Humor

Chłop wygrał z Liverpoolem jak by nie było, dlaczego ma się nie cieszyć? Dla nich to sukces życiowy, a to że zagrali rezerwami? Kto za kilka lat będzie to pamiętał. Dajcie się ludziom cieszyć jak chcą, dla nich to jest sufit, dla nas to jest jakaś podłoga, ale piwnicy.

6 polubień

Gdybym miał się czepiać odbijając piłeczkę to bym powiedział, że dla NAS to są gwiazdy a nie podłoga. Ani ja ani ty raczej nie pokonamy nigdy na boisku rezerw Liverpoolu :sweat_smile:

Słuchaj, na pewno tak będzie. Już go widzę oczami wyobraźni w tych wszystkich pytaniach na śniadanie i jego motywacyjne tyrady. A pewnie też się znajdzie jakaś ewentualność na puszczenie oczka do Wieniawy (zresztą z tego chłop jest bardziej znany imo niż z samej kariery sportowej) xDDD

2 polubienia

No ja zawsze piszę “nas” jako klub. Także no masz rację. Żeby nie było

1 polubienie

A widzicie rywale widzą sędziowanie inaczej :joy::joy:

Dowód na to, że piłka nożna nie jest dla każdego, tak samo jak nie powinna być dla każdego wolność słowa. Współczucie tylko dla tego chorego człowieka.

Przyznać się, który to z was xD

1 polubienie

19 polubień

Najlepszy piłkarz świata według co niektórych :wink:

6 polubień

Everton zaktualizował swoją gablotę

11 polubień

4 polubienia

ogólnie to jedna z najbardziej utytułowanych drużyn w kraju

Dawne dzieje.

Cudownie jak widać byli zarządzani skoro są gdzie są obecnie

Nawet Preston ma ze dwa mistrzostwa :grinning:
Everton od 40 lat wygrał tylko puchar Anglii, strasznie się ten klub posypał od lat 80, gdzie byli naprawdę mocną siłą w Anglii.

W latach 80 tych jak wygrali PZP to tragedia na Heysel mocno ich trafiła rykoszetem jak UEFA kluby z Anglii zawiesiła w pucharach. Raz że nie zagrali meczu o Superpuchar Europy a dwa jako mistrz Anglii 1985 nie zagrali w PE w którym byliby jednym z faworytów obok Juve Barcelony Bayernu Anderlechtu Aberdeen. Odnośnie zarządzania to w latach 2000 nie było tragedii w 2006 jako 4 ekipa PL grali w eliminacjach do LM ale odpadli w 4 rundzie bodaj i przez lata obok Tottenhamu Aston Villi to była drużyna 5-8 ale wtedy nie było MC. Co mają powiedzieć kibice Blackburn Nottingham Leeds? Newcastle też kilka razy zaliczyło spadek i bili się o awans podobnie Aston Villa więc somsiadów nie dotknęła znów jakaś tragedia.

7 polubień

I Pippen dołączyłeś do grona pariasów (witam serdecznie :blush:) bo napisałeś coś pozytywnego o Evertonie.
Wstydź się! :wink:

1 polubienie

Wiesz jak ja chodziłem do szkoły podstawowej to akurat miałem w klasie 2-3 kibiców Evertonu takich bardziej gazetowych bo gdzież ich mecze wówczas oglądać! Ale różnica między kibicami Somsiadów a Myszatymi czy Kapiszonami jest taka że jak były wydarzenia na Heysel czy Hillsborough to w mieście i sam klub i ich kibice potrafili zakopać animozje międzyklubowe międzykibicowskie i potrafili się wspierać i szanować a MU ostatnio jakiś baran został zatrzymana z koszulką 98 ofiary itp, podobne okrzyki z trybun to słabe jest … Poza tym szkoda że wielu na forum na mecz z Somsiadami jakieś białej gorączki dostaje pomyśl jak np Arsenal gra tych derbów kilka w sezonie dla nich to Tottki Chelsea WHU ale jak przeciwko nim gra nawet Fulham Norwich to też potrafią zajść za skórę. Nie sztuką jest wyjść przeciętnym składem i grać otwartą piłkę z nami i dostać oklep 5-0 sztuką jest zagrać tak by coś ugrać i za to cenię też i Moyesa a to co się wydarzyło w ostatnim meczu to głównie sprawka sędziego bo totalnie nie zapanował nad meczem, inna sprawa że my powinniśmy ten mecz zamknąć wcześniej bo i po bramce Salaha to z Toffików jakby zeszło powietrze do tej sytuacji jak się ich piłkarze zderzyli i zagrali na aferę i im siadło. Zresztą dzisiaj też modły były pod koniec meczu.

Niesamowita wiedza. Pod wrażeniem jestem

@Pippen

Królu złoty :blush: ja to tutaj wielokrotnie tłumaczyłem ale do niektórych po prostu nie dociera bo Pickford załatwił (przykład) Virgila i wszystko inne się nie liczy.
Fajnie, że widzisz to podobnie jak ja :+1: