Klubowe Mistrzostwa Świata

Za darmo bym go tu nie chciał. Chłop ma gorsze wykończenie od Nuneza

Do poprawy, ale z piłką jest niesamowity.

Chłopcze, najlepszy skrzydłowy świata gra w Liverpoolu.

6 polubień

5 polubień

Od historii z Nunezem już nie wierzę w takie rzeczy. Jeżeli ktoś strzela koślawo w wieku 22 lat to prawdobodnie będzie strzelał koślawo w wieku 30. Dziękuję za taki szrot

Doue to jest zawodnik o którego wszyscy powinni zabiegać, nie Barcola.

1 polubienie

I przez ten bezsensowny turniej dla kasy Musiala nie będzie grał cały sezon. Brawo UEFA :clap: Szkoda Jamala strasznie bo fajny pilkarz a hamują go kontuzje

2 polubienia

A co mu UEFA do tego?

1 polubienie

https://x.com/433/status/1941560080136274349

Już wiem komu będę kibicować w plebistycie złotej piłki

Masakra, ciekawe, czy chłopak wróci do grania na najwyższych obrotach w ogóle. Takie kontuzje, raczej zostawiają ślad nie tylko fizyczny.

Jakoś nawet w PSG pod koniec sezonu częściej stawiano na Doue i Kvara, a gdzie ogólnie na świecie :sweat_smile:

Barcola bardziej mi się podoba

O nie, tylko nie Musiala :disappointed: Ogromny potencjał ma ten zawodnik. Oby wrócił przed MŚ.

Złamanie kości strzałkowej wg pierwszych doniesień. To nie koniec świata. W drugiej połowie sezonu będzie gotowy.

Ta do wesela się zagoi, jak zagra w następnym sezonie to chyba cud będzie.

@everlast
Podobna kontuzja jak Harveya, może jeśli wielkich powikłań nie ma, niewiadomo jak ścięgna itp, to realistycznie pod koniec sezonu może grać. Jednak tam raczej dużo mogła dookoła się zadziać. Dowiemy się pewnie na tygodniach.

@Czerwoniak no może w ten sposób, że w najlepszym wypadku na wiosnę pogra, przesadziłem z cudem :sweat_smile:

Kosc strzalkowa to ludziom nie jest jakos wybitnie potrzebna. Wiec nie powinno byc problemu z powrotem. Chyba ze zlamal tuz przy kostce

wolalem nie ogladac, tak tylko piszę jesli to tylko strzałkowa kość i oby tak bylo i wyzej złamana a nie przy kostce
@Loku64 ok prEz przypadek widzialem na insta. Jakos mi sie nie chce wierzyc w ten powrot za 4 miesiace i ze kostka nie jest zlamana, tak jak mowisz jak wroci na koniec sezonu to bedzie cud

Jakby było otwarte albo wieloodłamkowe. Ale wątpię żeby było aż tak, do Wasilewskiego daleko. Z przemieszczeniem 6-9 miesięcy. Bez przemieszczenia 3-4 miesiące. Pytanie czy uszkodził więzadła i staw skokowy, jeśli nie to nie będzie aż tak źle.

Oczywiście Musiala mógł odnieść taką kontuzję również na treningu czy jakimkolwiek innym meczu ale fakt jest taki, że stało się to na tym poronionym pomyśle chciwego Infantino i FIFA.
Bilans dla “skórzanych gacii” jest taki:

• wyłączony na długo z gry podstawowy, wyśmienity zawodnik
  • pieniędzy aż tyle nie zarobili bo odpadli w ćwierćfinale
  • zmęczeni gracze bez dłuższego urlopu między sezonami
  • zaburzone przygotowania do nowej kampanii

To w Monachium same roześmiane gęby pewnie :man_facepalming:t2:

Bayern też bez winy nie jest. Nie chce mi się dokładnie sprawdzać, ale Musiała chyba od kwietnia miał kontuzję i dopiero co wrócił. Zamiast dać mu czas do okresu przygotowawczego i powoli wprowadzać do gry to wrzucili go w mecz o stawkę (co by nie mówić o tych rozgrywkach to jednak stawka nieco większa niż towarzyski mecz przedsezonowy, czy sparing za zamkniętymi drzwiami). Nieszczęśliwy wypadek, zderzenie, a nie jakaś kontuzja mięśniowa, ale mimo wszystko na takiego gracza powinno się chuchać i dmuchać.

Podobno 4-5 miesiecy przerwy. Takie poszlo pierwsze info. Szkoda chlopaka bo niezly magik, fajna byla debata nasz Wirtz vs Musiala. Mam nadzieje ze Musiala wroci po kontuzji i nadal bedzie pokazywac swoja magie.

1 polubienie