Kiedyś był taki system, że najpierw szło kilka ostrzeżeń (jezu ale jestem pijany 3 razy poprawiałem to słowo xD). Sam dostałem z parę od @Zalewsky jeśli dobrze pamiętam (pozdrawiam) ale nigdy nie dostałem bo się poprawiałem
@CzerwonyBartek
A teraz nie ma ostrzeżeń? Ja też dostałem jedno dawno temu, chyba jeszcze na poprzednim forum jak tam głowa po wczoraj? xd
Obecnie również tak jest.
Przyjęliśmy z @Clashman mniej więcej podobny system, w którym przed jakimikolwiek działaniami z reguły jest kontakt/ostrzeżenie.
Prosiłem tylko raz i to dawno temu. Moje stanowisko w sprawie banowania jest teraz takie jak wyżej. Dopóki nie będzie blokowania IP to całe przedsięwzięcie nie ma sensu. To tak jakbyś zamykał ludzi w więzieniu w którym jest dziura w ścianie
I cyk ban od josifa do końca majówki. Powód: Alkohol
xD
W czasach powszechnie stosowanych VPN’ow ban po IP też nic nie da.
A znośnie Powiedziałbym, że bardziej mnie nogi bolą
@AquerdationLFC a nie wiem. Może faktycznie zdarzyło mi się już na nowym forum ostrzeżenie chyba tak faktycznie. Czyli odrazu idzie tylko za grubsze przewinienie.
Niemniej starych kont (chociaż teraz wsyszcy mamy maks od 2021 po migracji) bym długo się wzbraniał banować permanentnie. A pare takich przypadków chyba było ale możliwe że przy poprzedniej moderacji
Zwłaszcza, że można wyłączyć wifi oraz włączyć dane i w ten sposób zmienić ip bez vpn.
Nikt ze starych użytkowników nie dostał bana permanentnego- poza Radbugiem od Przemka na pół roku oraz Josifa teraz na 3 miesiące.
Naprawdę tych mutów czy banów praktycznie nie dajemy - chyba, że jakiś prymitywny trolling albo multikonto.
Nie znam się na tym, ale nie łatwiej zablokować konkretnego użytkownika (login) i po sprawie. Po co bawić się w blokowanie IP?
Pomysł z czasowo ograniczonym w postowaniu kontem np. 72h od rejestracji rozwiązałby 99% przypadków trollkont. Wytrzymają dzień, może dwa. Trzech już nie.
A niektórzy już ogłosili, że nasze są najgorsze. To jakieś okolicznościowe, jakaś akcja charytatywna?
Żeby nam Adidas nie odwalił czegoś za rok
To jakiś żart? Albo jakaś akcja charytatywna Juventusu?
Przecież w czymś takim nie da się wyjść na boisko.
To nie akcja charytatywna, tylko współpraca z Inbetweeners. I jest to koszulka specjalna, nie będą w niej występować co tydzień.
Tak wygląda normalna edycja:
Jest to strój wyjazdowy.
Ale będą jaja, jak Bayern wygra LM