Informacje ze świata piłki nożnej

No wiekszosc ja obserwuje bo ma fajną dupe. Którą zresztą regularnie prezentuje w mediach społecznościowych bo wie, że to jej zaleta, na której może zarabiać. W przeciwieństwie do piłki nożnej.

A to, że ich gadanie “coś daje” to wiadomo - daje im rozgłos, a rozgłos pozwala znaleźć więcej odbiorców na epatowanie dupą, tym samym zarabia więcej. I ja nie mam z tym żadnego problemu w zasadzie - faceci takich nie mają więc na nich nie zarabiają (chociaż może gdyby tak zorganizować jakiś ruch równości na onlyfans/instagram żeby wspomóc chłopaków, którzy robią dokładnie to samo, a nie dostają takiego samego hajsu?).

Natomiast mam problem z szerzeniem niepoprawnych lub fałszywych informacji i tylko to mi przeszkadza. Bo później losowe dziewczyny, które akurat nie będą mieć fajnej dupy i zdolności biznesowych Lehmann serio będą myśleć, że dostają mniej kasy za robienie dokładnie tego samego bo zły patriarchat. To jest bardzo szkodliwe i raczej należy to zwalczać i prostować. A, ze daje im to rozgłos? Nie da sie tego powstrzymac, maksymalnie co mozna zrobic to starac sie merytorycznie zwalczac te bzdety.

4 polubienia

@Aldor, @Lapaino, @Kajojojek13

Odniosę się do Was grupowo. Nigdzie nie napisałem nic o kasie dla zawodniczek. Kasa jest odzwierciedleniem twardego kapitalizmu i z tym nie zamierzam walczyć, bo przegram :wink: Chodziło mi o to, żeby nie porównywać tych sportów. Piłka nożna meżczyzn i kobiet zawsze będzie wyglądać inaczej. Tak jak tenis, czy siatkówka. Dlatego sugerowałem by ich nie porównywać. Sam jej nie oglądam. Kiedyś myślałem, że z powodu jakości tych meczów (ale zdałem sobie sprawę, że przecież nie oglądałem żadnego). Teraz mam zdecydowanie mniej czasu, ale myślę by dać im szansę.

Zakładam jednak, że poziom musi się trochę podnieść, ale by się podniosł potrzeba więcej kasy i szumu medialnego. Sytuacje jak ta z koszulkami reprezentacji Polski nie pomaga. A co do mediów, to nawet nie wiem kiedy te mistrzostwa się zaczynają, gdzie to można obejrzeć.

Przykład WNBA i Caitlin Clark. Liga przez lata pomijana i nieopłacalna. Jedna zawodniczka się pojawia, która robi turbo różnice i okazuje się, że jednak ludzi chcą chodzić na mecze, mimo że efektowych wsadów tam się nie uświadczy.

1 polubienie

Nie chcę wstawiać tego w wątku o Diogo, ale chcę nagłośnić ten obrzydliwy preceder. Żerowanie na śmierci grupy Warszawa REDS jest poniżej wszelkiej krytyki.

1 polubienie

W jaki sposób jest to żerowanie? Nie jestem związany z grupą Warszawa REDS ale nie rozumiem co masz na myśli. Na 1 rzut oka wydaje się, że grupa chce złożyć hołd pod ambasadą, w jaki sposób ty to interpretujesz?

1 polubienie

Post pojawił się zaraz po informacji Diogo, Cały ich ten fp jest nacechowany tym tonem. Jak by było coś normalnego obrzydliwość

Wydaje mi się, że to naprawdę ludzki odruch, ale nie jestem w temacie.
W każdym razie nie widzę w tym nic złego, wręcz przeciwnie :thinking:

6 polubień

Nadal nie rozumiem jaki masz z tym problem i co jest w tym obrzydliwego. Sytuacja delikatnie mówiąc nietypowa i pod wpływem impulsu chcą złożyć hołd piłkarzowi. Nie wiem, mają jakieś powiązania z tym pubem i na tym zarobią? Zgarnia trochę lajków oraz nowych followersów? Widziałem ten post i nie widzę w tym żadnego drugie dna.

