Klasyczny Trent. Jedyne za czym można tęsknić, to jego długie podania, bo w defensywie to byle Bradley nakrywa go czapką.
I dlatego nie pogra sobie w Realu, bo co by nie mówić to w Realu trzeba za… [edit] i ginąć za barwy. Trencik tam gwiazdą nie jest, ale i nie stara się by nią zostać.
******* z realu bez kartki za kolano w twarz rywala. Kiedyś pokazywał gest podrzynania gardła. Pepe kopał leżącego, Ramos celowo uszkodził bark Salahowi.
Spoko klub. Mam ogromny szacunek do Alonso, że tam poszedł jako piłkarz i później jako trener ![]()
Rudiger to jest taki śmieć że szkoda gadać. Obrzydliwa @
“Rodrygo regularnie występował w Realu Madryt i reprezentacji Brazylii, mimo że podczas zgrupowania kadry w 2023 roku, doznał częściowego uszkodzenia więzadła krzyżowego przedniego w prawym kolanie, informuje Mario Cortegana z The Athletic. Wówczas klub nie wydał w tej sprawie nawet oficjalnego komunikatu.
We wtorek u 25-latka zdiagnozowano zerwanie więzadła krzyżowego przedniego i zerwanie łąkotki bocznej prawej nogi. Do urazu doszło podczas poniedziałkowego spotkania z Getafe. Oczekuje się, że Rodrygo pauzować będzie nawet rok, co oznacza, że nie zagra na Mistrzostwach Świata w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Meksyku tego lata.”
Podklepane ze strony realmadryt.pl w ramach ciekawostki bo latem pojawiały się plotki łączące nas z tym piłkarzem. Ciekawe czy u nas by przeszedł badania z tym naruszonym wiązadłem. Na szczęście nie zdecydowaliśmy się na jego zakup i teraz cierpliwie czekamy aż gdzieś na ławce rezerwowej eksploduje talent Rio ![]()
Mallorca, która walczy o utrzymanie pokonuje Real Madryt 2:1 tracąc gola na 1:1 w 88 minucie, by 3 minuty później wyjść ponownie na prowadzenie. Miło dla odmiany zobaczyć wolę walki.
Bardzo fajna, ciekawa 1 połowa w Madrycie w meczu Atleti - Barca ![]()
Miło oglądać taki futbol ![]()
Cofnięta czerwona kartka dla gracza Barcelony to jakiś kompletnie nieśmieszny żart arbitra ![]()
Kuriozalny gol Lewego ![]()
I 7 pkt przewagi ekipy Flicka nad rasistą ![]()
Barcelona wykorzystuje przegraną Madrytu i powiększa przewagę. Jednak w drużynie powoli zaczyna się dziać to co w Realu, gwiazdy przejmują dowodzenie. Zachowanie Jamala bardzo nieładne w stosunku do Flicka po meczu jak i reakcja na gola Lewego. Po prostu w tych dwóch klubach trenerzy dawno przestało mieć kontrolę. Jedyny ze starej gwardii Simeone chyba trzyma poziom.
Co takego Yamal zrobił?
Po sieci krążą filmiki z jego zachowania w stosunku do trenera i po golu Lewego. Komentarze są raczej jednoznaczne.
Klasyczny trent. Fajna piłkę z roznego i w ostatniej akcji meczu zagrać tak beznadziejnej w obronie to potrafi tylko on. Zrobił nam przysługę tym odejściem bo w tym sezonie jak my jesteśmy tak beznadziejni to strach pomyśleć jak on by wyglądała.
Jeszcze słówko o mbappe. Nie jestem rasistą ale mam często wątpliwości co do mentalu czarnoskórych graczy. To co ten gość mając tak absurdalna genetykę i talent to powinno się w akademiach pokazywać. Jest żałosny i skrajnie egoistyczny. Każda drużyna topowa z nim w składzie będzie tracić bo on dosłownie ogranicza każdego innego gracza na boisku.
Yamal może mieć talent 2x większy od Messiego i Ronaldo, ale jeśli głowa nie będzie funkcjonować poprawnie, to nic mu to nie da i nie osiągnie tego co oni.
Jak rozumiesz niebycie rasistą?
I po co właściwie o tym wspominasz? Nie jesteś to nie jesteś. Ja np. nie jestem Świadkiem Jehowy.
Jak dla mnie Yamal za szybko wystrzelił i podobnie jak Mbappe swój prime osiągnie dużo wcześniej niż Ronaldo czy Messi.
To zdanie to taki wstęp do żartu.
“Nie jestem rasistą, ale nie lubię innych ras”
Druga sprawa jest to że dziś krytyka czarnych oznacza od razu łatkę rasisty
Typowi ojciec szkodzi jak pojebion, im szybciej się odetnie.. ale do tego trzeba mieć rozum, którego mu póki co brakuje. Ego za to na wysokim poziomie, chociaż ojca nie przebił ![]()
Czy Mbappe osiągnął już swój prime? To dalej nie jest stary zawodnik ma spokojnie z 5 czy może i 10 lat gry naw wysokim poziomie. Myślę, że ma on jeszcze przed sobą sezon lub sezony w których będzie ładował po 50+ bramek. Widać, że tam jeszcze jest pole do rozwoju.
Yamal też to epokowy talent i widzę, że sporo osób stara mu się umniejszać pisząc, że skończy się szybciej niż zaczął, że to kolejna gwiazdka, której mental nie dojeżdża itp. Straszna jest ta zawiść w ludziach. Prawda jest taka, że to dalej gówniarz, który ma spokojnie kilka lat by sobie życie ogarnąć. Jest młody to też mu się coś z tej młodości należy. Nawet jak to nie będzie etatowy zdobywca złotej piłki to już teraz jest piłkarzem kultowym. Każde pokolenie ma swoich idoli, którzy po prostu grają pięknie i wszystkie dzieciaki chcą ich naśladować - był Ronaldo Nazario, Ronaldinho, Ney, a teraz jest Yamal. Gdyby zachowywał się inaczej poza boiskiem to może też by nie robił takiej magii na boisku. Ja jestem optymistą i liczę, że kontuzje go nie będą nękać i za 10 lat (gdy dalej będzie przed 30ską) będzie można już powiedzieć, że swój talent wykorzystał.
@manero nie było mundialu po 2022, więc nie wiem co oglądałeś gdzie Mbappe wyglądał gorzej.
Według mnie Mbappe apogeum swoich umiejętności zaliczył na mundialu w 22 roku. W każdym kolejnym wyglądał już słabiej. Lepszy już nie będzie.
Jeśli chodzi o Yamala to wcale mu nie umniejszam. Jest genialnym pilkarzem. Po prostu zbyt szybko osiągnął wyżyny i uważam, że to nie skończy się dla niego dobrze.