zakładam ten temat ponieważ chciałbym uzyskać pomoc w składaniu kompa akurat dla brata ale parę lat w temacie nie siedziałem, więc nie czuję się wystarczająco na siłach.
jak byście ocenili ten zestaw (nie licząc paru dupereli do czyszczenia itd) https://www.x-kom.pl/koszyk nie dobierałem karty graficznej ponieważ naszły mnie słuchy że aktualnie na rynku nie ma interesujący modeli (typu 4060,4060 TI itd) a brat nie potrzebuje na już jakieś mocne kompa
W zasadzie z zawodu jestem informatykiem, chętnie bym Ci pomógł i ocenił czy coś zmienił, ale Twój koszyk jest pusty.
Znajde tu kogoś, kto zna sie dobrze na komputerach ? dziedzina GRY ?
Hej,
Apple iPad Air 13’" 128 GB czy lepiej Apple iPad Air 11’" 256 GB ?
Będę wdzięczny za porady. Tabllet w celu malowania, tworzenia grafik.
Wszystko zależy od tego jak chcesz to wykorzystywać. Podczas podróży, w domu. Bo 13 cali jest dość duży i też jak chcesz przechowywać pliki. Ja mam 64 GB Ipada Pro 10.5 i mi wystarcza, ale wszystko zgrywam na dysk lub wykańczam na komputerze.
Głównie do korzystania w domu, no i dzieciaki będę z niego tez korzystać niestety
Dodam, że to jedyny sprzęt z iOS.
To weź 13 cali.
Od razu polecę na start dość tani program ale świetny Procreate mega prosty w obsłudze dobry ma flowork, Clip Studio Paint świetny do malowania/komiksowych rzeczy ale bardziej zaawansowany i profesjonalny, Adobe Fresco coś między Procreate i Clip Studio. Odradzam Photoshopa ( wygląda jak wersja Demo) jak już to polecam affinity Designer.
BTW - myślałem swego czasu nad jakimś iPadem Mini, wiadomo nadaje się to do niczego, ale pytanie takie, czy orientujecie się, czy jest jakaś opcja na lokalnego adblocka pod YT tam, czy muszę stawiać wireguarda/pihola w sieci.
czy według was komp I5-6500+GTX 1060 3gb jest opłacalny do brania za 650 PLN
ram-8gb ddr4
zasilacz 500wat siletiumPC
Adata 500GB+ HDD 1 TB
B150M Mortar
A do czego Ci to potrzebne? bo to w sumie już zabytek