Jeremie Frimpong

Chłop w zeszłym sezonie nie miał ani jednej kontuzji. U Nas po 60 minutach jednego meczu łapie uraz na kilka tygodni… :man_facepalming:

1 polubienie

Gomez nie trenował ostanio (po meczu z Wisienkami), więc chyba o kulach zagra.

1 polubienie

Po meczu z Bournemouth Joe Gomez przez trzy dni nie mógł trenować. A przed meczem trenował tylko dwa razy i Slot mówił, że jest gotowy na maksymalnie pół godziny. Nie jest gotowy na start. Z drugiej strony Bradley też się leczy, żadnego info o jego wznowieniu treningu nie widziałem. Dlatego potrzebujemy Guehiego, on jest bardzo dobry technicznie, dynamiczny i mógłby załatać awaryjnie dziurę na prawej obronie. A kto wyjdzie na Newcastle? Ja bym postawił na Robertsona. Raz grał po prawej stronie w reprezentacji Szkocji. Oczywiście nie jest to wymarzone rozwiązanie, ale taką mamy sytuację.

1 polubienie

Bradley dzisiaj trenuje

1 polubienie

Na Newcastle pewnie nasza etatowa zapchajdziura Jones dostanie tą robotę, a później wejdzie Bradley albo Gomez.

Robi się problem z prawą obroną a tu my liczyliśmy, że Frimpong może Salaha nam zastąpi. Chyba tak daleko nie ma co wybiegać. Niech ogarną tę prawą stronę i będzie OK.

2 polubienia

Jeden mecz sezonu za nami, a już mamy problem z obsadzeniem obrony. Koniecznie trzeba ściągnąć jeszcze jednego obrońcę, który mógłby zagrać też na bokach, ewentualnie w trójce.

3 polubienia

Dokladnie na lewą obronę mamy Kerkeza, Robertsona, Tsimikasa, Gomeza.
Na prawą Frimponga, Bradleya, Gomeza.

Przydałby się jeszcze jeden a najlepiej dwóch bocznych obrońców bo dobrego nigdy za wiele. A najlepiej w pakiecie z jakims dobrym doktorem do prawych obrońców.

5 polubień

Jones i Endo też czasami grają na prawej obronie

sie może okaże, że to nie takie głupie miec środkowych obroncow co mogą grać na bokach :smiley:
a co do naszej sytuacji, to jakie prawdopodobieństwo jest, że na dłuższą metę bedzie trzech kontuzjowanych na raz i to przez dłuższy czas.

Odsłuchaj dzisiejszą konferencje Slota :wink:

Koszmarna pierwsza połowa, odłączony od gry, a jak już miał piłkę, to co drugie podanie do przeciwnika.

Jeśli nie czuje się na siłach, żeby dzisiaj grać, to niech Bradley wejdzie na boisko, bo gramy w 10.

Ostatni tydzień wygląda tak, jakby Frimpong się z Bradleyem założył, kto potrafi gorzej zagrać.

Nasza prawa obrona wygląda tylko nieźle, jak na niej występuje Szobo.

Teoretycznie mieliśmy mieć tu największą głębię, a wygląda to fatalnie.

Frimp to wahadłowy, trudno oczekiwać od niego wybitnej gry w defensywie. Gorzej, że z przodu też niewiele daje po za szybkością. Na ten moment Szobo to nasz najlepszy prawy obrońca.

1 polubienie

Kolejny piłkarz i Wirtzie, który nie potrafi się jeszcze zgrać z zespołem. Obaj przyszli z innej ligi, na innej intensywności, a koledzy nie czują ich zagrań. Widać, że próbują swoich sztuczek, ale niestety nie w tej lidze póki co.

To problem jest większy. Poza VVD i Gravenberchem nikt nie jest nawet na stabilnej formie (no może poza Chiesa).

1 polubienie

Dodajmy że friko doznał urazu. Trochę mnie martwi brak firmy całego zespołu ale ufam Arne. Na ten moment wierzę że to część większego planu i forma jest szykowana na drugą część rozgrywek. Tak samo robił pep przez lata. Spokojny start i meta finish

Alisson i Szoboszlai są już poza klubem? Coś mnie ominęło?

Oczekiwanie, że będziemy grać jak z nut, podczas gdy niemal połowa jedenastki to nowe nabytki, to jakaś aberracja. Jesteśmy w fenomenalnej sytuacji wyjściowej, gdzie mamy 5/6 zwycięstw, pozycję lidera. Z każdym tygodniem powinniśmy być bardziej zgrani. A tutaj jakieś narzekactwo, że przepychamy mecze itd. Jak kiedyś United przepychało tak cały sezon, to nie sądzę, żeby ich fani byli finalnie niezadowoleni.

3 polubienia

U nas jest problem, ze sporo kibicow to typowi Polacy. Wieczni narzekacze. Nawet jakbysmy wygrywali wszystko 3-1, to by narzekali, ze nie mamy czystych kont.
Gramy slabo, ale licza sie wyniki. Mam nadzieje, ze jak sie zgraja to bedziemy grac z wiekszym polotem

5 polubień

Co to niby ma wnosić do dyskusji o Frimpongu?

Niech chłopak szybko wraca do zdrowia.

1 polubienie