Klubowe Mistrzostwa Świata

Nie mam pewności, że Chivu jest najlepszym wyborem na trenera po odejściu Inzaghiego, świetny piłkarz w przeszłości, ale bez doświadczenia, a sytuacja klubu dość trudna po końcówce poprzedniego sezonu.

No i bye bye City, ograni przez pasterzy wracają na tarczy :smiley:

3 polubienia

Ja bym się nie cieszył, zawsze to więcej odpoczynku dla nich.

2 polubienia

Przepraszam nie widziałem twojego wpisu wcześniej.
Tak wygrywali, ale był też wtedy głównym dyrektorem Beppe Marotta. To on stał za fundamentem tych sukcesów. To on wybrał conte, a potem alegriego i zaczęli ta serię zwycięstw. To on odpowiadał za takie perełki transferowe jak barzagli za 250tys, darmowy pirlo czy pogba. Do rozłamu doszło jak młodszy kolega zaczął urabiać wszystkich w juve że po 2 finałach brakuje im kogoś ekstra i poszli all in z transferem Ronaldo. Wtedy Beppe protestował twierdząc że to zburzy cała strukturę, ale prezesi posłuchali Fabio. Dla Portugalczyk grał świetnie, ale dla juve był to już powolny zjazd. Zbyt duże obciążenie finansowe.

Sam Beppe odszedł do Interu i… Zrobił 2 finały lm (niestety ponownie przegrane jednak ciężko winić ich skoro zespół budowany za grosze rywalizował z city i PSG). Jego najlepsze transfery jakie kojarzę to achraf, dumfries za grosze, onana za darmo sprzedany koło 60, sommer za grosze, bastoni, barella za drobne, lautaro, hakan za darmo z Milanu!!! Thurama za darmo. Także dyrektor sportowy to bardzo bardzo ważna funkcja

Liczyłem, że jeszcze minimum 1 meczyk zagrają i będą mieć go w nogach przed sezonem ligowym w Anglii. Ale kończenie grania i start wakacji w lipcu też nie jest z naszej perspektywy złe. Myślicie, że celowa zagrywka, żeby zgarnąć bonus za wyjście z grupy a później szybko odpaść?

Trudno było nie wyjść z takiej grupy, może po prostu zlekceważyli rywala?
Nie wiem, czy w takim klubie sobie przed meczem uzgadniają “panowie, przegrywamy jakieś 2-1 i jedziemy na urlop”. Skoro grają na tych KMŚ to raczej żeby wygrać, skoro ten turniej już i tak im wywraca caly presezon.

1 polubienie