Cześć!
To jest pierwszy utworzony przeze mnie post na nowym forum, ale myślę, że bardzo ważny i mocno liczę tutaj na Wasze wsparcie jako całej społeczności kibiców Liverpoolu. Zbierałem się z utworzeniem tego wątku od wielu miesięcy, ale z powodu braku czasu, robię to teraz, a czas ku temu jest dobry, bo przedświąteczny, a więc skłaniający do refleksji. No, ale do rzeczy…
Nie będę rozpisywał się tutaj co znaczy Jürgen Klopp dla nas i dla całego Liverpoolu, bo to banał. Chciałbym raczej zadać pytanie: co oznacza dla nas brak Jürgena Kloppa w Liverpoolu w lipcu 2024 roku? No i w tym miejscu uśmiech już niestety schodzi z twarzy. Niektórzy z Was są zwolennikami przyjścia Stevena Gerrarda, a jeszcze inni uważają, że szansę powinien otrzymać obecny w sztabie Pepijn Lijnders. Osobiście jestem przeciwnikiem obu tych opcji, ponieważ uważam, że to, czego doświadczamy od 8 października 2015 roku, wcale nie musi się skończyć. Oczywiście w pełni szanuję będącą w mocy decyzję Jürgena Kloppa, ale mam wrażenie, że kibice oraz siła naszej ogromnej międzynarodowej społeczności może tutaj zdziałać naprawdę cuda!
Dlatego wpadłem na pomysł, żeby utworzyć międzynarodową petycję z prośbą do Jürgena Kloppa o przedłużenie kontraktu i pozostanie na Anfield na długie lata. Jürgen jest człowiekiem sentymentalnym i nieraz dał po sobie poznać co znaczą dla niego kibice Liverpoolu, ich doping, a także ich bezgraniczne oddanie klubowi w chwilach, zarówno wielkich, jak i tych skrajnie trudnych. Myślę, że teraz, na nieco ponad dwa lata przed końcem kontraktu, to jest ten moment, w którym powinniśmy pokazać jak bardzo zależy nam na jego dalszej obecności w klubie. To jest pomysł, który powstaje teraz tutaj w tym wątku, natomiast mamy wystarczająco dużo czasu, żeby go umiędzynarodowić i nadać mu odpowiedniego impetu. Chciałbym, aby efektem końcowym było przekazanie tej ogromnej petycji samemu zainteresowanemu i czekanie na odzew z jego strony. Z tego też powodu, proszę i gorąco namawiam Redakcję LFC.pl ( @AirCanada ) do wsparcia inicjatywy pod kątem medialnym i organizacyjnym, a wszystkich kibiców popierających akcję do promowania jej we własnych kręgach. Proszę, również polskich kibiców Liverpoolu mieszkających poza Polską, o nadanie akcji odpowiedniego impetu w krajach, w których mieszkają. Mocno wierzę w to, że jeśli zadziałamy zdecydowanie i na ogromną skalę, to finalnie możemy być bardzo pozytywnie zaskoczeni!
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i życzę zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych oraz wszelkiej pomyślności!
P.S. Specjalnie utworzyłem dla tej sprawy osobny wątek, ponieważ uważam, że ma ona niebagatelne znaczenie dla przyszłości klubu. Niech wątek ogólny “Jürgen Klopp” pozostanie tematem o bieżącej działalności menedżera.