Cóż wy macie takie zdanie ja inne, dla mnie to obrzydlistwo nie pierwszy raz z udziałem człowieka który to pisze. Rozumiem

1 polubienie

Dobrze przedstawione

2 polubienia

Robią sobie spęd do baru kibiców, żeby podnieść sprzedaż, promują własną markę. Oddanie pamięci, kwiaty, ładnie to wygląda ale ma też wymiar finansowy. Ja tego nie oceniam, ale w takim świecie żyjemy gdzie nie ma jednej prawdy.

3 polubienia

Ziaja jeżeli według ciebie to jest monetyzacja śmierci to lepiej nie sprawdzaj sociali Fabrizio Romano

2 polubienia

jaką sprzedaż? Warszawa Reds? Przecież nie są powiązani z tym pubem w żadnym aspekcie finansowym. Chcą się spotkać i pójść pod ambasadę, jakby umówili się bezpośrednio pod ambasadą to byłoby okej? W jaki sposób są powiązaniu z tym pubem oprócz tego, że chodzą na mecze?

2 polubienia

Jebnąłeś taką głupotę, że aż mi ręce opadły.

1 polubienie

Najlepiej skrytykować nic nie dodając, wiele wnosi do rozmowy taki komentarz, ręce opadają. Taka jest prawda, że co poniektórzy czerpią zyski na tragedii innych i szukają w tym własnego celu, oczywiście nie można wszystkich wrzucać do jednego wora.

Thomas Partey został oskarżony o gwałt. Dokładnie chodzi o 5 zarzutów gwałtu i jednej napaści seksualnej. Poinformowała Metropolitan Police Service.

To zupełny przypadek, że został oskarżony akurat jak skończył się sezon i przestał być formalnie zawodnikiem Arsenalu. Wielkie korporacje wcale nie wpływają na wykonujące prawo podmioty, sędziowie Premier League są obiektywni, a Manchester City zaraz zostanie ukarany za 115 zarzutów. Prawda? Prawda?

1 polubienie

the offences relating to three women reportedly took place in 2021 and 2022

serio po 3-4 latach, że niby jak to chcą udowodnic, bo ktoś powiedział? Ja nie bronię go, bo może rzeczywiscie zgwałcił, ale to chyba trzeba od razu zgłosic i udowodnic, a nie, że ktos przyjdzie po 4 latach i powie. Zmówią sie 3-4 i zgłoszą i co sąd uzna, że skoro 4 oskarżają to napewno miało to miejsce?
Chore czasy jak na moje, to jakby ktos powiedział, że mu ukradłes zegarek 5 lat temu i masz za to isc siedziec.
Jakos jak ktos nie jest znany to nie słychac, żeby go ktos po kilku latach o gwałt oskarżył.

Partey is accused of two counts of rape against one woman and three counts of rape against another.

Dobrze zrozumiałem, że jedna zgwałcił 2x a drugą 3x ? i 3 lata trwało śledztwo i teraz dopiero oskarżają? wtf. Piłkarze to za mądrzy nie są co mamy na przykładach Robinho i Alvesa, no ale w dzisiejszych czasach to strach być znanym, bo ile nieslusznych oskarżen juz było. A smród się ciągnie.

1 polubienie

Czy ty naprawdę porównałeś napaść seksualną, która może wyrządzić trwałe obrażenia emocjonalne z kradzieżą jakiegoś zegarka xD? Co do zarzutów to nie wiem czy są zasadne, ale pamiętajmy jak to bywa w Afryce z podejściem do kobiet

1 polubienie

nie, to Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem niestety.

chodzi mi o to, że wyciągane są sprawy po latach na podstawie oskarżeń słownych kilku osób a nie ma na to niestety żadnych dowodów. Słowo przeciwko słowu. I jak juz napisałem wczesniej wcale go nie bronie, tylko chodzi mi o fakt udowodnienia, że coś takiego miało miejsce. Teraz masz przykład naszych dziennikarzy z TVN turbo - jak się okażą niewinni, to te osoby co ich oskarżyły poniosą jakies konsekwencje? a za nimi to będzie sie do końca życia ciągneło. Poszukaj w necie ile znanych osób zostało bezpodstawnie oskarzonych i ich kariery się załamały.