem jak zespół kumpla zaliczył jakąś wtopę.
Ale jak jest się śmieciem i trzeba sobie podbudować ego, to nawet to, że kopacze którym kibicujesz grają obecnie lepiej od kopaczy, którym kibicuje kolega, też można wykorzystać.
U mnie w podstawówce/gimnazjum chyba nikt mi znany nie był za Liverpoolem. Sami kibice sukcesu: Real, Manchester United, Milan. Pamiętam jak nieswojo się czuli po finale w 2005 XD
Bo są niedojrzali do normalnej dyskusji? Ciężko mi zrozumieć dlaczego ktoś miałby nie poruszac tematów związanych z futbolem, bo jego ulubiony klub ma gorszy okres, czy wręcz jest w zapaści. To raczej świadczy o braku dojrzałości, o średnim zainteresowaniu piłką nożną lub o wykorzystaniu futbolu instrumentalnie do podbicia własnego ego, jesli są gotowi do rozmów na ten temat tylko gdy ich ulubiony zespół jest “na fali“
No i po co wrzucasz? Żeby jeszcze bardziej człowieka dobić? Wyobrażasz sobie Slota w takim wydaniu? Kurde, co za downgrade. Jeden z większych w historii ludzkości.